sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pakri ja Rukkirahu tuletorn

Neljän päivän jälkeen oli aika jättää Tallinna taakse ja jatkaa matkaa. Juuri ennen lähtöämme sanoi kelloni patteri sopimuksen irti, joten nyt oltiin lomalla ihan oikeasti =D.


Ennen merelle lähtemistä kävimme tankkaamassa veneeseen polttoainetta ja tyhjentämässä septitankin. Polttoaine- ja septipiste löytyvät kun ajetaan Old city marinaan, joka sijaitsee aivan Tallinnan keskustan liepeillä laivasatamien välissä.


Koska tankkauspiste sijaitsee suurien laivojen satamien välissä, tulee ennen sisään ajoa pitää soittaa kyltissä olevaan numeroon, tai pyytää lupa VHF kanavalla 14.


Kun huoltotyöt oli tehty, olimme valmiit jälleen lähtemään merelle. Tämä on aika tyypillinen näkymä Viron vesillä. Ei ole paljoa muita veneilijöitä, joten tilaa on. Horisontissa siintää mantereen tai jonkin saaren siluetti, tai sitten ei mitään. Joskus näkee lokin ja silloin tällöin tulee vastaan merimerkki. Tämä "avaruus" on omalla tavalla kiehtovaa.


Matkan aikana pääsin bongaamaan majakan numero neljä, Pakri tuletorn! Majakka sijaitsee nimensä mukaisesti Pakrin niemessä korkealla kalkkikivijyrkänteellä. Paikalle pystytettiin Pietari ensimmäisen käskystä ensimmäinen kalkkikivimajakka vuonna 1742. Vuonna 1760 niemelle rakennettiin 48 jalkaa korkea kalkkikivimajakka. Kyseinen majakka oli liian lähellä jyrkännettä ja sotimisvaaran vuoksi se purettiin. Vuonna 1889 valmistui nykyinen kivimajakka. Majakkaa kunnostettiin jälleen vuonna 2001.
Pakrin majakka on 52 metriä pitkä ja samalla se on Viron korkein majakka. Majakka on 72 metriä merenpinnan yläpuolella. Valo kantaa 12 merimailin päähän. 
Joskus olisi kiva käydä ihan maissa majakan juurella. Se jää seuraavaan kertaan, nyt ajoimme sen ohi merellä.
Matka jatkui ja ei aikaakaan kun jo seuraava majakka tuli vastaan, Rukkirahu ülemine tuletorn. Majakka sijaitsee Väinamerellä pienellä Rukkirahun saarella kaksi merimailia Rohukülan satamasta länteen. Majakka on 16 metriä korkea ja se on 18 metriä merenpinnan yläpuolella. Valo kantaa kuuden merimailin päähän.
Koska merellä oli mukavat tuulet ja kaunis aurinkoinen sää, otimme pidemmän legin seuraavaan määränpäähän. Mikäpä siinä oli katsellessa kaunista merta ja ennen kaikkea näitä upeita majakoita. Jälleen majakkahullu hykerteli tyytyväisyydestä =D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti