torstai 10. maaliskuuta 2016

Kuva&Kamera 2016 messut - tulostuksen juhlaa

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin messukeskuksessa Kuva&Kamera 2016 messut. Vaikka messut sinäänsä eivät ole kovinkaan suureet, saimme silti aikaa kulumaan siellä paljon. Sen lisäksi että tutkittavana oli vaikka mitä kaikkea kivaa valokuvauksen saralta, oli näytillä myös Fotofinlandia 2016 kuvasatoa. Kyseiseen kilpailuun osallistutaan kuvakokonaisuuksilla. Oli todella mielenkiintoista nähdä, mistä kaikista aiheista saa kuvakokonaisuudet aikaiseksi. Tästä jäikin mietintämyssyyni kytemään ajatus, että myös blogin postauksia voisi tehdä kuvakokonaisuuksilla, jotka olisivat muutakin kuin kuvia saaristosta =D.


Tänävuonna tutustuin erityisen paljon valokuvien tulostamiseen ja siihen, mitä kaikkea niistä oli ylipäätään mahdollista tulostaa. Tuntuma on, että vaikka mitä! Ensimmäinen oli ihan perinteinen Tunnin Kuva, jonka tulostimelle oli mahdollista tulostaa puhelimesta suoraan bluetoothin avulla valokuva. Valittavana oli neljä eri kokoa, perinteinen 10x15, 13x18, 15x20 ja 20x30. Kännykästä tietenkin olisi löytynyt vaikka kuinka monta vaihtoehtoa, mutta päätin tulostaa Utön majakan lisäksi Kipparini innostamana myös alla olevan merikilpikonnakuvan muistoksi viime kevään Thaimaan reissusta. Kuva on kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen. Kuvan kilpikonna oli ainoa, joka nähtiin reissulla. Kuva itsesään on todellinen "vahingonlaukaisu". Tilanne konnan kanssa tuli eteen parissa sekunissa, en ehtinyt muuta kuin osoittamaan kameralla siihen suuntaan käsivarata missä konna ui ja räps. Sommittelu ym. tuli ihan vahingossa nappiin =D. Samalla viikolla olisi varmasti kannattanut lotota.


Kuvassa näkyy myös kuvaaja =D.


Tunnin Kuvasta löytyy myös todella näppäriä kehyksiä kuville. Kuva vain sujautetaan keyksen väliin ja siinä on musta paspartuuri valmiina. Se, mistä kaikkialta löytyy tällainen tulostuslaite löytyy, sekä Tunnin Kuvan muista palveluista voit lukea lisää heidän nettisivuilta täältä.


Dialabin osastolla oli nähtävänä vaikka mitä ihanaa valokuvista. Kuvien tulostaminen tuntuu olevan ihan oma maailma, joka tottumattomalta vaatiin perehtymistä. Siellä vilisevät väritilat, bitit, pikselit ja erilaiset kuvatiedotomuodot. Onneksi on olemassa näitä tulostamisen ammattilaisia apuna. Dialabilla on kokemusta erilaisten kuvatulosteiden tekemisestä jo vuodesta 1984. Voit lukea lisää heidän toiminnasta täältä.
Nämä lasinaluset olivat minusta aivan ihania. Heti alkoi pyöriä päässä idea, että voisin teettää venelle saaristo- ja veneilykuva-aiheiset aluset. Kuvia on nimittäin tarjolla niin paljon, että voisin laittaa veneilykauden aikana joka päivä erilaisen kuvan mukin alle... muutaman vuoden ajan =D.


Epsonin osastolla oli näytillä ensiluokkainen monitoimilaite valokuvauksen harrastajalle. Laite on Expression Photo XP-760 joka tarjoaa A4 valokuvatulostusta Wi-Fi yhteydellä. 6-värimuste takaa korkealuokkaisen laadun ja ennen kaikkea pitäkestoisen valokuvan. Ei ole mukavaa jos kuva haalistuu heti vuoden päästä. Lisätietoa tästä upeasta laitteesta ja sen teknisistä ominaisuuksista voit lukea täältä.


Tässä tulostinta hieman isompiin kuviin.
Muistatteko, kun isovanhemmilla oli sellaisia hieman isoa postimerkkiä suurempia pikkuruisia valokuvia? Minä perin oman mummoni valokuvat ja minusta ne ovat olleet aina jotenkin tosi suloisia. Varsinkin ne, jossa on iso ryhmä ihmisiä samassa pikkuruisessa valokuvassa. Yritä siitä sitten tunnistaa ketään =D. Vallankin kun kaikilla on presiis samanlainen kampaus. Nyt on mahdollista palata uudelleen näiden pikkuruisten valokuvien äärelle. Fujifilmiltä löytyy Instax Share SP-1 laite. Kännykkään vain ladataan appsi, otetaan valokuva ja bluetoothilla kuva tulostimeen. Odotetaan 16 sekunttia ja sieltä se kuva putkahti! Ja jotta saatte laitteen koosta oikean mielikuvan niin se on suunnilleen saman kokoinen kun laitettaisiin kaksi ameriikanpastillirasiaa päällekkäin! Kulkee matkassa mukana vaikka rintataskussa. Tällainen olisi ihan yliverto peli mukaan vaikkapa festareille, jossa voisi tulostaa festarimuistoja kavereille mukaan. Minä olin ihan innoissani laitteesta =D. Lisätietoa voit lukea täältä. Hintaa laitteella oli noin 170 euroa.


Fujifilmin osastolla oli näytillä myös näitä super suloisia Instax mini 8 kameroita. Kaikkihan me muistetaan vanhat kunnon polaroid kuvat, joita on viimeisimmäksi varmasti käytetty tilanteessa, jossa on haastateltu uuteen työpaikkaan. Nyt on mahdollista päästää tuohon samaan kuvaamisen ja hetitulostamisen fiilikseen näiden, jopa hieman lelukameroilta näyttävein kameroiden avulla.Japanissa on kuulemma mukaan lähtenyt Instax mini 8 kuvaaminen ihan käsistä. Tulostuspapereissa on heillä valmiita kehyksiä tuhansia vaihtoehtoja, aina Hello Kittystä (yllätys yllätys) lähtien =D. Lisää tästä hauskasta kamerasta voit lukea valmistajan sivuilta täältä.
Finnish Art Shop teki minuun todella suuren vaikutuksen. Heillä oli seinät täynnät toinen toistaan upeampia kuvia Bengtskärin majakasta, olin myyty! Tulostuksen värisävyyn vaikuttaa hieman se, mille materiaalille kuva on tulostettu. Normaalin taulun ja canvaksen lisäksi oli tarjolla mm. näin kauniita akustiikkalevyjä ja alumiinitauluja. Miten ihana idea! 


Tai miltä kuullostaisi verho omasta kuvasta? Finnish Art Shopin tarjonnassa on verhojen lisäksi mm. keittiöön välitilalevyt, kylpyhuoneen seinälevyt ja valokuvatarrat. Mitä sisustamisen ilottelua omilla valokuvilla! Ja jos ei omista sellaisia valokuvia, joista haluaisi teettää vaikkapa seinätarran, on heillä laaja valikoima valmiskuvia. Voit tutustua heidän todella kattavaan valikoimaan täältä. Hmmm... miltähän näyttäisi Utön majakka meidän kylpyhuoneessa?

Jotta tästä ei tulisi jällen liian pitkää postausta, jatketaan tutustumista messutarjontaan vielä seuraavassa postauksessa.

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Helsinin Messukeskuksen kanssa.14 kommenttia:

 1. Mielenkiitoinen postaus. Mietin, koska viimeksi olen tulostanut kuvia ja taitaa olla tyttären ylppärien kiitoskorttikuvat kymmenisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä, viimeksi ollaan tulostettu kuvia kun tytär syntyi, eli noin kaksitoista vuotta sitten =D.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus tosiaan. Monelaista ihmeteltävää. Nuo Fujin minikamerat ovat ylivetoja!. Tuollaisella kun kuvailisi huomio olisi taattu. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin olisi. Haluaisin oikeasti tuollaisen vaaleanpunaisen kameran kesäksi =D.

   Poista
 3. Excelente trabalho e belas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 4. Valokuvia käytetään moneen.
  Tämän päivän kuvat ovatkin runsas värisiä ja sävyjä löytyy joka lähtöön.

  Mielenkiintoinen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Liplatus. Pitää ihan miettiä jos vaikka jostain kuvasta jotain kivaa teettäisi =).

   Poista
 5. Párekin Palvelijatar10 maaliskuuta, 2016 15:29

  Kiitos tietoiskusta. Odotan innolla seuraavaa postaustasi.

  VastaaPoista
 6. Olisi kyllä kiva hankkia tuollainen Instax mini 8! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin olisi =D. Tuollaisella kuvatessa olisi varmasti monessa venesatamassa ihmetys taattu =D =D.

   Poista
 7. Olipa mielenkiintoinen postaus! Olen tuohon Instax miniin jo törmännytkin yhdellä tutullani. Tuli ajat entiset mieleen :) Ja minä en noihin oikein saisi törmäillä :) Tiedät kyllä syyn... sama vika Katinkalla :D
  Kiitos, niin mielenkiintoinen tietoisku! Ja jatkuu... hienoa!

  VastaaPoista