torstai 3. syyskuuta 2015

Iltakävelyllä Maarianhaminassa

Maarianhaminassa lähdimme eräänä iltana ystäväperheen kanssa yhdessä ulkoilutamaan heidän ihanaa Tessa koiraa. Kävelimme ilta-auringossa Esplanadia pitkin läntiseen satamaan. Esplanadin varrelle laivanvarustajat rakennuttivat 1800-luvulla konttoreita ja huviloita. Nyt puiston laidalla soi musiikki kovaa, sillä viikonlopun aikana oli kaikkien tapahtumien lisäksi vielä musiikkifestivaalit.
Kun kävelimme upeaa puistoa pitkin, tuli virkavalta vastaan. Kun he näkivät, että otan valokuvia niin ihan pysähtyivät poseeraamaan. Se oli mukavaa, kiitos! Nämä kaverukset virkavallan alla näyttävät siltä, että rosvot ei ennätä kaus karkuun =D.
Meidän tie on meri.


Maarianhamina perustettin 1861 jolloin se oli osa Venäjän tsaarivaltakuntaa. Kaupunki on saanut nimensä tsaaritar Maria Alexandrovanan (Mariansatama) mukaan. Maria oli Venäjän keisari Aleksanteri II:n puoliso. Jo tuolloin kaupungissa oli kaksi erinomaista satamaa. Kaupunki kehittyi aluksi hitaasti, mutta vuonna 1869 alkoi tapahtua, sillä kauppias Nikolai Sittkoff hankki ensimmäisen purjelaivan ja tästä sai alkunsa Maarianhaminan kehitys merenkulkukaupungiksi.


Tämän patsaan on veistänyt Emil Cedercreutzin vuonna 1933. Ruorimies-patsas sijaistee merenkulkumuseon vieressä ja se on omisttettu hukkuneille merimiehille. Merenkulun opetus alkoi Maarianhaminassa vuonna 1866. Merikoulu rakennettiin tuolloin Finströmin Godbyhyn.
Tiesittekö, että Maarianhamina on Ahvenanmaan ainut kaupunki? Kuntia Ahvenanmaalta löytyy kaikkiaan viisitoista kappaletta. 


Tämä kaveri on jumittunut kitaransa kanssa parvekkeelle pitkäksi aikaa =D.


Istahdimme ystäviemme kanssa yhden vilvoittavan juoman verran ÅSS:n satamassa. Samalla sai myös Tessa vettä, jotta jaksaisi kävellä myös takaisin omaan kotisatamaan lämpimässä kesäillassa. Kävimme myös myöhemmin syömässä meidän venekunnan kanssa ÅSS:n ravintolassa ja oli ihan taivaallisen hyvää ruokaa, suosittelen!


Maarianhaminan läntinen satama, ÅSS tuntuu olevan erityisesti purjeveneilijöiden suosiossa. Hyvän ravintolan lisäksi siellä on myös pikkuinen pizzeria, jossa oli todella hyvät pizzat (kyllä, tuli testattua sekin).


Aivan ÅSS:n sataman vieressä on museolaiva Pommern. Kävimme myöhemin tutustumassa myös siellä, joten saatte laivasta ihan oman esittely. Tässä kuvassa kaunis alus ilta-auringossa. 

18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, mutta ulos katsoessa iskee aivan haikeus -joko se kesä meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ ja totta, tänään oli ensimmäinen oikeasti syksyltä tuntuva päivä. Joka kerta se tuntuu yhtä haikealta, kesät livahtavat aivan liian nopeasti ohi.

   Poista
 2. Ja taas opin jotain uutta. En tiennyt, että Marienhamina on Ahvenanmaan ainut kaupunki. Kaikki kuvasi ovat taas todella ihania, mutta toi viimenen on todella upea. Sen voisi vaikka myydä julisteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos CurryKaneli, vaan ei kai sentään ihan julistemareriaalia vielä =D. Minulle tuli kanssa yllätyksenä, että Maarianhamina on Ahvenanmaan ainut kaupunki. Joka päivä oppii uuta ;).

   Poista
 3. Kuviesi terävyys on aivan huippuluokkaa. Pommernilla kävin 9-vuotiaana. Siitä on jo aikaa. Odotan laivakuviasi mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Kvilttaaja =D. Just tänään ilmoittauduin työväenopistoon kuvankäsittely kursille. Jotenkin menen vielä ihan vaistolla näiden asioiden kanssa, joten haluan oikeasti myös oppia =).

   Poista
 4. Tuo ÅSS:n ravintola on kyllä hyvä, samoin Pommernia vastapäätä oleva Nauticalin terassi (sisällä fine dininig -puolella emme ole käyneet). Nautical oli muuten suljettu jo elokuun alkupuolella.

  Olipa kiva nähdä näitä Maarianhaminan tunnelmia :) Mulla on vielä meidän Mariksen muistot postaamatta, kun kesäloman kakkososa jäi vähän ykkösosan ja viikonloppupurjehdusten väliin... Odottelen jo Pommernin postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulin, että Nauticalia on kanssa kehuttu. Minä puolestani odotan sinun Maarianhamina postauksia =D. Ihanaa nähdä miten muut näkevät samat paikat.

   Poista
 5. Ihastuttava kuvakimara iltakävelyltäsi. Itse en ole Maarianhaminassa käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Aimarii =). Kannattaa joskus käydä Maarianhaminassa, se on ihana viehättävä pieni kaupunki.

   Poista
 6. Kyllä tuolla kävelisi.
  Kuvat on tosi upeita, kuten sinulta voi vain odottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Orvokki =). Juuri tänään ilmoittauduin kuvankäsittelykurssille, kun en oikein itse vielä luota omaan jälkeeni =D.

   Poista
  2. Löysin Espoon työväenopistosta 20 tunnin kurssin. Se on viitenä keskiviikkona ja alkaa marraskuun lopussa (vasta). Lightroomia haluan oppia kyttämäään kunnolla =).

   Poista
 7. Ihania kuvia ja hyviä yksityiskohtia. Pidän tuosta sinun tavasta olla loistavana oppaana näillä kuvaretkillä. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Marle! Mukavaa jos jaksat kulkea matkallani mukana =).

   Poista
 8. Taattua katinkalaatua, hyvähyvä taas. Tuo ensimmäinen kuva pisti kuitenkin erityisesti silmään, melkein kuin Game of thronesista. Sumuisessa aamuhämärässä saisi varmaan aivan huikeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pasi =D. Olen aina haaveillut, että joskus olisi kiva kesäaamuna nousta kuvamaan, vaan aina kehtuuttaa siihen malliin, ettei malta nousta =D.

   Poista