keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kökar

Viivyimme Kökarissa kaksi yötä, joten seuraavana päivänä oli ohjelmana tutustua Kökarin kauniiseen saareen. Kökar on asukasluvultaan Suomen toiseksi pienin kunta. Asukkaita saarella on noin 250 henkeä. Kökar koostuu useammasta saaresta ja kyliä siellä on seitsemän: Karlby, Hellsö, Österbygge, Finnö, Söderby, Överboda ja Kyrkogårdsö. Kökar oli sen verran iso ja nähtävää paljon, joten vuokrasimme satamasta polkupyörät. Mukavaa oli se, että pyöriä oli eri kokoisia joten juniori sai myös hänelle sopivan menopelin alle.
Kökarin luonto on aivan ihanaa. Saarella sijaitsee Kalenin alueella kaunis ja monipuolinen vaellusreitti. Luontopolku kiemurtelee vahnoilla laiduinniityillä, avarilla suoalueilla ja villiintyneillä kasvillisuus alueilla. Suurin osa Kökarin muinaisjäännöksistä ja historiallisista muistomerkeistä sijaitsevat juuri Kalenin alueella. Vaellusreitit voi aloittaa kolmesta eri paikasta. Saarella oli niin paljon nähtävää, että emme kiertäneet koko luontopolkua. Kävimme katsomassa kauniita maisemia Merivartioston aseman lähellä. Merivartiosto rakennusten yläpuolella sijaitsee suurin osa maailmansotien aikaisista linnoituksista. Kallioilla on edelleen nähtävissä tykinpaikkoja ja konekiväärisuojien jäännöksiä. Alueella oli jäänteitä mukulakiviteistä.
Alueella oli myös taloja ja niiden kiviaidasta bongasin näitä suloisia patsaita.
Päivä oli aurinkoinen joten perhoset olivat liikenteessä. Tässä keisarinviitta lämmitteli kukan päällä.
Katsokaa näitä ihania saaristomaisemia. Ajelimme polkupyörillä paikasta toiseen ja välillä oli vain pysähdyttävä ihaileman ja ottaamaan valokuvia.


Saaristolaismaisemaan kuuluu ehdottomasti lehmät. Nämä osasivat nauttia upeasta kesäpäivästä.
 

Ja kun on lehmiä, on myös maitolavoja. Tosin nykypäivänä maitolavat ovat jäänet enemmänkin nähtävyyksiksi. Samoin kuin maitotonka. Kaunis asetelma siitä tulee. Maito haetaan meijeriin isoilla tankkiautoilla.
Kökarissa oli myös kotiseutumuseo, joka oli valitettavasti kiinni siinä vaiheessa kun olimme siellä.
Lautasatama sijaitsee Harparnäsissä. Lauttamatka Korppoosta Kökariin kestää alle 2,5 tuntia. Ahvenanmaan pääsaarelta Långnäsin satamasta on matkaa Kökariin saman verran.


Sataman vieressä sijaitsi helikopterikenttä.


Tämä postaus meni ihan maisemien katseluksi =D. Kökarissa oli upeiden maisemien lisäksi paljon muutakin nähtävää sen verran paljon, että otetaan niistä ihan omat postaukset vielä.

16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja upeita maisemia, kyllä niitä katsoo mielellään. Sykähdytti eniten noi lehmät, minä kun hurahdin niihin Sveitsissä. Ja maitolava harvinaisuudessaan on kiva. Ja nuo kaikki rakennukset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Lehmät on kyllä sympaattisia. Olen myös tykännyt niistä aina =).

   Poista
 2. Olipa kaunis ja antoisa postaus.

  Jännän erilaisia maitolaitureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus =). Nyt kun sanoit niin maitolaituri oli todella erilainen kuin mitä olen tottunut näkemään =).

   Poista
 3. Hello Katinka,
  Very wonderful pictures. Nice to see these pictures of this beautiful place.
  Nice with the clear blue water.

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
 4. Schöne Bilder von der Insel tolle Landschaft.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
 5. Ah... Kokar <3
  Ihania yksityiskohtia olit kerännyt tähän postaukseen. En ikinä saa kuvia perhosista - ne ovat niin levottomia lepattajia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mereneito =). Perhoset on todella haastavia ja itsekin kuvaan niitä aina pitkällä putkella etteivä häirintyisi liikaa =).

   Poista
 6. Onpa kaunis paikka! Kuvasi sopisivat hyvin Kökarin mainoslehtiseen, niin houkuttelevan näköisen olet paikasta saanut. :) Kyllä tuolla kelpaisi fillaroida kauniina kesäpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina =). Saari on ihan täydellinen pyörämatkailuun.

   Poista
 7. Saaristo on todella kaunis ja lehmät aivan ihanat.

  VastaaPoista