torstai 9. toukokuuta 2013

Jomalvikin kanava

Tammisaaren edustalla sijaitsee Jomalvikin avokanava, joka on valmistunut vuonna 1951. Kanava sijaitsee Jomalvikenin ja Edesvikenin välissä.


Kanavaa lähestytään melkoisen kaislikon siimeksestä. Näkyvyys on tässä vaiheessa itse kanavaan vielä melko huono.


Kun pääsee kanavan suulle, näkee hyvin. Sen verran kapea kanava on, että vain yksi vene mahtuu kerralla tulemaan. Pitää siis odotella, jos joku ennättänyt ensin kanavaan.
Kanava on 450 metriä pitkä ja nopeusrajoitus on 5 km tunnissa. Muutama vuosi sitten kanavassa hurjasteltiin ja hurjastelu vaati valitettavasti yhden ihmishengen. 


Maisema kanavan ympärillä on ihanan vihreä.
Kanavassa on korkeusrajoitus 8 metriä. Tosin itse sillalla on korkeus 4,5 metriä, joren sen korkeamalla ei kannata lähteä siltaa alittamaan.Kanavan leveys on 3,8 metriä ja syväys 1 metri.
Meidän saapumista kanavasta pois odoteltiin ystävällisesti. Kanava oli hieno kokemus ja maisemaltaan kaunis. Kanavan mitat tosin hieman rajoittavat veneen kokoa, jolla kanavaa pitkin on mahdollista mennä.

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja ihanan kesäistä! Omalla veneellä on varmasti hauska seikkailla!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Kiva on seikkailla. Tosin pitää myöntää, että nykyisellä veneellä emme pääsisi kanavasta. Onneksi tuli koluttua silloin, kun oli heiman pienempi vene käytössä, pienemmällä pääsee "koluamaan" kivoja paikkoa =D

   Poista
  2. miten iso vene se sitten on?

   Poista
  3. Edellinen veneemme oli Lohi 585 ja sillä pääsi kanavasta hyvin. Nykyinen vene on 25 jalkainen, ei mikään ihan hirmisen suuri vielä, mutta sen verran on kokoa ettei uskalla enään kyseiseen kanavaan mennä =).

   Poista
 2. Ihania kuvia kanavasta. Se olikin tosi surullinen tapaus :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kyllä surullinen tapaus ja aivan turha kuolema. Sellainen vauhti mikä onnettomuudessa oli, on ihan mahdoton kanavaan, sen verran kapea se on.

   Poista