torstai 31. heinäkuuta 2014

Kaupungilla

Tallinnassa on tullut käytyä tosi monta kertaa ja niinpä siellä on tullut heiluttua myös kameran kanssa melko menosti. Yritinkin tällä kerralla, että en sortuisi ottamaan kuvia  jälleen kerran samoista paikoista, vaan hain (minusta) kauniita yksityiskohtia kuvattavaksi.


Se, mikä pisti silmään tänä kesänä niin Tallinnassa kuin muuallakin kohteissa joissa vierailimme, että Eestissä on ihana luonto. Saarilla joilla vierailimme oli vielä paljon niittyjä ja sitämyöten perhosia. Kaupungeissa oli valtavia upeuta kukkaistutuksia viihdyttämässä asukkaita ja turisteja. Varsinkin ruusuja näki monessa paikassa.


Sen lisäksi, että Tallinnassa on aivan viehättävä vanhakaupunki, on sinne rakennettu myös moderneja rakennuksia. Tämän lasitalon (tai mitä lie tuo rakennusmateriaali olikaan) seinästä heijastui minusta hauskasti vastapäinen rakennus =).


Tämä patsas on Viruhotellin edessä. Nyt vasta kotona huomasin, että siinähän on joku nainen, merenneito, seireeni tai mitä näitä nyt onkaan, luomoavia naisia.


Ja löytyihän se lokkikin kaupungilta =D.
Vanhankaupungin laidalta olisi voinut lähteä hevosajelulle. Kyllä näillä kieseillä olisi kelvannut matkata ympäri kaupunkia. Totuuden nimissä minua kyllä hirvitti ajatus, että istuisin kyytiin ja menisin kovaa ajavien autojen sekaan, hui! Hyvin täytyy hermo pitää hevosella, että siellä pystyvät olemaan liikenteen seassa mukana.
Ja sitten niitä lupaamiani yksityiskohtia katoista, ränneistä ja parvekkeista.
En kertakaikkiaan tiedä miksi rännit kiinnostavat minua näin paljon?! Varsinkin tällaiset vanhat ja elämää nähneet rännit. Niissä vaan on jotain, joka hivelee minun silmää. Enään ei tehdä noin hienoja rännejä. Tämä ränni tosin kaipaisi hieman tyhjennystä =D.
Eestin kieli on niin lähellä meidän suomenkieltä. Välillä tutut sanat vain tarkoittavat aivan jotain muuta. Välillä taas voi sanasta päätellä mitä se tarkoittaa. Esimerkiksi sana täiskasvanud tarkoittaa aikuista. Eli täysin kasvanut, aikuinen =).


Ylhäällä vanhassa kaupngissa oli mukava kahvila. Tai siis se oli mukava sen jälkeen kun sinne oli ensin kiivennyt erittäin kapeat ja hankalat rappuset. Kipuaminen oli kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoista.
Kävimme syömässä täällä ihanat jäätelöannokset. Otin banaanijäätelöä ja ihastuin siihen heti!


Lopuksi vielä muutama kuva vanhankaupungin rakennuksista. Ilta oli tässä vaiheessa jo sen verran pitkällä, että ihmisiä liikkui vähemmän, joten oli kiva kuvata kadulla.Ihanaa helteiteistä päivää teille! Nautitaan kesästä.

12 kommenttia:

 1. Den är ju så otroligt charmig denna stad!
  Vackra bilder!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuvasarja Tallinnasta mielenkiintoisine yksityiskohtineen!!
  Ja kuvathan ovat upeita!!

  VastaaPoista
 3. Tykkään yksityiskohtakuvista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marlista =). Itse rakastan kuvata kaikki aihania yksityiskohtia.

   Poista
 4. Ihania kuvia Tallinnasta! Se on niin valokuvauksellinen kaupunki. Olipa kiva nähdä, että olit kamerallasi samoihin yksityiskohtiin kiinnittänyt huomiota kuin minäkin. Tuon vaaleanpunaisen talon ikkunoita olen myös kuvannut :)
  Kauniit hevoset ja rattaat!
  Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia =). Minustakin on aina hauskaa nähdä, kun joku muukin on kuvannut saman paikan kuin itse =D. Kesä on nyt parhaimmillaan, joten todellakin nautitaan. Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Kivan persoonalliset kuvat saitkin napattua. Noissa kamerankäyttäjän riemu näkyy.

  VastaaPoista