torstai 25. syyskuuta 2014

Apinoita ja elefantteja

Jatketaan vielä hetki eläinten parissa Tallinnan eläintarhassa. Joka kerta on mukava arvuutella, että kenellähän on tänä vuona poikasia? Tänä vuona oli tosi hyvä tuuri, sillä pikkuisia löytyi monelta eläimeltä.


Tässä suloisia pikkuisia kilejä.


Ja nämä Vietnamilaisen sian porsaat olivat ihan hurjan hauskoja. He saivat sellaisia sätkyjä kun kirmasivat ympäri aitausta peräkanaa =D. Näitä olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään.


Tämä taisi olla lumileopardin poikanen. Kuva ei ole hyvä, lasi heijastaa pahasti jälleen, mutta piti laittaa teille näytille silti =).


Eläintarhan kokohokohta oli ollut pienen jääkarhun poikasen syntymä. Pentu Nora, oli syntynyt 24. marraskuuta 2013. Kahvilassa pyöritettiin videota, joka oli kuvattu pesästä, kun emo hoitaa todella pientä pentua. Upeaa katseltavaa. Poikanen oli näytilla tahrassa, mutta oli niin keskittynyt kaluamaan jotain luuta, että oli vain takapuoli tarjolla kuvattavaksi =D.


Lisäksi jääkarhuilla oli sitten se kaikkein tihein tarha, joten kuvaaminen oli suorastaan mahdotonta. Tässä emo kelluu pienessä altaassa ja leikkii keilapallolla. Jääkarhuilla on vielä vanhat tarhat ja poikasen syntymisen myötä olikin menossa keräyskamanja uusien tarhojen rakentamisen rahoittamiseksi.


Marabu, ja nyt en tarkoita suklaata =D. Tämä lintu näyttää minusta jotenkin vanhalta =D.


Leijona naaras venytteli helteessä. Oiiih, miten mukavalle tuntuu =).


Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin piikkisian kunnolla ja kokonaan. Yleensä se lekottelee jossain piilossa. 


Simpanssit olivat ulkotarhassa ja lekottelivat hekin hellepäivän ratoksi. Ihanan leppisaa eloa ja oloa.


Tallinnan eläintarhassa on myös kaksi trooppista taloa, josta toisesta lötyy nämä suloiset pikkuiset apinat. Kaiken kaikkiaan eläintarhassa on esillä yli 350 erilaista eläinlajia. Kuten edellisessä postauksessa totesin, katsottavaa riittää koko päiväksi =).
Satuimme paikalle apinoiden ruokinta aikaan. " Hmm, mitäs hyvä minä sainkaan ? Onkohan tämä syötävää?"


" Pitää maistaa".
Tiikeri oli aikaisemmin ollut myös monesti piilossa. Tällä kerralla häntä pääsi ihailemaan lähelle. Hänen henkäilyt sai ihan tuntea konreettisesti kasvoilla =). Muutenkin Tallinnan eläintarhassa on mukavaa se, että monia eläimiä pääsee todella läheltä ihailemaan.
Myös tämä pikkuinen virtahepo on aina ollut upoksissa aikaisemmin. Tällä kerralla hän yllätti ja kömpi esiin ja liikkui hiljannen minua kohti...


...ja tuli esittelemään komeat kulmahampaansa =D. Ne oli niin isot, että mietin, miten ihmeessä ne mahtuu olemaan hänen suussaan.


Kumpikohan se on virallisesti, norsu vai elefantti? Olipa kumpi hyväänsä, niitä pääsi ihailemaan monesta paikasta, mm. tästä tornista, jossa oli myös pieni kahvila. Norsujen alue on suuri mutta niin on itse eläinkin.


Viisas katse, vai mitä mieltä olette?


Yksi hienoimmista ja suurin alue on paikka josta, löytyy kaiken maailman pukit ja kilit. Yksi asia, mitä ihmettelen täällä joka kerta on, että miksi täällä ei ole ihmisiä? Muihin paikkoihin saa jopa välillä vähän jonottaa, että pääsee näkemään eläimen, vaan täällä ei ole yleensä ristin sielua meidän lisäksi.


Eläintahran sisältä löytyy lampi, jossa on paljon erilaisia vesilintuja. Nämä pääskysen poikaset olivat lähtenee pesästä ja rantautuneet tälle oksalle. Emo kävi niitä siinä ruokkimassa. Pakkohan niistä oli ottaa kuva.
 Loppumetreillä löytyy vielä mm. villihevosia.
Ja kameleita.


Toivottavasti teille ei käynyt, kuten tälle villikissalle, että väsähditte valtavasta kuvamäärästä =D. Tämä kissa lekotteli helteessä (hänkin). Kaikkia eläimiä ei tullut suinkaan esiteltyä, joten käykää ihmeessä itse paikan päällä katsomassa lisää. Voin suositella kohdetta lämpimästi.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat ja eläimet taas. Kiitos Katinka!

  VastaaPoista
 2. Oi ihanuus mitä kuvia!!! Eikä niitä ollut yhtään liikaa! Kiitos Katinka! =D

  VastaaPoista
 3. Mahdottoman hienoja kuvia! Totisesti tuolla eläintarhassa olisi käytävä pojan perheen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Voin suositella kohdetta lämpimästi, siellä on paljon katsottavaa ja ihmeteltävää. Ottakaa vain tarpeeksi aikaa,ettei tule kiire =).

   Poista