keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vene 15 Båt ja tilpehööriosasto

Itse katselen mielelläni upeita veneitä, vinkkejä niiden sisustamiseen (mm. verhoasioita) ja kauniita muotoja. Moottoreissa on myös sitä jotain. On voimaa, näköä ja kokoa. Vaan silti messujen yläkerran tilpehööriosasto on se kaikkein mieluisin =D. Se on myöskin vaarallisin osasto. Yleensä parin messuoluen jälkeen kun sitä ei ole köyhä eikä kipeä ja jossain vaiheessa velat muuttuu saataviksi =D. Tänävuona onneksi pystyin pitelemään itseäni, sillä tulossa on talviloma ja ulkomaan matka, jonne pitää vähän säästää rahaa.
Karttakeskuksen osastolta löytyi ensimmäinen uutuus. Kartoista tehtyjä kasseja ja pussukoita! Sen lisäksi että olen majakkahullu, rakastan myös karttoja. Nämä olivat IHANIA! Nipistelin ja muistuttelin itseäni, että pitää olla säästäväinen. Niinpä ostin itselleni vain kynäpenaalin (se oli kaikkein edullisin =D). Veneessä tarvitaan toki myös kyniä ja nyt niille on asian mukainen pussukka olemassa.
Kun olisi oma piha, voisi sinne saada ihan oman majakan, WOW! Onneksi ei ole omaa pihaa, en voinut tällaista majakkaa tilata. Parvekekin olisi ollut sille aivan liian pieni. Majakat on valmistettu betonista, joten niitä ei tuuli vie mennessään. Nämä komeat majakat olivat näytillä Teakkerin osastolla.


Seuraava aivan uusi tuttavuus oli Pietarilainen Tatiana Janiszewskaia ja hänen Inox Dreams tuotteet. Uskomattoman kauniita ja taidolla tehtyjä merellisiä tuotteita! Täältä olisi löytynyt upeita yksityiskohtia niin omaan kylpyhuoneeseen kuin veneeseen. Vaan piti olla säästäväinen, joten löin itseäni näpeille. Sen sijaan ihailin niitä katseellani sitäkin enemmän.
Tatianan viimeiset 10 vuotta elämästä liittyvät veteen, sillä heidän perhe on uusinut pienen vanhan hinaajan ja siitä on tullut heille todellinen asuntolaiva. Lähimmät naapurit ovat kalat ja lokit, jotka ovatkin Tatianan isnpiraation lähde.
Löysin messuilta myös uudet viehättävät tuotteet, jotka oli valmistettu lampaan taljasta ja villasta. Nämä aivan ihanat tuotteet olivat lähtöisin Stentorpin lammastilalta Turun saaristosta. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita ja lampaista jalostetut, käsin valmistetut tuotteet on käsitelty hellästi ilman kemikaaleja.


Nämä suloiset tossu sopisivat ihanasti pieniin tepsutteleviin jalkoihin =).Stentorpin lammastilalle voi kesäisin mennä vierailulle. Siellä voi nauttia ainutlaatuisesta saaristolaismaisemasta ja rapsutella lampaita (mikä olisikaan sen terapeuttisempaa kiireisen arjen jälkeen). Samalla voit tehdä hienoja ostoksia tai vaikkapa teettä itsellesi mittoje mukanaa esim. tällaisen lämpimän ja kauniin liivin.

Nämä tuotteet ovat minulle entuudestaan tuttuja mutta sitäkin rakkaimpia! Meidän veneestä löytyy jo pari tällaista ihanaa sinistä koria, pari upeaa pikkuista tarjotinta ja pussukoita. En voi sille mitään, mutta nämä tuotteet vain sytyttävät minut heti. 


Näiden tuotteiden takan on ihana Studio Ishavet. Tuotteet tehdään luonnonmateriaaleista käsityönä Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Maailman meret ja rannat toimivat inspiraation lähteenä. Karu on kaunista ja sitä se todella on.
Kipparini keräilee minulle, majakkahullulle, näitä ihania majakkamukeja. Pari uutta oli jälleen ilmestynyt, Harmaja ja  Gustavsvärn. Ne lähtivätkin mukaan messuilta kotiin muiden majakkamukien joukkoon =).
Näitä pieniä proomukynttilän jalkoja ihailin jo vuosi sitten.


Täältä löytyi maustemyllyjä todellakin minun makuuni. Majaka mukeja ja näitä muitakin merellisiä tuotteitaa voi käydä ostamassa Erottajan Majakasta. Olen vieraillut siellä pari kertaa ja liikkestä löytyy aivan liikaa ihania merellisiä tuotteita.
Nämä molemma ihanat kengät (kuvat ylä- ja alapuolella) tuli hankittua jo vuosi sitten. Olen rakastanut niitä siitä hetkestä lähtien. Kukapa se on, joka vaatettaa merelläkävijän? No Kapteenska tietenkin! Heidän messuosasto sekä myymälä on täynnä sellaisia merellisiä releitä, että voisin ostaa ne kaikki.
Olen jo monessa messupostauksessa hehkuttanut sitä, kuinka rakastan vanhoista purjekankaista tehtyjä tuotteita. Nyt oli perinteisten valkoisten tilalle tullut myös värikkäitä kuoseja. Alla olevalla tuolilla olisi ihana köllötellä ja nauttia auringosta. Näitäkin tuotteitaa saa Kapteenskasta.
Kaikenlaista muutakin tarpeellista ja ihanaa oli tarjolla. Tarjonta vain on niin suurta, että kaikkia ei voi mainita millään. Toisaalta, se on hyvä syy lähteä itse tuttumaan seuraavana vuonna siihen, mitä kaikke ihanaa voikaan löytää =D.

12 kommenttia:

 1. Olipa mukava postaus lueskella näin aamukahvia juodessa :) Nuo Karttakeskuksen pussukat ja laukut menivät ohi meiltä, näyttävät tosi kivoilta. Studio Ishavetin tuotteista minäkin pidän kautta linjan, niissä on sitä karun herkkää kauneutta, mitä saariston luonnostakin löytyy. - Mukavaa lomamatkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vedenneito =). Minä jostain syystä bongaan kaikku pussukat, minulla on joku ihmeen pussukka fetissi =D. Studio Ishavetin tuotteet ovat todellakin upeita. Selkeitä ja raikkaita. Lomaan on vajaa pari viikkoa, joten jännitystä on jo vähän ilmassa =D.

   Poista
 2. Voi, minulta on mennyt ohi kaikenlaiset ihanuudet! Voikohan olla että ensimmäisenä messupäivänä, trade-day päivänä, ei ollut ihan kaikki vielä esillä.

  Kiitos kivasta postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos=). Voi hyvinkin olla, jos kaikki eivät olleet vielä paikalla. Tosin niin paljon siellä on nähtävää, ettei ihme jos jotain jää väliin =D.

   Poista
 3. Tarjontaa on todellakin niin valtavasti, että edes kaikkea kiinnostavaa ei millään pysty päivässä kiertämään. Ehkäpä messujärjestäjät kehittävät esim. viikonloppulipun jolloin ehtisi tutustua paremmin messujen antiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ja jos oikein muistan niin joillain messuilla maailmalla taitaa ollakin jo tuollainen viikonloppulippu käytössä. Tästä voisi laittaa vaikka kehitys ehdotuksen Messukeskukselle =).

   Poista
 4. Uskomattoman monenlaista ideaa veneteeman ympäriltä! Jos tuollainen majakka olisi sopivan kokoinen ja -painoinen, se olisi muuten metka lamppu yöpöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, monenlaista ihmeteltävää oli tarjolla jälleen kerran. Meinasi ihan tulla kiire yhtenä päivänä =D.

   Poista
 5. Vau mitä löytöjä teit! Miten mulla meni nuo Karttakeskuksen ihanuudet ihan ohi? Kiitos vinkeistä, ensi vuonna olen tarkempi tai teen pientä jälkishoppailua netissä...

  Niin ja olisi muuten ihan mahtavaa, jos voisit joskus ihailla aamukaffetta juodessasi oman pihasi majakkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken laista siellä todella taas oli näytillä =D. Se olisi tosi upeaa jos joskus olisi ihan oma majakka omassa pihassa =D.

   Poista
 6. On siinä meri(vene)henkisyys lyönyt itsensä läpi. Kivoja detskuja olet kuvannut. Paras on kuitenkin majakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, jos tarvitsee meri tai saaristohenkisiä tuotteita, niin täältä jos mistä niitä saa =D.

   Poista