lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lanta animal welfare

Teille on tullut varmasti jo monesti selväksi, että meidän perhe rakastaa luontoa ja eläimiä. Koh Lantan saarelta löytyy löytöeläinten pelastuspaikka, Lanta animal welfare. Toimintaa pyöritetään puhtaasti vapaahetoisten toimin ja rahoitus hoituu lahjoituksilla. Paikka kuullosti kiinnostavalta, joten päätimme vierailla siellä. Paikka on myös mainio kohde silloin, kun haluat tehdä lomallasi jotain aivan muuta kuin löhötä rannalla. Täällä pääsee rapsuttelemaan kissoja ja voit vaikka ottaa koiran hihnaan ja lähteä hänen kanssa ulkoilemaan rannalle! Paikka sijaitsee aivan lähellä Long Beachia. Me olimme liikkellä päivän kuumimpaan aikaan, joten emme saaneet ulkoiluttaa koiria. Suositus on, että heidän kanssa ollaan liikkeellä pidemmällä lenkillä heti aamusta tai iltapäivästä. Ihan ymmärrettävää, sillä keskipäivät olivat todella kuumia.


Lanta animal welfare (LAW) pelastaa kodittomia ja huonosti kohdeltuja eläimiä. Eniten paikalla oli suloisia kissoja ja koiria, mutta myös muita eläimiä autetaan tarvittaessa. Me näimme siellä myös apinan kouriin joutuneen kanin.


Minun sydän särkyy joka kerta ja tekee pahaa, kun kun näen tämän kaltaisia kuvia. Miten kukaan, siis k u k a a n ihminen voi kohdella eläimiä näin? Eläimiä, jotka niin pyyteettömästi haluavat olla meidän ihmisten ystäviä, jopa huonon kohtelun jälkeen. Onneksi on olemassa tällaisia paikkoja, jossa he saavat apua ja mahdollisuuden uuteen rakastavaan kotiin. Täältä voi nimittäin adoptoida itselleen lemmikin. Esitteen mukaan kissoja ja koiria onkin adoptoitu ympäri maailmaa. Oppaan mukaan keskimäärin 12 eläintä kuukaudessa saa uuden kodin.
Kissoille oli oma kissatalo, joka oli päivällä melko tyhjä, sillä kissat olivat ulkona. Kissat kootaan aina yöksi taloon turvaan mahdollisilta yöllä liikkuvilta pedoilta. Päivisin he saavat temmeltää ja lepäillä auringossa aivan vapaana.
Jokaisella eläimellä on nimi, tämä suloinen kisu oli Eve. Kaikki kissat olivat ihania, mutta hänessä oli jotain erityisen hellyttävää. Meistä oli mukavaa istuskella ulkona ja rapsutella näitä kehrääviä suloisia kissoja.


Oikeasti hieman pelotti mennä tällaiseen paikkaan, sillä eläinrakkaana ihmsenä saattaisin haluta adoptoida kaikki =D.
Toimitilat näyttivät paikassa erittäin asiallisilta. Löydetyt eläimet hoidetaan, suoritetan sterilointi, paikataan haavat tarvittaessa ja tehdään leikkauksia jos niille on tarvetta. Heidät rokotetaan ja jokainen on hetken yksin ennen kuin pääsee muiden joukkoon. Näin varmistetaan, ettei mitään tarttuvia tauteja leviä jo hoidettuihin eläimiin. Esitteen mukaan viimevuona on steriloitu ja rabies rokotettu lähes 2000 eläintä.


 Toiminta on suunnitelmallista. Näin varmistetaan, että jokainen saa oikeanlaista ruokaa, riittävän määrän ulkoilua ja huolenpitoa.

Koirien tarhat olivat todella suuret ja sinne oli järjestetty varjopaikkoja kuumimman auringon varalle. Koska olimme juuri kuumimpaan aikaan liikkeellä, monet koirat lepäilivät varjossa.


Suojapaikkojen päätyyn oli aina kirjoitettu niiden henkilöiden nimet, ketkä sponsoroivat juuri kyseistä koiratarhaa.


Tämä onneton lisko eksyi vierailumme aikana pihapiiriin. 


Ja tottakai kissat hänestä sitten kiinnostuivat. Ja tietenkin minä kamerani kanssa paikalle, olihan hän komea eläin. Vaan kuinka kävikään (ja tämä tapahtui todella nopeasti). Minun kävellessä paikalle näki lisko itselleen pakoreitin ja niinpä hän päätti nousta jalkaani pitkin turvaan. Polveen saakka hän ennätti, ennen kuin sain hänet ravisteltua irti jalastani melkoisen kovan kiljahduksen saattelemana! Minulla oli hame päällä, joten en uskalla edes miettiä, miltä olisi tuntunut, jos hän olisi ennättänyt kiipeämään ylemmäksi. Seuraavaksi mietin, että mitä olisi tapahtunut jos olisi tullut kissa perässä jalkaa pitkin =D.


Työntekijöille oli rivitaloasuntoja ihan pihapiirissä.


Meidän mielestä paikka oli mukava ja todella tutustumisen arvoinen. Ja ennen kaikkea arvostan työtä jota täällä tehdään eläinten hyväksi. Lisää tietoa paikasta ja mm. kertomuksia adoptoinneista pääset lukemaan heidän nettisivuilta täältä.

30 kommenttia:

 1. These people do such great work!

  VastaaPoista
 2. Kyynel tuli silmäkulmaani tästä koskettavasta postausesta.
  Hienoa että kovia kokeneita kissoja ja koiria autetaan.

  Siellä olisi paljon halukkaita uuteen kotiin lähtijöitä.
  Sitä toivoo, että saisivat hyvän uuden kotin.

  Kylmänväreet tuli, ajatuksesta että lisko juosee reittä pitkin ylös..;-)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikassa oli todella monta iloista hännän heiluttajaa siitä huolimatta mitä olivat jo kokeneet. Ja kyllä, kylmät väreet menivät minullakin kuumuudesta huolimatta =D.

   Poista
 3. Ihana paikka. Onneksi näitä turvakoteja on olemassa hylätyille ja kaltoinkohdelluille eläimille. Voin kyllä uskoa, että siinä pääsee kiljaisu ja toinenkin, kun tuollainen isohko lisko päättää kiivetä jalkaa pitkin turvaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että onneksi on näitä paikkoja olemassa. Ja että on olemassa ihmisä, jotka välittävät ja rakastavat eläimiä. Lisko todella yllätti minut tempauksellaan =D.

   Poista
 4. Tekevät todella tärkeää työtä! Kauhea ajatella, kuinka paljon apua tarvitsevia eläimiä on kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Apua tarvitsevia on enemmän kuin avun antajia. Onneksi on ihmisiä ketkä jaksavat tehtä tämän kaltaista työtä.

   Poista
 5. Hurraa tällaiselle pyyteettömälle työlle. Minä arvostan todella paljon ihmisiä, jotka auttavat pahoinkohdeltuja eläimiä, jotka ovat aina viattomia. Katukoiran adoptoineena tiedän myös miten kiitollisia ja kultaisia nämä eläimet ovat, kun saavat rakastavan kodin. Kiitos tästä postauksesta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos itsellesi Kirjailijatar =). Paikka oli ihana ja ennen kaikkea, että vaikka vain käymällä siellä päiväseltään, pääsee auttamaan esim. ulkoiluttamalla koiria.

  VastaaPoista
 7. Suloisia kisuja, etenkin tuo Eve on aivan valloittava. Hienoa työtä tosiaan tekevät.
  Lisko kipuamassa säärtä pitkin...ajatuskin saa kylmät väreet iholle :)

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa =). Paikka oli kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Ja se lisko... näin jälkikäteen pysty ajattelemaan,että tarjosin sentään hänelle pakoreitin =D.

   Poista
 8. Upeita kuvia ja upeaa että tuollainen paikka on. Tädilleni juuri tuli Espanjan Aurinkokoirista koira ja meidän molemmat kuvat otettu löytöeläintalosta.

  Mieletön kuva kyllä tuo missä lisko on tupsahtanut kisujen keskellä, aika jännä tunnelma kuvassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K =). Ihanaa, että olette antaneet rakastavan kodin eläimille jotka sen todella ansaitsevat. Eläimet ovat niin ihania, että ansaitsevat parasta mahdollista.

   Poista
 9. Arvostan suuresti ihmisiä jotka tekevät pyyteetöntä työtä eläinten hyväksi ♥
  Ihanan sydämellinen postaus, kiitos Katinka :)

  VastaaPoista
 10. Schöne Bilder von den Hunden und den Katzen.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
 11. Hienoa työtä eläinten parissa, nostan todellakin hattua kaikille, jotka pystyvät ryhtymään tuohon hommaan. Minulla tuo homma päättyisi niin, että taloni olisi turvoksissa pelastettavia eläimiä ja minä olisin epätoivoinen nähdessäni kaikki ne vielä pelastettavat sielut. Veljeni adoptoi Phuketista koiran ja nyt hän on Suomen yhdyshenkilönä ko. Soidog avustusjärjestölle.Voisikohan Eve muuttaa teille? Ihana kissa, ymmärrän, että ihastuit siihen.
  Kammottava tarina tuo lisko, joka pelastautui jalkaasi!
  Kivaa sunnuntaita! Kiitos, että pääsimme käymään kuvien myötä tarhalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa pelkäsin minäkin, että uskallanko mennä koko paikkaan? Pian olen adoptoimassa vähintää kymmenen koiraa ja kissaa =D. Uskomattoman upeaa työtä todella tekevät ja vielä innolla. Lisko jätti reissusta ikimuistoisen kuvan mieleen =D. Ihanaa viikon alkua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 12. Valtavasti olet nähnyt, kokenut ja kuvannut.
  Hienoa työtä eläinten hyväksi. Sitä arvostan suuresti. Itselläni on joskus ollut huonon kohtelun takia isännältään pois otettu koira.
  Etkö pelännyt, että lisko puree, kun kiipesi jalkaasi myöten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii =). Eläimet ja vallankin heidän hyvinvointi ovat aina sydäntäni lähellä. Ja lisko, en ennättänyt pelkäämään puremista, koko tilanne kävi parissa sekunnissa =D.

   Poista
 13. Un precioso reportaje de este lugar donde tienen cabida los animales abandonados, sin duda una magnifica labor la que realizan. Enhorabuena...

  Un saludo.

  VastaaPoista
 14. Vaikuttavan oloinen paikka - eläimet saavat varmasti hyvää hoitoa siellä. Tuo liskon kiipeäminen turvaan jalkaasi pitkin oli kyllä hassu tilanne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli ihana ja onneksi vapaaehtoiset jaksavat tehdä työtä eläinten hyväksi.

   Poista
 15. Muy buenas imágenes.... Un abrazo desde Murcia... Muy chulas....

  VastaaPoista
 16. Es un lugar fantástico!
  Adoro a los animales!

  VastaaPoista