keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulun odotuksen perinteitä

Onko teillä tiettyjä asioita, jotka teette aina ennen joulua? Jotain, mitä ilman ei joulu yksinkertaisesti tule. Vähän niinkuin joulun odotuksen perinteitä. Minun lapsuudessa leivoimme aina äitini kanssa papereita itsenäisyyspäivänä. Tämän perinteen olen tuonut tullessani ja niinpä olemme leiponeet Juniorin kanssa joulupipareita joka ikinen hänen itsenäisyyspäivä. Tai no, ensimmäisenä vuonna hän ei juurikaan osallistunut muuhun kuin taikinan maisteluun =D.
Yksi meidän perheen joulunalusjutuista on mennä katsomaan Aleksanterinkadun jouluvaloja ja ennen kaikkea Stockmannin jouluikkuna. Itsekkin odotan sitä kuin pieni lapsi, että millainen ikkuna sinne on tänä vuonna tehty? Ja tänäkin vuonna sieltä löytyi vaikka mitä ihanaa kun vain katseli oikein tarkasti.
Myös tällainen kaunis joulupallo oli tehty suklaasta, oi nam, jospa olisi saanut maistaa edes vähän =D.


Meistä on mukavaa kävellä kaupungilla ja katsella joulun juttuja. Valoja, joulukoristeita ja ikkunoita.


 Kauppakeskus Forum oli koristeltu minun mielestä kauniisti. Valkoista ja kultaa.


Karhuherra keikisteli pakettien kanssa =D.

Kamppi puolestaan kylpee valkoisessa ja punaisessa.


Perinteeseen kuuluu myös, että käymme Kappelissa nauttomassa jouluglögit. Kun lähdimme sieltä kotiin, oli jo ihan pimeää ja Esplanadin jouluvalaistus näkyi kauniina.


Sen lisäksi, että puihin ja pensaisiin oli laitettu kauniit valot, Espalla oli myös kaunis valaistu kuusi ja tällaisia suloisia peruraeläimiä. Niiden ympärillä kävi kuhina, kun jokainen yritti saada niistä kuvan yhdessä ja erikseen.
Joulun tunnelman tuo kyllä kaikein eniten kauniit jouluvalot ja kynttilät. Joulun tuoksun tuo puolestaan hyasintit, niitä pitää olla monta. Minkälaisia joulunodotusperinteitä teillä tehdään?

22 kommenttia:

 1. Aleksin jouuvalot ja Stockan jouluikkuna kuuluvat muistoihin jo varsin kaukaisesta lapsuudestani. Kävin lauantaiaamuna kuvaamassa Espan valoja, mutta oli jo turhan valoisaa eivätkä porokuvani ole juuri minkään näköisiä. Taas kerran sinun kuvasi ovat mielettömän upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kvilttaaja =). Minä olen muuttanut vasta aikuisiällä pääkaupunkiseudulle, joten nämä perinteet eivät yllä minun lapsuuteen, mutta juniorin kylläkin. Minusta on mukavaa, että saamme tehdä hänelle jouluperinteitä =).

   Poista
 2. Jouluinen Helsinki on kyllä ihana valoineen. Meillä ei oikeastaan ole mitään eirtyisiä joulunodotusperinteitä, jos ei pipareiden leivontaa tai kodin koristelua lasketa. Kuusi haetaan aina kävellen ja kannetaan kotiin. Joulufiilistely aloitetaan aina hyvin ajoissa, jo marraskuun lopulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on ihana =). Ja hei, kuusenhakuhan on jo oikein oivallinen jouluperinne. Me ei laiteta kuusta kun ollaan joulu maalla. Siellä toki sitten on kuusi ja sen koristeluperinteet kyllä =).

   Poista
 3. Huippuhienoja nuo peurat! Olisipa meilläkin tuollaisia!

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat! Stockan jouluikkuna pitää minunkin aina nähdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sussi =). Stockkan ikkuna on kyllä aina yhtä ihana.

   Poista
 5. Aivan ihania täydellisiä joulutunnelmia. <3 Mukavaa keskiviikkoa Katinka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tiia =). Ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Aí está o Natal em força e com belas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 7. Párekin Palvelijatar16 joulukuuta, 2015 18:27

  Kiitos tästä upeasta postauksesta! Niin paljon tuttua ja tunnelmallista, kuten Aleksi ja Stockan ikkunat. Lapsuuteni koti sijaitsi Kalevankadun varrella, joten Aleksin joulukatu oli ihan MUST ja keskustan liikkeiden ikkunat olivat todella kauniisti koristellut joka joulu. Olet saanut taas kuviisi hyvin valot ja varjot, ja koko tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi Parekin palvelijatar. Voi sinulla on ollu ihanat lapsuusmaisemat. Itse olen maalta kotoisin, joten siellä saatiin jouluvalot "keskustaan" vasta 80-luvun lopulla =D.

   Poista
 8. En ole koskaan nähnyt Helsingin jouluvaloja. Enkä katsellut siellä näyteikkunoita. Valoja ja prameaa siellä on.
  Joulunalushommia minulla ei ole juurikaan. porkkana-ja lanttu- ja imelletyn perunalaatikon teen ja vien mukana jouluaattona pojan perheeseen, jossa vietämme yhteistä joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teet itse laatikot! Ihanaa. Meillä minun äiti tekee, he kun asuvat maalla, saa paistaa leivin uunilla. Se on hieno taito. Olen itse kokeullut vain kerran ja todennut, että muut ovat siinä parempia =D.

   Poista
 9. Teillä on Siellä pääkaupunki-seudulla vähän komeammat jouluvalot ja -koristeet kuin meillä täällä Lounais-Suomessa :D Kyllä kelpaa käyskennellä ihailemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valita, tykkään tosi kovasti. Vaikkakin liika on liikaa, kohtuus pitää tässäkin asiassa olla. Joulukuusta ei saa koristella kuten jenkit tekee, eli puuta ei näy enään lainkaan =D.

   Poista
 10. Vitsi, että Hesa on kaunis sinun kuvissa.
  Minulla on ollut kiirettä ja menoa ja touhua niin etten ole edes ehtinyt ajatellakaan lähteä Hesaan, erototenkaan näissä vesisateissa. Mutta kuvasi laittoi pikkasen kutkuttavan "entäs, jos sittenkin..." fiiliksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki. Siellä oli kyllä vaikka mitä ihanaa. Ei muuta kuin toteutat vain "entäs jos sittenkin..." fiiliksen =D.

   Poista