keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Syksy Suomenojan lintujärvellä

Olen saanut päähäni, että haluan kuvata tiklejä. Kipparini tiesi, että niitä on nähty monta kertaa Suomenojan lintujärvellä, sillä siellä on paljo talventörröttäjiä, joita tiklit tarvitsevat. Suuntasimme siis marraskuun puolivälissä sunnuntaina Suomenojalle.


Paikka oli oudon hiljainen. Keväällä täällä käy sellainen meteli, että melkein olisi korvatulpille tarvetta. Nyt kuulimme vain satunnaisia tintin ääniä. Eivät olleet tiklit kotona =D. Iso parvi tilhejä sen sijaan lensi korkealle puunlatvaan. Ne olisivat kelvanneet minulle oikein hyvin kuvatavaksi myös, vaan niin ison puunlatvassa ja kovasti korkealla olivat, ettei ollut mitään toivoa. Hetken niitä ihastelimme Kipparini kanssa kaulat kenolla ja pian parvi otti jälleen uuden suunnan, pois koko alueelta. Sinne menivät.
Mitä lintuja sitten nähtiin? Tilhien lisäksi näimme muutamia tinttejä ja sinitiasia. Lensipä pari varista ja harakkaakin ohitse. Odotan niin kovasti kevättä, että saadaan tällekkin alueelle taas elämää. Olen miettinyt monesti, että mikä tekee juuri tästä paikasta niin erityisen, että sellainen runsas lajien määrä tulee keväällä aina vain uudelleen ja uudelleen samoille paikoille.


 Ja kävi meillä tuurikin! Näimme tämän suloisen tavin. Siellä se uiskenteli ihan ypö yksin lähellä rantaa. Hän oli suloinen. Jostain syystä taveja ei tule paljoakaan merellä vastaan. Minulle tämä lintu oli suorastaan harvinaisuus, vaikkakin netissä kirjoittivat, että se on Suomen toiseksi yleisin sorsalintu =D.
Heinikossa lymyili myös pari pariskuntaa fasaaneja. Ennätin jo yhtä fasaanityttöä säikähtämään aikaisemmin, kun hän lähti puskasta lentoon, aivan minun edestä. En tiedä kumpi meistä säikähti enemmän, minä vai hän =D.


Tähän väliin vähän... mitäs muutakaan kuin sammaleita =D.


Nämä töhryt kertovat karua totuutta siitä, että ollaan luonnossa kaupungissa. Onneksi linnut eivät sentään pelästy näitä, vaan tulevat keväällä uudelleen.
Kun joulusta päästään, niin menee vain muutama viikko kun kevätaurinko alkaa paistamaan ja ensimmäiset muuttajat jo saapuvat. Onneksi on tällainen paikka, jossa voi tarkkailla lintuja.

22 kommenttia:

 1. Jos oli Suomenojalla hiljaista niin oli eilen myöskin Laajalahdella. Upeat kuvat sait ilman tiklejä. Laajalahdella oli vesi niin korkealla että Elfvikin pitkospuut oli suljettu. Isokoskeloparven näin keskellä lahtea ja parven seassa oli lokkeja. Siinä kaikki. Metsästä kuului jonkun pikkulinnun kevyttä ääntelyä, mutta en nähnyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Vesi on tosiaan tällä hetkellä epätavallisen korkealla, jännittävää. Ja hiljaista tuntuu olevan ihan joka puolella =).

   Poista
 2. Vau, tosi hienoja kuvia! Ja ihana tavi <3 Ei muuten ollut itselleni tuttu laji, ihan hävettää, miten vähän tunnen lintuja. Sainkin tästä postauksesta pienen boostauksen opetella pari lajia lisää :) (ja kieltämättä myös lisää kaihoa parempaan linssiin... hmph). Peukku myös sammalelle, sammaleenvihreä on niiiiin kaunis väri, rauhoittava ja seesteinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu =). Tämä oli ensimmäinen kerta minullekin kun näin Tavin. Siksi ihmettelinkin kun netissä luki että on Suomen toiseksi yleisin sorsalintu =D.

   Poista
 3. Hyviä kuvia ja ajattele, että jo parin viikon päästä on talvipäivänseisaus ja sitten alkaa taas päivä pidentyä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli =). Jippii todella, pian alkaa kevät ja päivät pitenevät!

   Poista
 4. Hieno paikka kaikenlaiseen kuvaamiseen (eli vaikkei lintuja osaisikaan kuvata, niin maisemassa löytyy)
  Mutta tiedä sitten kauanko tuo on "elossa", kun aikovat rakentaa sinne sen mahtavan uuden talorykelmän laitureineen.
  Upeat lintukuvat ja muutenkin taas taattua sinua detaljeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Tuo alue tulee oikeasti suojella siten että raketaminen ei turmele sitä, alue on minusta todella ainutlaatuinen =).

   Poista
 5. Excelente trabalho acompanhado de belas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat!

  Minäkin epäilen, että alueen linnut tulevat katoamaan laajan rakentamisen myötä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Toivottavasti alue saataisiin jotenkin suojeltua.

   Poista
 7. Oi, oi, sinä olet jo kevätajatuksia pohtimassa, eikä olla vielä jouluunkaan päästy.
  Hiljaisen näköinen on ranta. Osmankäämit on kuvauksellisia, samoin mielestäni jokainen lintu.
  Töhryn tekijöitä en ymmärrä. Ehkä nuo "kuvitukset" on heidän mielestään kaunista taidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme tässä viikolla rannassa venettämme katsomassa ja taputtelin sitä kylkeen ja totesin, että enään vain noin neljä kuukautta ja sitten päästään vesille, jes =). Pian kevät on käsillä.

   Poista
 8. Minusta tuo maisema on kaunis! Ei nuo töhryt. Harmi kun ei näkynyt tiklejä, olisi ollut mukava katsella kuvia niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisema on ihan kiva ja tiklien "metsästys" on edelleen käynnissä =D.

   Poista
 9. Vai on tavi yleinen. Voi olla mutta minä näin sen nyt ekan kerran. Hih! Hyvä näinkin. Samat sanat tulis vaan äkkiä kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tavi oli minullekin ensimmäinen, siksi myös hämmästelin sen yleisyyttä =D.

   Poista
 10. Kaunista, näyttää taittuvan sinulta myös tuo pakkasmaiseman kuvaaminen. Kesäkuvia oonkin jo moneen otteeseen kehunut! :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia... Graffitit säväyttävät aina, niissä on sopivaa "karheutta". Hyvää Joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Wild Child ja rauhaisaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista