tiistai 4. huhtikuuta 2017

Elämyksiä ja elefanttikylpyjä - Khao Lak Thaimaa

Lomalla on mukava ottaa rennosti ja loikoilla. Kahden viikon reissulla on kuitenkin aikaa tehdä muutama retkikin ja katsella ympärille. Ostimme TUI:lta puolipäiväretken tutustumaan elefantteihin. Tämän retken he järjestivät yhteistyössä Eco Khaolak Adventuren kanssa, joten oppaana toimi paikallinen henkilö. Jälleen kerran meidän haettiin pikkubussilla hotellilta ja suuntasimme paikalle, jossa neljä elefanttirouvaa viettivät lököisiä eläkepäiviä. Täällä heitä kohdeltiin hyvin.
Matkalla elefanttipaikalle, opas kertoi meille paljon tietoa elefanteista. Hän näytti kuvia siitä, kuinka elefantit olivat joskus tulleet viidakosta ja istuneet autojen konepeltien päälle. Auts, pahaa jälkeä näkyi tulevan. Elefantit ovat perhekeskeisiä ja koko lauma puolustaa pienempiä. Siksi pienet ovat aina lauman keskellä, kun kuljetaan eteenpäin. Opas kertoi myös, että jos villielefantti lauma ympäröi ihmisen, ei kannata juosta karkuun, sillä ne lähtevät perään ja saavat sinut kiinni. Vaikka ne näyttävät hitailta, ovat elefantit halutessaan todella nopeita. Tilanteesta selviää parhaiten kun toimii kuten karhun kanssa, on vain paikoillaan ja antaa elefanttien perääntyä laumana rauhassa. Tämä siis ihan vaan neuvoksi, jos joskus tulee elefanttilauma vastaan =D.


Sieltä saapuivat päivän kunniavieraat, rouva elefantit näytille. Kyllä ne olivat isoja! Ihan puistatti kun elefantti kulki ihan vierestä ohi!. Opas kertoi, että tällä hetkellä Thaimaassa on vain 5 prosenttia elefantteja siitä määrästä, mitä niitä on joskus aikoinaan ollut. Elefantteja vainottiin ja kun ihmiset ottivat uuden paikan asuakseen, piti sieltä saada elefantit pois. Vai miltä tuntuisi, että perustat banaanifarmin ja yhtenä yönä on kaikki banaanit poissa, kiitos elefanttien =D. Vaikka ymmärrän kyllä farmarin kannalta asian, olen silti pahoillani niistä tavoista, joilla elefantteja tuhottiin ja karkotettiin. Oppaan näyttämien kuvien perusteella, siitä oli eläimen kunnioitus kaukana.
Rouvat asettuivat karsinoihin ja sitten oli vuorossa ruokailua. Retken hintaan kuului yksi korillinen banaania ja lisää sai ostaa halutessaan muutamalla bathilla. Banaanit tekivät kauppansa. Yksi rouvista oli varsinainen kone, banaania meni kärsän kanssa suuhun nopeammin kuin ennätin tarjoilemaan =D. On se vaan vekkuli vehje tuollainen kärsä.


Kärsät ojossa, lisää banaaniaaaaa!


Kun banaanit oli saatu nautittua, alkoi retken ehdottomasti hauskin osuus. Pääsimme pesemään elefantteja! Meillä oli uimapuvut jo valmiina vaatteiden alla. Ensin menivät elefantit veteen ja sitten sai ottaa juuriharjan ja mennä perässä. Oli tosi upea hetki, päästä näin lähelle noin suurta eläintä. Elefantin nahka on oppaan kertoman mukaan kaksi senttimetriä paksu, joten se kesti harjaamisen hyvin. Heittelin vettä elefantin selkään ja harjasin. Harjasin selästä ja korvan takaa. Harjasin otsasta. Katselin tätä komeaa eläintä silmiin ja juttelin hänelle rauhoittavia asioita. Ihan selväsi hän tykkäsi kovasti. Kuvat tästä upeasta hetkestä jäävät kotialbumiin =D. Mikäli halusi, oli mahdollisuus istua elefantin selkään. Minä jätin väliin, on se niin korkea paikka, eikä mitään satulaa. Olisin varmasti molskahtanut veteen =D.
Ennen hotellille paluuta, pysähdyimme vesiputoukselle, jota tällä kertaa tuli jopa vettä. Kiitos siitä kuuluu hyvin poikkeukselliselle alkuvuodella, jolloin Thaimaassa on satanut vuoden aikaan nähden melko paljon. Myös vesiputouksella oli mahdollisuus uida. Paikallisilla lapsilla oli siellä menossa mukavat uintihetket. Retki kesti vain puolipäivää, joten hyvin ehdittiin vielä hotellin rannalle ja uimaan. Tämä päivä jäi lomastamme mieleeni yhtenä ikimuistoisena päivänä.

8 kommenttia:

 1. Vilken underbar resa ni gjort till ett fantastiskt land med sol och värme!
  Tack för alla vackra bilder!

  VastaaPoista
 2. Párekin Palvelijatar04 huhtikuuta, 2017 16:33

  Elefantit ovat niin sympaattisia! Varmasti oli upea kokemus päästä harjaamaan ja kylvettämään moista giganttia. Upeita kuvia, kuten sinulta on tottunutkin näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar =). Ne oli todella sympaattisia otuksia =D.

   Poista