torstai 13. huhtikuuta 2017

Stora Herrö - veneilykausi alkoi!

Kun olimme palanneet kotiin Thaimaan lomalta, alkoi heti veneen kunnostus. Kevät oli jo pitkällä! Tänä keväänä ei ollut paljoakaan hommia. Herättelimme myrkkymaalin veneen pohjasta, sekä pesimme ja vahasimme veneen kyljet. Sisätilojen siivouksen teen mielelläni vasta sitten kun vene on vesillä, sillä pukkien päällä, vallankin tuulella, se hieman huojuu.


Eilen oli sitten se koko talven pitkään odotettu päivä. Vene laskettiin vesille! Luottolaskijamme piipahti satamassa ja niks naks oli vene vesillä. Ihan ei vieläkään ole mennyt minulle tajuntaan, että oikeastiko se kausi alkoi nyt? Vaikka kevään merkkejä on ollut paljon, en meinaa millään ymmärtää, että talvi on tosiaan ohi =D. Oikeastaan täällä Etelä-Suomessa ei oikein ollut mitään talvea, vaan vettä ja lunta tuli vuoron perään muutaman auringon täytteisen päivän siivittämänä. Muistan vain yhtenä päivänä olleen pakkasta kaksikymmentä astetta ja se oli loppiainen.


Talven seisomisen jälkeen koneelle tekee hyvää saada vähän kyytiä, joten lähdimme Kipparini ideasta pitkästä aikaa käymään Stora Herrössä. Mukaan lähti tietenkin makkaraa. Mikäs saaressa maistuisi paremmalta kuin juuri grillattu makkara. Veneestä puuttuu vielä suurin osa tavaroista, joten myös poijuhaka oli vielä varastossa. Laitoimme veneen kiinni poikkeuksellisesti saaristovenelaituriin, koska tiesimme, että ne eivät liikennöi vielä. Saaristovenelaituriin EI pysäköidä niiden sesonkiaikana.


Stora Herrö kuuluu Espoon ulkoilusaariin. Saaren luonto on monipuolinen ja sieltä löytyy myös lintutorni. Lintuja merellä olikin todella paljon. Olin ilahtunut, sillä näimme ison parven alleja melko lähellä meidän satamaa. Niin lähellä en ole vielä koskaan niitä nähnyt. Lisäksi merellä oli monia haahka pariskuntia. Omassa satamassa olen ihastellut isokoskelo pariskuntaa ja paria joutsenta. Kyllä kevät on niin parasta aikaa tarkkailla lintuja =).


Saaren grillipaikalla oli kuivia puita tarjolla. Kirves oli laitettu vaierilla kiinni, joka oli todella hyvä idea. Sillä monista saarista heitellään iso määrä kirveitä mereen! Miettikää, ketä ne siellä hyödyttää? Miksi osa ihmisistä käyttää meille annettuja etuja väärin. Heillekin kirves olisi paljon hyödyllisempi liiterin edessä kuin siellä meressä. 

Kippari laittoi tulet ja pian oli hiillos valmiina makkaran paistoon.


Veneilykauden 2017 ensimmäiset grillatut makkarat!


Joku oli päässyt eroon höyhenistään saaressa =D. 


Stora Herrön vierasvenelaiturissa näkyi olevan kuusi poijua. Yksi niistä ui niin syvällä, että juuri ja juuri oli kiinnityslenkki pinnalla. Oman veneen lisäksi, saarella saa myös telttailla. Tämä on oivallinen retkikohde vaikka et omistaisikaan omaa venettä. Saaristoveneellä vain saareen ja telttailemaan. Mukavaa tässä on vielä se, että kohde sijaitsee lähellä Espoota. Ei tarvitse lähteä merta edemmäksi retkelle =).


Täytyy kyllä sanoa, että oli  a i v a n  ihanaa olla taas merellä! Ja parasta tässä kaikessa on se, että koko veneilykausi on vielä edessä. Jännää oli myös se, että sitä osasi toimia veneen kanssa ihan kuin mitään talvea ei olisi välissä ollutkaan. Ihan kuin viikko sitten olisimme lopettanet edellisen kauden. Kyllä tuo aikakäsite on jännittävä =D.


Uimaan ei tehnyt vielä mieli, sillä merivesi oli kaksi astetta lämmintä =D. 


Tästä se sitten alkaa myös blogi heräillä pikku hiljaa jälleen merellisten postausten pariin.Itsellekkin on tässä vaiheessa vielä yllätys, että mitä kaikkea kivaa tämä kausi tuokaan tullessaan. Puolen vuoden päästä ollaan sen suhteen viisaampia =D.

27 kommenttia:

 1. Heipparallaa! Sattuiko vain sattuma, mutta meidän pursiseuran sivuillakin yksi perhe oli tehnyt samaan suuntaan kaudenavauksen :-) Nyt kyllä olisi kova hinku päästä itsekin vesille, mutta kun pitäisi odottaa, että ensin pääsee Suomeen. Kiva seurailla tätä teidän blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna =D. Stora Herrö on mukavan lähellä tehdä kauden ensimmäinen reissu, vallankin illalla töiden jälkeen. Mukava kuulla, että tykkäät seurailla bogia =).

   Poista
 2. Se on sitten avattu, veneilykesä!
  Toivotaan sopivasti aurinkoa ja lempeitä tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki, sitä toivomme myös me täällä. Aurinkoa ja lempeitä tuulia =D.

   Poista
 3. Kuulostaa upealta!Stora Herrössa on tullut vietettyä ihania hetkiä! :)
  Onneksi olkoon kauden korkkaamisesta, ja ah, ekoista grillimakkaroista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda. Saari on tosi kiva paikka =).

   Poista
 4. Todella kateellisena lueskelin teidän retkestänne.... Olemme usein aloittaneet kautemme joko Stora Halsöstä tai Knapperskäristä. Molemmissa paikoissa on ollut väljää myöskin äitienpäivän aikoihin. Ja suuhun herahti oikein vesi kun katseli makkara-kuvia ;)

  VastaaPoista
 5. Hello Katinka,
  Wonderful boat. Not bad to go with for a trip.
  And what a lovely smell of the sausages. Good shots!!

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista
 6. Toivotaan oikein suotuisia kelejä ja hyvää veneilykautta!

  VastaaPoista
 7. Hienoa päästä taas näkemään, mitä ihanuuksia Itämeren saarista löytyykään. Kuvasi ovat taas niin upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Samaa odottaa aina itsekkin innolla, että mitähän kaikkea kivaa kausi tuo tullessaan =D.

   Poista
 8. Upeeta, mahtavaa!! Onnea teille uuden kauden korkkaamisesta =D
  Stora Herrö on minullekin tuttu saari ajoilta jolloin vielä asuin Espoossa ja Kirkkonummella. Kiva paikka! Olen aina ihmetellyt niitä, jotka varastavat suurinpiirtein kaiken minkä irti saavat, sekä niitä jotka jättävät jälkeensä roskia ym. sotkua. No joo, mutta onneksi meillä siitäkin huolimatta on edelleenkin tällaisia upeita saarikohteita :)
  Ihanaa alkanutta kautta ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =D. Kyllä se vaan tuntui jälleen ihanalle. Ei oikein meinaa uskoa että joko se tosiaan alkoi =D.

   Poista
 9. Párekin Palvelijatar14 huhtikuuta, 2017 12:04

  Onnea avattuun veneilykauteen! Tutun näköinen kaunis vene viime vuoden matkakertomuksista. Hauskaa, että päästään taas ihastelemaan merikuviasi ja lukemaan hienoja tekstejäsi.
  Aurinkoista pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar =D. Onnea aina tarvitaan kun ollaan merellä. PS: Parekille Moskumäyräkoiralta kovasti terveisiä. Vietimme pääsiäisen yhdessä =D.

   Poista
 10. Aivan huimaa, teillä on kesäkausi korkattu. Minusta tuntuu käsittämättömältä, että talvi on siellä ohi. Täällä metri vielä lunta, ei pälvi, silti kevättä on ilmassa, vaikka joka toinen hetki tupruttaa yhäkin lunta.
  Kevään kuviasi ja kuulumisiasi oli mukaavaa katsoa et lukea.
  Nyt hyvää pääsiäisen viettoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii =D. Ja samoin, ei sitä täällä pysty käsittämään, että jossain olisi vielä metri lunta =D. Tämä meidän Suomi on niin pitkä maa.

   Poista
 11. Mahtavaa ja jihuu ekat grillimakkarat. Ukkeli oli tänään merellä kalassa ja pelastautumispuku päällä ja viimaa pukkasi. kunpa se kevät pian tulisi. Sitä ennen ihanaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia =). Todellakin on ollut kovin kolea kevät. NO jos sitten kesällä olisi lämmintä senkin edestä (toivoa sopii) =D.

   Poista
 12. Onnittelut kevään ensimmäisestä veneretkestä! Juuri mietiskelin, että minkälaiset ovat teidän lomasuunnitelmat tänä kesänä! Varmasti tulee monta pienempää venereissua ennen varsinaista lomaa, joten niitä odottelemaan jään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle. Pieniä reissuja tulee tottakai. Ne tosin suuntautuu aina lähelle jo tuutuihin paikkoihin. Kesän suunnitelma on vielä ihan vähän vaiheessa. Kaksi suuntaa kiinnostaa, vaan kumpi valitaa... hmm..siinäpä se pulma on.

   Poista
 13. Thanks Francisco and same to you!

  VastaaPoista
 14. Samaan aikaan toisaalla: ajoimme autolla meren jäätä pitkin suosikkisatamaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta! Suomi on niin pitkä maa, että eroja löytyy =D.

   Poista