maanantai 8. toukokuuta 2017

Keväinen Suomenlinna

Viikonloppuna meitä helli aurinko oikein todella. Ajelimme perjantaina töiden jälkeen Suomenlinnaan. Suomenlinna on yksi meidän ehdoton suosikkisatama. Sen lisäsi, että itse saaressa riittää tutkittavaa ja kuvattavaa, on vierasvenesatamassa sijaitsevassa Cafe Bar Valimossa todella ystävällinen palvelu ja järkyttävän hyvää ruokaa.


Vaikka veneilykausi ei ole vielä päässyt ihan täyteen tohinaan, oli Suomenlinnan vierasvenesatama täynnä. Onneksi pääsimme perjantaina lähtemään hyvissä ajoin, saimme todella hyvän paikan veneelle. Viimeviikonloppuna oli ensimmäisen kerran jo kesän tuntua ilmassa. Lämmityslaitetta ei tarvittu kuin vain yöksi päälle ja päivällä pääsi jo avaamaan keulaluukkua, jes! Kyllä se kesä sieltä tulee.
Olimme Suomenlinnassa vain yhden yön, sillä lauantaina meidät oli kutsuttu ystäviemme juhliin omaan kotisatamaan. Suomenlinnassa oli myös toinen ystäväperhe, jotka olivat tulossa samoihin juhliin, joten ajelimme peräkanaa paikalle. Aamupalan jälkeen teimme kuitenkin pienen kävelykierroksen Suomenlinnassa, ennen kuin irrotimme köydet ja lähdimme matkaan.


Olen kuvannut nämä paikat monia kymmeniä kertoja, mutta aina vaan pitää saada lisää kuvia. Suomenlinnan telakka on alueena minusta jotenkin kiehtova.


Cafe Chapmanin edustalla kasvoi jotain kauniita sinisiä kukkia. Ystäväni Jaana kertoi minulle niiden nimenkin, mutta en muista sitä millään enää. Olen kyllä todella surkea noiden kasvien nimien kanssa.
Kiertelimme ystäviemme kanssa lempi paikkojamme. Jäänmurtaja Tarmo taisi olla menossa telakalle. Kesäaikaan on hyvä kunnostaa jäänmurtajia, ovat sittenvalmiina taas talven tullen kuin meri jäätyy.
Näihin maisemiin en kyllästy ikinä! Ihan superia, että meillä on tällainen Unescon maailmanperintö paikka olemassa. Näin keväällä oli ihanaa kulkea, kun takiaispensaat olivat vielä vasta tuloillaan. Maisema ikään kuin odotti kaikkien kasvien kasvun aloitusta.Kesäisen päivän kunniaksi istahdimme nauttimaan Cafe Piperissä kuohyviinit. 
Matkalla kotisatamaan ohitimme Tallink Siljan Megastarin. Tai siis se ohitti meidät =D. On se vaan valtavan kokoinen laiva. Hieman ennen kotisatamaan näimme ison kasan pikkuisia jollia. Merellä oli monen laista kulkijaa liikkeellä.


Oli kyllä todella ihana käydä Suomenlinnassa. Ja tällä kerralla uskalsin jättää toppahousutkin kotiin =D.

24 kommenttia:

 1. Hei, kaunis keväinen päivä ollut teillä Suokissa. Olisiko sininen kukka Scilla eli idänsinililja? Niitä on näin keväisin ihanina isoina alueina puistoissa ja pihoilla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Id%C3%A4nsinililja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli aivan ihana! Ja hei, juuri tuollainen idänsinililja se kukka muuten oli =D. Kiitos nimestä. Nyt yritän muistaa sen pidempään =D.

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar08 toukokuuta, 2017 11:23

  Niin kovin tuttu paikka myös meille! Valimossa pitää käydä ehdottomasti syömässä, sinne pääsevät terassille myös koirat. Toissa kesänä tavattiin Valimossa englantilainen pariskunta. Olivat ihan Suomenlinnan lumoissa. "Muuttoripurjehtijoita". Harmi, että heidän veneensä ei näkynyt terassille, joten kuva jäi ottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on ihana. Ja kaiken lisäksi Valimoon koirat pääsevät myös sisälle! Koiravierailijan ehdoton suosikki =D.

   Poista
 3. Niin paljon kauniita ja mielenkiintoisia kuvia!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia yhdestä minunkin mielestäni lähiseudun kauneimmista paikasta! <3
  Monet retket on tehty. :)
  Isoisäni kaatui Tarmolla sodassa, kun sitä pommitettiin Kotkassa.En tiennytkään, että se on nyt Suomenlinnassa.
  Tuo enkelipatsas on kaunis.Ajatella, mikä idea aikoinaan tehdä se puun kantoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokki on best! Siellä se Tarmo on nyt Suomenlinnassa, jos haluat käydä katsomassa. Jännää ajatella, että joku on kaatunut sodassa laivalla. Sitä aina ajattelee sitä rintamaa ja etulintaa. Mutta totisesti, pommituksissa on varmasti monikin kuollut muuallakin.

   Poista
 5. Hui! Eikös vesillä ole vielä hyytävän kylmää! Mutta ihanat kuvat Suomenlinnasta. Olen käynyt siellä vain kerran monta vuotta sitten. Kuviesi inspiroimana ehkäpä suuntaamme sinne tänä kesänä pienelle kesäretkelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. tavallaan kylmä, merivesi oli viisi astetta. Onneksi veneessä on lämmitin, mutta veteen en halua tippua vielä =D. Ota ihmessasä agendalle tulevalle kesälle Suomenlinna =).

   Poista
 6. Ooo, ihanat kuvat ja on se tunnelmallinen, historiallinen paikka! Me emme viimeksi Helsingissä edes yrittäneet onneamme saada Suomenlinnasta paikkaa pahimpaan sesonkiaikaan. Jäimme Katajanokalle ja kävimme siitä lautalla päiväretkellä Suomenlinnassa. On se tietysti ihan eri, jos voi nähdä auringon laskevan ja aamun sarastavan niissä maisemissa.

  Nauratti tuo "kevään tuntu" ja "ei tarvinnut jättää lämppäriä enää yöksi päälle", koska me emme jätä koskaan sitä yöksi päälle (tykkäämme nukkua viileässä), mutta viime sunnuntaiaamuna heräsimme +7 asteen lämpötilaan veneessä :D Että meillä ei ollut niin kauhean keväistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinnasta saa hyvällä tuurilla paikan sesonkinakin. Aina sieltä joku lähtee. Tosin vähän aikaa voi joutua odottelemaan. Tuo plus seitsemänastetta kuulosti aika viileältä =D. Minulla olisi ollut jo nenä kohmeessa =D.

   Poista
 7. Kauniita kuvia, varsinkin tuo jossa on vanha ovi ja kuisti. Ihana <3

  VastaaPoista
 8. Joko te ehdit tetäälläkin käydä.. :) Saas nähdä tuleeko kesällä mentyä, vastahan olin siellä viime kesänä.. ja sitä ennen 3 vuotta väliä..
  Hienot kuvat sait napattua. Aina sieltä löytää uutta ja uutta kuvattavaa kerta toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo ehdittiin =D. Suomenlinnan pitää päästä joka kesä vähintään kerran, on se niin kiva paikka =D.

   Poista
 9. kaunista! En ole käynyt siellä vuosiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi =). Ota ihmeessä retkiagendalle Suomenlinna =D.

   Poista
 10. Ihana, ihana Suomenlinna. Ja keväinen <3

  VastaaPoista
 11. Hahaa, toppahousut kotiin! Joo ei täällä vaan ole nuin lämmintä ja aurinkokaan ei paista, lunta on vielä takapihalla puoli metriä, että semmosta, mutta näillä mennään. Ja lunta sataa jatkuvaan. Komia on silti paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä jo toivossa eletään, että toppahousut saisi pestä jo kesäteloille =D. Koleaa on kyllä ollut.

   Poista