tiistai 27. kesäkuuta 2017

Ravintola Hoku

Kipparini vei minut alkukesästä syömään Helsingin Kamppiin ravintola Hokuun. En edes tiennyt entuudestaan, että Kampin yläkerrassa on ravintoloita. Niinpä suurella mielenkiinnolla ja innostuneen uteliaana menimme ravintolaan, sillä kuulin että luvassa olisi Hawaiilaista ruokaa. En ollut ikinä ennen maistanut.
Paikka on niin suosittu, että sinne pitää kuulema varata pöytä hyvissä ajoin. Enkä kyllä ihmettele, niin hyvää ruokaa oli todellakin tarjolla. Paikka saattaa olla joillekin teille tuttu Punavuoresta, sillä ravintola sijaitsi ennen siellä. Edellinen paikka paloi, joten uusi laitettiin pystyn Kamppin.


Koska oltiin Kampin yläkerrassa, olivat maisemat upeat ilta-auringossa.
Alkuun otimme Hawaiilaiset oluet ja ihastelimme maisemaa Helsingin kattojen yllä.
Kipparini oli lukenut jostain vinkin, että alkuruokia kannattaisi tilata useampi maisteltavaksi ja jaka ne pöytäkunnan kesken. Tilasimme neljä eri alkuruokaa ja saimme jokainen pienet lautaset jonne nostelimme ruokaa maisteltavaksi. Hawaiilainen ruoka saa vivahteita historiastaan johtuen Japanista. En kerta kaikkiaan pystynyt nimeämään, mikä näistä oli parasta, sillä jokainen oli niiiiiin hyvää!


Pääruokana meillä molemmilla oli tämä upea annos kalaa, jossa oli mukana japanilaista makeaa makkaraa. Mietin ensin, että miten voidaan yhdistää makkara ja kala, mutta maku oli aivan taivaallinen. Keltainen voikastike kruunasi annoksen.
Tarvitseeko mainita, että jälkiruoat olivat kerrassaan suussa sulavat?
Hoku on paikka, jonne haluan nautiskelemaan uudelleen ehdottomasti. Makustelin ja fiilistelin tunnelmia ja ruokia vielä monta päivää myöhemmin. Voit lukea lisää paikasta ja tutkia vaikka ruokalistaa Hokun omilta nettisivuilta täältä.

8 kommenttia: