keskiviikko 6. elokuuta 2014

Haapsalun idyllinen kaupunki

Olimme toista kertaa jo Haapsalussa joten tiesin entuudestaan, miten ihana ja ennen kaikkea idyllinen kaupunki on. Pidän erityisesti tietynlaisesta "rosoisuudesta". Uutta ja vanhaa löytyy vieri vierestä sulassa sovussa. Ystäväni Elli kuvaili Haapsalua minusta hyvin osuvasti: " Se on kaupunki, jossa on ihan kuin joka päivä sunnuntai".Satamasta ei ole kuin reilu kilometri keskustaan. Reitti kulkee pitkin kaunista puistomaisemaa. Reitin varrelta löytyy myös tämä kaunis rakennus, jossa on mukava istahtaa ja katsella vesilintujen touhuja. Ja niitä siellä riitti =D.


Tässä kuvassa ilmenee minusta juuri hyvin se, mitä tarkoitan "rosoisuudella". Omalla tavallaan kaunista!


Keskustasta löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, jossa voi maistella herkullista ruokaa. Tykkään kovasti keskustasta, siellä on ihania rakennuksia, eri värisiä, eri materiaalista valmistettuja, uusia ja vanhoja.


Nämä suloiset pääskysen poikaset odottivat kiltisti ruokaa erään rakennuksen sisäänkäynnin yläpuolella =).


"Äiti tulee kohta ja tuo ruokaa, joten menisitkö jo pois sohimasta sen kameriasi kanssa, että äiti uskaltaa tulla!"


Tämä lapsukainen patsastelee kala kainalossa kaupungin keskustan alkupäässä. Alla on suihkulähde, joka on iltaisin valaistu kauniisti.Uutta ja vanhaa sulassa sovussa rinta rinnan. Täältä olisi voinut osataa itselleen myös oman kodin, vaikka kesäkodiksi.


Haapsalu ja itseasiassa koko Eesti, oli todella vihreää. Täällä on luontoa ja kaupungeissa paljon istutuksia. Toinen toistaan umpeimpia puutarhoja oli ihailtavana. Erityisesti ruusu tuntuu viihtyvän hyvin näillä leveysasteilla.


Tässä vielä muutamia näkymiä kaupungin laitamilta. Kaupungilta löytyi tämä jänis, joka sai koko perheen pulssin kiihtymään innostuksesta. Voisiko se olla....? Tarinan tästä mystisestä jäniksestä saatte seuraavassa postauksessa =).

12 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia tässä kuin edellisessäkin postauksessa.

  Kuviesi myötä uskon nyt, että Haapsalu olisi kiva käynti kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Haapsalu on käymisen arvoinen kaupunki todella. Eikä siihen tarvita omaa venettä, sillä se sijaitsee Eestin mantereella (vink vink) =).

   Poista
 2. Tuonne minä haluan mennä .. !
  Näyttää ihanalta kaupungilta, ainakin mitä nyt sun kivojen kuvien perusteella voi päätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Lähde ihmeessä =). Vielä kolmen postauksen myötä tulee lisää kuvia Haapsalusta, joten pääset näkemään lisää =).

   Poista
 3. Niin upeita kuvia, olispa kivaa käydä tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Ei muuta kuin matkaan. Haapsalussa on helppo käydä vaikka ei omistaisikaan venettä, sillä se on Eestin matereella. Ei muuta kuin matkaan =).

   Poista
 4. Hyviä "kaupunkikuvia". Mahtavaa miljöötä! Kirkko taisi jäädä kuvaamatta. Sekin taitaisi olla tätä vanhaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK! Ja kyllä,kirkko jäi kuvamaatta, jo tostamiseen =D. Ompahan hyvä syy palta Haapsaluun vielä kolmannen kerran =).

   Poista
 5. Romanttisen kaunista. Pitäisi lisätä omaan matkailuohjelmistoon... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää ihmeessä, kaupunki on aivan ihana =). Pari postausta tulee vielä niin näet mitä tarkoitan =D.

   Poista
 6. Todella valokuvauksellinen paikka ja hienot kuvat. Tykkään itse kuvata kaikkea vanhaa ja rapistunutta. Kaikista parasta on se, kun pääsee kuvaamaan sinne mistä ihmiset ovat jo lähteneet pois - sitä mitä meistä jää jäljelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Vanha on todellakin paljon kuvauksellisempaa, elämää nähnyt. Kun taas uusi on vähän, sanoisinko steriiliä =). Vanhassa näkyy elämisen merkit, elämä itse.

   Poista