keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kaunis Villa Ammende

Pärnussa on eräs paikka, jonka haluan esitellä teille ihan erikseen, nimittäin Villa Ammende. Me asuimme koko loman meidän omassa kesäkodissa (veneessä). Olemme käyneet aikaisemmin juniorin kummitädin ja kummisedän kanssa Pärnussa ja tuolloin yövyimme täällä. Paikka jätti todella lähtemättömän vaikutuksen ja niinpä kävimme fiilistelemässä paikan päällä uudelleen.
Yksi Pärnun rikkaimmista kauppiaista, Hermann Leopold Ammende, etsi hänen rakkaalle tyttärelle Ellenille oikeaa taloa, jossa viettää tyttären hääjuhlaa. Koska mielestä taloa ei löytynut, päätti Hermann tilata ylellisen projektin arkkitehtitoimisto Mieritz & Gerassimovilta Pietarista. Tarkoitus olisi rakentaa upea paikka, jossa voisi pitää ylelliset häät ja jossa perhe voisi viettää kesiä. Arkkitehdit aloittivat Pietarissa suunnittelun välittömästi ja jugend-tyylinen rakennus valmistui elokuussa 1905. Sisustuksesta tuli huomattavasti rikkaampi kuin mitä alun perin oli suunniteltu.
Rakennuksessa käytettiin paljon erilaisia rakennusaineita ja elementtejä, jotta siitä saatiin kaunis ja mahtipontinen. Todennäköisesti iloinen tyyli ja innovatiivinen materiaalien käyttö oli lähtöisin Hermannista, jolla oli hieman nousukas maku sisustuksen suhteen.
Sisällä Villassa voi aistia tuon ajan hengen. Jos Villa on koristeellinen ulkoapäin, on se sitä myös sisältä. Seinillä on paljon täytettyjä eläimiä, joka toi minulle mieleen kunnon kartanon metsästys majoineen.
Hotellin vastaanotto "tiski". Eikö olisikin ihanaa istahtaa näille punaisille tuoleille ja ilmoittautua saapuvaksi sisään hotelliin? Tämän paikan aamiainen on jäänyt minulle myös erityisesti mieleen. En ole vielä missään muualla saanut niin hyviä pannukakkuja kuin täällä. Kaikenlaisia muitakin aamun herkkuja oli tarjolla kauniisti katettuna. Ja valkoiset liinat pöydässä tietenkin.
Eihän näin isoa huushollia yksin hoidettu, vaan se vaati jo henkilökuntaa avuksi. Villan pihassa on tämä puutarhurin talo, jossa me yövyimme tuolloin, kun kävimme Villa Ammendessa kylässä. Kaunis rakennus tämäkin.
Voit lukea lisää tämän upean paikan historiasta täältä. Samasta paikasta voi tehdä myös varauksen, jos haluat lähteä Pärnuun ja majoittua tässä ylellisessä ympäristössä. Villa Ammendesta ei ole pitkä matka keskustaan. Suosittelen paikkaa lämpimästi.

6 kommenttia:

 1. Kaunis rakennus. Kyllä tuolla yöpyisi ihan mielellään. (onko hintava?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennus oli todella kaunis. Valitettavasti hintaa en tiedä enkä muista sitä mitä kymmenen vuotta sitten maksettiin =D.

   Poista
 2. Upea paikka. Tämäkin täytyy pistää korvan taakse, jos vaikka joskus purjehduskauden ulkopuolella tarvitsee ihanaa majapaikkaa Pärnusta. Turussa on vähän samantapainen paikka ihan keskustassa, Puolalanpuiston äärellä ja se toimii nykyään Park Hotellina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä muistiin. Tänne ei ole venesatamastakaan pitkä matka.

   Poista
 3. Kiitos esittelykierroksesta!

  VastaaPoista