perjantai 15. elokuuta 2014

Rannalla

Ei varmasti ole ketään, kuka ei tietäisi, että Pärnussa sijaitsee aivan upea hiekkaranta. Hiekka on hienoa (ja erittäin kuumaa auringossa), valkoista ja sitä riittää. Tilaa on paljon, joten ihan kuin sillit suolassa ei tarvitse rannalla maata.
Venesatamasta pääsi rannalle kävelytietä pitkin, joka meni kauniin vihreän puiston läpi. Yksi Pärnun kuuluisimmista ja vanhimmista kylpylöistä, Tervis, jäi matkan varrella rantaan päin mentäessä vasemmalle. Äitini tulee joka vuosi syksyisin Tervikseen hoitoihin.Kun ranta-alue alkaa, on ensimmäiseksi naisten oma ranta. Siellä on mahdollista ottaa täysin rajatonta rusketusta auringon alla. Tästä hieman eteenpäin alkoi kaikille avoin ranta.
Rantaa riitti silminkantamattomiin. Ja mikä parasta, ranta on todella lapsiystävällinen. Matalaa riittää pitkälle merelle. Kun lähtee uimaan, tuntuu, että nyt alkaa syveneen ja sitten taas tulee matalampaa. Rannalta oli mahdollisuus vuokrata rantatuoli koko päiväksi (3,50 euroa / 2014). Tai siis näin mainoksessa luki. Silti tuoli piti palauttaa klo 17. Eihän se ole mikään "vuokraa koko päiväksi"!! Aurinko paistoi ihan ilta yhdeksään saakka.


Rannalta löytyy kojuja, jossa myydään rantavaatteitta ja rantaleluja. Siellä on myös muutama ruokapaikka ja terassi, jossa voi käydä välillä vähän varjon alla. Varjo tuli meillekin tarpeeseen, sillä lämmintä oli 29 astetta ja merivesi oli 23. Osuimme paikalle parhaaseen helleaikaan.
Tässä vielä näkymiä rantabulevardilta. Sen varrelta löytyi monenlaisia aktiviteettejä mm. minigolfia ja polkuauto ajelua, erillistä maksua vastaan.


Telttailu oli Pärnun rantabulevardilla kielletty =D.  Tästä huolimatta Pärnun rannalla oli mitä mainiointa viettää kaunista kesäistä hellepäivää. Olo oli kuin olisi ollut etelämpänä konsanaan.

14 kommenttia:

 1. Siis ei pelkästään hieno hiekkaranta, vaan todellista rantaelämää kaikkine palveluineen ja näin lähellä! Vau! Kuvat olivat taas upeat ja niissä oli vahva hellepäivän maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito. Olo oli ihan kuin olisi ollut etelämpänä konsanaan =D.

   Poista
 2. Rantatuoleissa oli euron pantti, eli kun palautti tuolin sai yhden euron takasin. Luulen, että tämä palautus oli klo 17 saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä poika tuli hakemaan tuolit klo 17 alta ihan pokkana, eikä mistään pantista ollut puhettakaan =D. Sitten tuolit sidottiin vaijerilla nippuun =D.

   Poista
 3. Kivat kuvat jälleen kerran. Tykkään tuollaisista hiekkarannoista, joissa on tuota heinääkin :) Meillä taitaa Yyteri olla ainoa? samankaltainen.. Mites, oliko tuolla sitä lasku- ja nousuveden aikaa?
  Paljon oli aktiviteettiä, ovat satsanneet kovasti rantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Kyllä siellä taisi olla näitä lasku ja nousvesiä, mutta en niitä tajunnut noteerata. Yyteri taitaa olla meillä kaikkein lähimpänä tällaista rantaa. Ihanaa siellä oli =).

   Poista
 4. Noissa maisemissa ja tuossa helteessä on varmaan tuntunut siltä, että on tropiikissa lomalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tropiikilta se tuntui ja olo oli ihan kuin olisi ollut oikeasti etelässä =D.

   Poista
 5. Nämä ovat olleet ihania postauksia, ihan kaikki!
  Upeita kuvia ja tunnelmia ja paljon tietoa! Olet tehnyt kovan työn!
  Olen ollut monena kesänä Pärnussa moottoripyöräreissulla joten tutuksi on tullut.
  Rannassa saa hyvaa seljankaa!
  Kävitkö Estonian muistomerkillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Kyllä kävin muistomerkillä. Ja kaikkein koskettavin oli Hiidenmaalla muistomerkki, joka oli pystytetty Estoniassa hukkuneiden lasten muistoksi. Siitä tulossa myöhemmin lisää =D. Ja seljankkaan ihastuin reissun aikaka niin, että sitä tuli syötyä useammassa paikassa.

   Poista
 6. Minä olen joskus vuosia sitten käynyt tuolla rannalla, mutten enää muistanutkaan miltä se näytti. Kiitos siis kuvista. Täällä ei enää ole rantailma, äsken satoi vettä ihan vimmatusti, nyt se taisi kyllä loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, mukavaa että sain "verestää" muistojasi =D. Kyllä on rantapäivät varmaan meiltä ohi tältä kesältä, vaan paljon niitä olikin. On mitä muistella kylminä talvi-iltoina. Olen iloinen siitä, että meillä on neljä vuodenaikaa. Jokaisessa on jotain ihanaa =).

   Poista
 7. Todella hienoja nämä sinun lomapostauksesi! Ihan jokainen! Ja huippukiva juttu, että lisää on luvassa :) Tämän helteisen kesän jälkeen meillä on tosiaankin paljon mitä muistella syksyn ja talven pimeinä ja mahdollisesti myös kylminä iltoina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Kyllä on todella tullut paljon tavaraa muistojen kultaiseen arkistoon, vaikka kesäkuu näyttikin jossain vaiheessa melko toivottomalta =D. Näitä on mukava muistella kun tuuli tuivertaa nurkissa ja pakkanen paukkuu.

   Poista