torstai 7. elokuuta 2014

Kuivastu sadam

Oli aika jättää hyvästit Haapsalulle ja jatkaa matkaa. Edessämme oli yksi lomamme pisimmistä legeistä, määränpäänä Pärnu. Vaikka tankkasimme veneen Haapsalussa, oli matka sen verran pitkä, että pysähdyimme tankkaamaan myös Kuivastun satamaan. Kuivastu sijaitsee Muhun saarella.
Kuivastun satama on melko uusi ja siisti. Satamasta löytyvät kaikki tarvittavat fasiliteetit aina saunaa myöten. Satamakonttorin yläpuolelta löytyy mukava ruokapaikka ja lauttaliikenteen odotustilan yhteydessä on pieni kioski, josta saa myös elintarvikkeita. Täällä pääsee siis tankkaamaan myös pentterin jääkaapin.
Kun saimme veneen kiinnitettyä tankkausta varten, pyyhälsi satamakapteeni meidän luokse. Vain muutamissa satamissa on automaatti, useimmissa tankkaus hoidetaan satamakapteenin kanssa. Hän oli vallan mukava mies ja vaidoimme samalla kuulumisia. Oliko kesän mittaan ollut paljon asiakkaita, millaiset tuulet olivat jne. Hän puhui oikein hyvää suomea. Kun menimme maksamaan polttoainaan, hän kaivoi oman järjestelmäkameran esiin pöytälaatikosta ja näytti kuvia satamasta. Ilmeisesti päätteli minun tykkäävän valokuvista, kun kamerani roikkui ilkapäilläni =D.


Satamassa oli kävelyaisalaiturit sekä vetää ja sähköä laiturilla. Kuivastun vierasvenesatamasta, palveuista ja hinnoista voit lukea lisää täältä.


Kuivastun satamaan saapuu puolen tunnin välein autolautta Virtsusta. Tämä on tärkeä yhteys mantereelta Muhun saarelle. Muhusta puolestaa pääsee jatkamaan matkaa autolla Väikese väinan eli pikkusalmen padon yli Saarenmaalle. Aikoinaan nämä kaksi saarta ovat olleet kokonaan meriveden erottamia, mutta nyt jo runsaan 100 vuoden ajan  on saaresta saareen päässyt kulkemaan myös patoa pitkin.


Matkustajat voivat odotella lautan saapumista sisätiloissa. Katosta roikkuva kala ohjaa yläkerrassa sijaitsevaan ravintolaan.


Tankattuamme veneen, tankkasimme myös miehistön, sillä matkaa Pärnuun olisi vielä monta tuntia, vaikka olemmekin moottoriveneellä liikenteessä. Tänä kesänä ihastuin seljankaan. Olen tykännyt siitä aina, mutta nyt oli hyvää seljankakeittoa tarjolla.
Vatsat ja tankki täynnä oli hyvä jatkaa matkaa. Ennen kuivastua oli merellä jonkin verran tuulta ja aaltoja. Näimme läheltä myös hylkeen, hän kävi morjestamassa meitä ja sukelsi sitten syvyyksiin. Voi miten ihana nappisilmä hän olikaan! Jos tuulta olikin alkumatkasta, tyyntyi se Kuivastun jälkeen lähes peilityyneksi. Kippari ajeli tasaista kyytiä ja minä nautiskelin peräpenkillä. Juniori sammui tapansa mukaan keulahyttiin =D.


 Tässä teille muutamia merimaisemia. Kuten huomaatte, nähtävää ei ollut paljoakaan. Välillä näkyi hylkeen pää, välillä nähtiin vesilintu ja merimerkki aika ajoin =D. Mutta tätäkin äärettömyyttä on mukava katsella, odottaa koska edessä alkaa näkymään jotain. Ja mikä parasta aurinko paistoi ihanasti.Välillä näkyi mannerta toisella puolella. Laittelimme ystävillemme viestiä Pärnuun, että tulossa ollaan kovaa vauhtia, pian tavattaisiin laiturilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti