perjantai 8. elokuuta 2014

Haapsalun rantapromenaadilla

Yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde Haapsalussa on rantapromenaadi. Jo se, että pääsee kävelemään pitkin merenrantaa on aivan ihanaa. Sen lisäksi matkan varrelle sijoittuu ihan mielettömän upeita ja historiallisia rakennuksia. Tunnelma pitää itse kokea. Koitan kuitenkin jollain tavoin välittää sen teille kuvieni välityksellä.


Lähdemme kävelemään vierasvenesatamasta päin. Ja koska ollaan meren rannalla, ovat veneet tietenkin oiva kuvauskohde =D. Toinen kuivalla maalla ja toinen vesillä.

Yksi nähtävyyksistä promenaadin alussa (satamasta päin) on P.I. Tsaikovskin penkki. Säveltäjä Pjotr Tsaikovski majoittui vuonna 1867 Suur-Maare -kadun varrella sijaitsevan talon puutarhamajassa yhdessä kaksoisveljensä Anatolin kanssa. Tästä kesästä hän sävelsi muistoksi pianokappaleiden kokoelman "Muistoja Haapsalusta".


Penkin selkämystä koristaa sävelmä, joka sisältyy Tsaikovskin 6. sinfonian toisen osaan ja muistuttaa Eestiläistä kansanlaulua "Rakas Mari". Muisto rakastetun säveltäjän vierailusta Haapsalussa elää hänen nimeään kantavien musiikkipäivien ja teatteriesitysten muodossa. Penkillä istuessa voi kuunnella Tsaikovskin säveliä.
Matka jatkuu kaunista rantaa pitkin. Seuraavissa kuvissa näkymiä promenaadin varrelta.


Rantapromenaadilla sijaitsi viehättäviä ja minun mielestä erittäin kuvauksellisia laitureita.


1800- luvun lopussa rekennettu pitsikoristeinen puurakenteinen Kuursaal on ainoa Viron kesänviettokaupungeissa sijaitsevista kuuraaleista, joka on säilynyt alkuperäisessä asussaan. Tämä oli mm. 1800-luvulla ja seuraavalla vuosisadalla hovin ja Pietarin eliitin suosikkipaikka. Suosio säilyi aina toista maailmasotaa edeltäneen Viron tasavallan aikoihin saakka. Vuodesta 1997 lähtien Kuursaal on toiminut kesäravintolana.
Jälleen oli mahdollisuus istahtaa ihailemaan merimaisemaa kauniissa rantapaviljongissa =D.
Tässä vielä kuvia Kuursaalin toiselta puolelta.
Olen hehkuttanut jo parissakin postauksessa sitä, miten upeasti ruusu viihtyy Eestin leveysasteilla. Tässä teille yksi niistä näytille =D.


Haapsalussakin oli lempilintujani, lokkeja =D.


Promenaadin päässä sijaitsee pieni hiekkaranta, josta pääsee uimaan ja lapsille siellä on aivan upea leikkipaikka.


Tätä rantaa kutsutaan Afrikan rannaksi ja se oli 1900-luvun alkupuolella kaupungin tärkein uimaranta.


Leikkipaikan jälkeen löytyi torni, josta pääsi katselemaan maisemia ja ennen kaikkea lintuja. Tässä kohtaa rannoilla oli paljon lintuja nähtävänä. Samanlaisia torneja sijaitsi pitkin rantaa eteenpäin.


 Tässä vielä näkymiä lintutornista.
Mikäli joskus vierailet Haapsalussa, on tämä rantapromenaadi ehdottomasti must visit listalla.

12 kommenttia:

 1. Kaunis paikka ja ihanasti erilainen kuin kotimaamme. Tuo veneiden keulat -kuva vangitsi katseeni, siinä oli jieno sommittelu ja hyvä tekninen toteutus... upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Upeita kuvia ja etenkin kaikki venekuvat ovat todella onnistuneita!
  Niitä katselin oikein pidempäänkin, että onpas kauniita :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. On kaunista ja niin erilaista. Ihastuin noihin laitureihin ja pyöreään "terassiin" Meillä ei taida olla vastaavaa missään?
  Pikkuveneet on kiva kuvauskohde.
  Sinun kuvat esitteli kohteen täydellisesti, voisin lähteä hetikin sinne. On siis täydellinen matkailumainos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki, Haapsalu on ehdottomasti yksi minun suosikki kohde Eestissä. Erittäin ihana kaupunki. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Kiva katsella kuvia Virosta. Itse olen käynyt vain Tallinnassa, mutta tuttavat, jotka ovat käyneet muualla ovat kovasti kehuneet. Voi kun saisin tuolaisen vanhan veneen mökillemme. Minulla olisisille hyvä paikka ja toimi kukkien kasvupaikkana :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia vanhoa veneitä oli monissa paikoissa Eestissäkin juuri kukkapenkkinä. Toimi tosi mainiosti. Ei muuta kuin metsästät jostain veneen =D.

   Poista
 5. Ihana retki kauniiden kuvien myötä :-)

  VastaaPoista
 6. Huhhuh, miten mielettömän kauniit kuvat!!! Näitä ihanuuksia tulen katsomaan vielä lukuisia kertoja uudelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku =). Kovasti on yritystä, tiedä sitten niiden ihanuudesta =D.

   Poista