tiistai 5. elokuuta 2014

Westmer Marina Haapsalu

Kuvia Tallinnasta on vaikka millä mitalla, mutta voidaan keskittyä niihin myöhemmin. Maanantaina jatkoimme matkaa ja suunnitelma oli mennä Lohusaluun. Kyseinen satama jäi väliin meidän edellisellä Eestin reissulla kaksi vuotta sitten. Tankkasimme veneen Tallinnassa, tyhjensimme septitankin ja jälleen ilmoitus, että olisimme lähdössä satamasta. Lupa saatiin ja suuntasimme merelle.

Sää oli lämmin, aurinkoinen ja ennen kaikkea melko tyyni. Niinpä pidimme kipparin kanssa nopean palaverin siitä, että nyt olisi hyvä keli ottaa hieman isompi legi ja ajella suoraan Haapsaluun ja näin teimme. Meillä Suomessa on kaunis saaristo ja sen myötä merellä on paljon nähtävää. Sen sijaan Eestistä vastaavanlainen saaristo puuttu. Toisella puolella näkyy manner ja toisella puolella meri. Välillä näkyy vain pelkkää merta. Merimerkki ja lintu ovat välillä mukavaa vaihtelua =D.


Pääsimme perille tuttuun satamaan Haapsaluun. Laiturissa oli hieman epätavallisen paljon tilaa (ei soinut minulla mikään hälytyskello vielä tässä vaiheessa). Soitin satamaan, että onko väliä, minne vene laitetaan ja sain kuulla, että mihinkään ei saa kiinnittyä, satama oli 100% suletut! What! Ei tullut pieneen mieleenkään tarkistaa, että samata, joka on ollut toiminnassa kaksi vuotta sitten, olisikin nyt kiinni ja myynnissä.


Kiinnostaisiko muuttaa Eestiin Haapsaluun ja ryhtyä satamayrittäjäksi? Miljoona euroa tiskiin ja satama on sinun =D. Haapsalu on aivan ihana kaupunki, siitä hieman myöhemmin lisää.


Kun olin toipunut puhelun tuomasta ensimmäisestä järkytyksestä, katselimme ympärillemme ja huomasimme, että viereen oli avattu aivan uusi vierasvenesatama, Westmer Marina. Myös sillä näytti olevan tilaan, joten suuntasimme veneen keulan laituriin. Laitureista puheenollen, tämä oli reissumme yksi parhaimmista laitureista.


Pieni satamakonttori löytyi aivan laiturin kupeesta. Satamamaksu oli 30 euroa (2014) ja se sisälsi kaiken, sähkön, suihkut ja saunan. Saunan eteisessä oli saunavihko, jonne sai käydä laittamassa varauksen. Täällä päästiin koko perhe saunomaan yhtäaikaa. Tilat olivat todella siistit, olihan satama ihan uusi. Netistä olin lukenut keskustelupalstoilta mutinoita siitä, kuinka hinta oli pompannut kerrallaan kymmenestä eurosta kolmeenkymmeneen. Kyseessä oli kuitenkin aivan eri satama, sitä tarina ei netissä kertonut =).
Sataman pihaan oli istutettu upeita ruusuja. Ruusuja muuten oli Eestissä melko paljon ja näyttivät komeilta. Satama oli suljettu alue ja sisään pääsi sekä huoltotiloihin, että satama-aluelle koodilla. 


Satamassa oli viehättävä grillipaikka, jossa oli mahdollisuus grillailla omia eväitä. Satamasta oli tosin vain reilu kilometri Haapsalun keskustaan, josta löytyi monia hyviä ruokapaikkoja. Westmer Marina oli meistä ihana ja viihtyisä ja ennen kaikkea palvelu oli ensiluokkaista ja ystävällistä. Me viihdyimme täällä hyvin! Lisää tietoa Wetmer Marinasta pääset lukemaan täältä. Sieltä löytyy tietoa myös suomenkielellä.

Täällä koimme myös pienen jännitysmomentin. Satama oli niin uusi, että heillä ei ollut vielä myydä dieseliä. Tankkausmahsdollisuus oli kyllä tulossa palveluvalikoimaan. Mietintämyssyssä kävi, että pitääkö lähteä hakemaan menovettä taksilla ja kanisterilla keskustasta. Tuulet tekivät kuitenkin sen, että olimme satamassa useamman päivän ja niin eräänä kauniina aamuna ajoi tankkiauto pihaan ja kuulimme, että iltaan meneessä olisi letkut kytketty ja myynti alkoi. Olimme toiset asiakkaat jotka pääsivat tankaamaan täällä =D.


Sataman viereen oli parkeerattu komeaan riviin kalastaja-aluksia. Kesä oli siinä vaiheessa, että kalaa ei juuri nyt tullut, joten siinä ne odottivat, koska lähdettäisiin jälleen merelle.
Minusta nämä olivat todella viehättäviä! Samaan aikaan isoja, kolkkoja, söpöjä ja sympaattisia menipelejä.


Jatketaan seuraavissa postauksissa vielä Haapsalussa ja käydään kaupungilla. Kuvattavaa nimittäin riitti siellä vaikka millä mitalla =D.

10 kommenttia:

 1. oOH, ihanan rähjäisiä nuo kalastaja-alukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekkin =D. Sulosen rumia =D.

   Poista
 2. Tässä oli kauniita kuvia! Olet kehittynyt selvästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit! Kovasti tässä yritetään harjoitella ja silti en vain itse ole vielä tyytyväinen. Onneksi voi harjoitella lisää =).

   Poista
 3. Ihanaa luettavaa! Yritin kommentoida aikaisempia lomapostauksiasi mereltä ja ne eivät ilmeisesti tulleet perille. En tiedä onko vika kännykässä vai heikoissa nettiyhteyksissä. Joka tapauksessa kiitos myös aiemmista mukavista postauksista :)

  Pursiseuramme teki tänä kesänä eskaaderin virin rannikolle ja kuulin hiljattain mukana olleiden kokemuksia. He olivat ylitsevuotavan tyytyväisiä satamien palveluihin ja edulliseen hintatasoon. Sitä hekin valittelivat, että seilaaminen on vähän erilaista, kun ei ole saaristomaisemia ja pitää rohkaistua purjehtimaan matalissa vesissä (pitkiä matkoja oli ollut vain 4 m vettä). Meitäkin Viro kiinnostaa kovvasti, mutta Kaminami ei ui matalissa vesissä, joten se rajoittaisi menoamme enemmän kuin monilla muilla purjehtijoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Rohkeasti vain Eestin vesille. Merellä olo on todellakin erilaista, mutta taas satamissa ja varsinkin niiden ympärillä on ihanaa luintoa nähtävänä ja viehtättäviä pikku kaupunkeja =).

   Poista
 4. Upeita kuvia (etenkin nuo kalastusalukset!), kiiitos näistä!

  VastaaPoista
 5. Upea kuvakertomus lomanne eräästä osasta.

  VastaaPoista