torstai 7. elokuuta 2014

Kärme Küülik

Kun kävelimme Haapsalun keskustassa, huomasi juniori tämän jäniksen erään rakennuksen seinässä."Äiti, tossa on ihan samanlainen jänis kuin oli siellä ihanassa ravintolassa Tallinnassa, jossa käytiin syömässä"! (Ravintola oli juniorin mielestä siksi ihana, että siellä sai piirtää vessan seinään jäniksen ihan luvan perästä). Katsoin jänistä ja mietin, että ei voi olla totta, niin onkin! Voisiko se olla mahdollista.... voisiko tosiaan? Olimme käynneet pari vuotta sitten Tallinnassa ravintolassa nimeltä Kärme Küülik. Kun menimme uudellen (hyvän ruoan maku jo suussa) vuoden päästä samaan paikkaan, ei sitä siellä enään ollut! Pettymys oli valtava. Tilalle oli tullut kreikkalainen ravintola.
Niinpä kun näin tutun jäniksen, en meinannut uskoa silmiäni. Meidän lempiravintola löytyi Haapsalusta!! Menimme heti sisään ja kuulimme, että pöytä kannattaa varata, sillä ravintola oli suosittu (en ihmetteele asiaa yhtään). Kuulimme myös tarjoilijalta, että omistaja oli tosiaan siirtänyt ravintolan Tallinnasta Haapsaluun ja suurin osa henkilökunnasta oli seurannut mukana, ja tietenkin tämä ihana jänis. Varasimme heti pöydän seuraavaksi illaksi =D.
Ruoka oli juuri niin hyvää kuin osasimme odottaa ja palvelu pelasi. Sali tuli ihan täyteen illan aikana, joten onneksi meillä oli pöytävaraus!


Kaikki jänikset olivat muuttaneet omistajan mukana =D.
Kärme Küülik muuten tarkoittaa suomeksi nopea kani. Tästä ihanasta ravintolasta voit lukea lisää heidän nettisivuiltaan täältä.


Vatsat täynnä herkullisesta ruoasta ja mieli korkealla edelleen siitä, että lempiravintola oli löytynyt, kävelimme takaisin satamaan. Aurinko alkoi laskea ja se värjäsi maisemaa kauniisti meidän iloksemme.

13 kommenttia:

 1. Vallan ihana ruokapaikka! Viimeinen kuva kertoo hyvin onnistuneen päivän tunnelmasta.
  Hienot kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Ruoka oli juuri niin hyvää kuin osasimme odottaa =).

   Poista
 2. Pitkään luin otsikon "Käärme uiiik" .. :) Ja puhuit jäniksesta ! heh
  Kivat kuvat ja varmaan tuntui kivalta tavata "vanha tuttu" uudessa paikassa. Maailma on pieni.
  Tuo auringonlasku on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Nimi on todella vähän harhaan johtava =D. Koko perhe oli ihan onnesta mykkyrällä kun löysimme lempiravintolan ihan yllättäin.

   Poista
 3. Olittepa onnekkaita! Ravintola näyttää ihanan persoonalliselle, uskon että ruokakin oli herkullista. Hauska tuo eestin kieli... nimi oli aika hämäävä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eestin kieli on hauskaa =D. Välillä sitä jopa muka ymmärtää ja sitten ei kuitenkaan.

   Poista
 4. Hauska yhteensattuma, että lemppariravintola löytyi uudestaan!

  Tosi kauniita nämä Haapsalun kuvat. Minä olen käynyt tuolla vain kerran, ja se oli nopea tankkauspysähdys ennen lauttaa Hiiumaalle, mutta hyvä fiilis jäi kaupungista. Ehdottomasti siis "sinne vielä joskus"-listalla mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä ehdottomasti uudelleen. Ainakin pari postausta tulee vielä, sillä Haapsalussa on kaksi ihanaa paikkaa, rantapromenaadi ja ihana linna. Pysy siis "kanavalla" =D.

   Poista
 5. Ja me käytiin just siinä kreikkalaisessa ravintolassa Tallinnassa tänä kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli varmasti myös hyvää ruokaa =).

   Poista
  2. Kreikkalainen ruoka on hyvää ja niin oli täälläkin.

   Poista