tiistai 14. huhtikuuta 2015

Snorklaamassa kohteessa Koh Rok Noi

Käydäänkö välillä taas vähän merellä? Toisen snorklausreissumme ostimme hotellimme ala-aulassa sijaitsevasta matkatoimistosta. Kipparini oli selvittänyt jo aikaisemmin, että Koh Rok olisi kohde, joka tulisi nähdä. Tämä matka oli todella paljon edullisempi, kuin meidän ensimmäinen oli.
Paikalliset tekevät retkiä tällaisella speedboatilla. Perässä jyrisi kolme suurta moottoria, joten voitte arvata, että lujaa mentiin. Kun moottorit nostaa ylös, he pääsevät peruuttamaan rantaan. Niinpä meidät haettiin aivan oman hotellimme rannasta kyytiin. Koska hotellimme sijaitsi aivan saaren pohjoisessa päässä, olimme ensimmäiset, jotka pääsi kyytiin.
Tässä jälleen liinoja ja kukkia, joilla kunnioitetaan veneen henkiä.Seuraava tunti meni siinä, että keräsimme muita matkustajia kyytiin lähes jokaiselta rannalta. Joku voisi sanoa, että senkin ajan olisi voinut viettää nukkumalla pidempään, mutta meistä oli mukavaa nähdä saaren läntiset rannat mereltä käsin. Kun kaikki olivat kyydissä, pääsimme matkaan kohti Koh Rok saaria.


Ja jälleen oli vastassa kerrassan silmiä hiveleviä maisemia. Veden ja hiekan värit jaksoivat edelleen hämmästyttää kauneudellaan.


Snorklasimme myös tällä retkellä kolme kertaa noin tunnin mittaisen setin. Tällä reissulla oli Kipparin vuoro ottaa kuvia vedenalta ja minä sain keskittyä ihan vain katselemaan merenalaista maailmaa. Oli ihanaa rauhassa keskittyä ihastelemaan mitä kaikkea sieltä löytyy ja aikaa ei mennyt kameran kanssa säätämiseen. Vedenalla kuvaaninen kun osoittautui melko haastavaksi. Katselimme Juniorin kanssa pitkään kuinka mm. vuokkokalat peuhasivat merivuokon ympärillä, suloisia!
Kahden snorklauksen jälkeen oli aika nauttia lounas ja sen saimme saaressa maissa. Ei muuta kuin ankkuri esiin ja sen jälkeen peruuteltiin saareen.
Kyllä ruoka luonnonhelmassa maistuu aina ihan taivaalliselta. Saimme perinteistä Thaimaalaista ruokaa. Tarjolla oli riisiä ja kolmea erilaista kastiketta, joista yksi oli kasvisvaihtoehto. Jälkiruoaksi oli tarjolla ananasta ja vesimelonia. Niitä tarjoiltiin meille myös menomatkalla veneessä välipalaksi. Vettä ja virvoitusjuomia oli tarjolla koko matkan ajan.
Ruokailuun ja saarella oleiluun oli varattu aikaa reilut pari tuntia. Kun vatsa oli täynnä, sai jokainen viettää aikaansa haluamallaan tavalla. Osa lähti uimaan, osa snorklasi lähistöllä ja osa vain nautti lokoilusta ja otti aurinkoa.


Ja osa vietti aikaansa ottamalla itsestään selfieitä =D. Seurarin hetken aikaa tätä tyttöä. Hän taisi peuhata koko kaksi tuntia tuon selviekeppinsä kanssa. Kuvia eri asennoissa eri ystävien kanssa.


Hetken istahdettuani ruokailun jälkeen lähdin katselemaan saarta ja tietenkin kuvaamaan. Paikka oli ihana!
Hetken päästä kuulimme, että saarella oli suuri lisko ihan lähellä, joten mars sinne sitä ihailemaan. Tämä lisko oli kooltan sellaiset pari metriä joten kokoa ja näköä löytyi. Näimme myöhemmin ihan rannassa vielä toisen samanlaisen, hieman pienemmän.


Saarella oli myös tällaisia telttoja. Ne oli numeroitu, joten päättelin siitä, että niitä saattoi ehkä vuokrata jos haluaisi jäädä saarelle yöksi.Saarella oli ihan lähellä wc tilat ja suihkut.
Kun aika tuli täyteen, meidät pyydettiin palaamaan veneeseen. Vielä oli yksi snorklaus ennen paluumatkaa hotellille.
Paluumatkalla olimme puolestaan viimeiset jotka jäi kyydistä pois, joten sama rantamaisemien ihailu tehtiin jälleen kerran.

Paikallisten retkiä voin suositella heille, jotka tykkääväät tehdä asioita omin päin. Tällä retkellä ei ollut erikseen snorklausopasta ja kaikki tiedotus ja keskustelu käytiin englannin kielellä. Ruokaa ja virvokkeita oli samaan malliin, kuin aikaisemmallakin retkellä. Speedboatin kyyti voi kelistä riippuen olla hieman "ryskyttävää", joten sitä ei suositella esim. raskaana oleville. Turvalisuus ym. asioita ei käyty läpi. Veneestä löytyi kelluntaliivit ja snorklausvälineitä, mikäli ei ollut omia käyttää. Henkilökunta oli ystävällistä ja he kertoivat aikataulut ja mitä aina tapahtuisi seuraavaksi. Me olimme retkeen tyytyväisiä.

20 kommenttia:

 1. Kauniit maisemat. Veden turkoosinvihreä väri on upea. Varaanit ovat mielenkiintoisia otuksia. Saattaisin pelästyä jos tuollainen tulisi vastaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla =). Tuo veden väri oli todella uskomaton. Nuo liskot olivat onneksi sellaisia verkkaanpuoleisia otuksia, niitä saattoi kuvailla ihan rauhassa. Jengiä oli sen ympärillä kuin pipoa =).

   Poista
 2. wau, tuo lisko on aikamoinen kaveri!

  VastaaPoista
 3. Tutustuin ja katselin urakalla matkakuvasi muutaman bloggauksen verran. Ja totean edelleen, että ihana matka teillä on ollut. Kuvat on puhuttelevia ja upeita.
  Oletko jo kotiutunut, ja odotat tietenkin kevään puhkeamista täyteen loistoon. Vaikeata se varmaan on, se odotus, noin värikkään matkakohteen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Kun palasimme reissulta noin kuukausi sitten, oli täällä Suomessa ollut etelässä juuri se ensimmäinen lämmin kausi. Oli mukava palata auringon paisteeseen. Vaan sitten on ollut vähän vilkoisempaa viimepäivinä =D.

   Poista
 4. Oi, miten kiva aurinkoinen postaus jälleen! Tuo kohtaaminen liskon kanssa voisi olla jopa aika jännittävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Lisko oli ihan jännittävä =D.

   Poista
 5. Hello Katinka,
  What a wonderful images of that amazing place of the world.
  Wonderful to view along the coast with a wonderful clear blue sea.
  This is enjoyment Katinka!!
  Or anxious such a big kind of a Komodo dragon...brrr...!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thans a lot Marco! The place was very beautiful and we saw many wonderful seafish there.

   Poista
 6. Nuo meren sävyt säväyttävät joka kerta. Täälläpäin ei tuollaisia kuvia saisi kuin kunnon käsittelyllä jos ylipäätänsä silläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy oli todella uskomaton. Paikan päällä oli itselläkin ihan uskomaton olo.

   Poista
 7. Varmasti oi ihana merellinen retki päivä. Upea kuvasarja.

  Me ei tällä kertaa lähdetty meri retkelle, kun tullut käytyä aiemmilla matkoilla.

  Lysti on katsella näitä tuttujen seutujen Thaimaa kuvia, tuo mukavasti muistoja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkipäivä oli ihana ja kaloja on aina jotenkin ihan uskomaton katsella. Niin paljon ja niin värikästä elämää siellä on.

   Poista
 8. Veden alainen maailma on ihmeitä täynnä. Minun silmin katsottuna koko matka on ollut suuri seikkailu ja ihmeitä täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii, sitä se oli meidänkin mielestä todella =).

   Poista
 9. Kauniita maisemia ja kuvia niistä. Huomasin, että sinulle on samaa nimimerkki kuin sinulle, olen käyttänyt sitä jo vuodesta 2008.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katinka ja hauskaa, että olemme nimikerkki kaimoja =D. Sinulla onkin ollut blogi jo todella kauan. Tämä omani on vasta pari vuotta vanha. Googlettelin aikani kuluksi ja löysin jopa yhden blogin jonka nimi on Katinka =).

   Poista