maanantai 13. huhtikuuta 2015

Täyden kuun markkinat

Koh Lantan vanhassakaupungissa järjestetään paikallisten festifaalit, täyden kuun markkinat, vain kerran kerran vuodessa. Meillä kävi tuuri, sillä markkinat olivat juuri lomamme aikaan.
Tulimme vanhaakaupunkiin jo päivällä ja koska oli festifaalien ensimmäinen päivä, niitä valmisteltiin vielä. Tässä vedettään sähköjä majaan.


Paikalle rakennettiin esiintymislavoja ja ulkoilma ravintoloita. Tämä oli erään Span ravintola ja minusta paikka oli laitettu todella nätiksi. Tuli melkein mieleen, että joku viettäisi täällä hääjuhlaa =D.


Katukeittiöitä oli kaikkein eniten. Se, mitä ihailen thaimaalaisissa kovasti on, että miten pienellä he saavat katukeittiön pystyyn ja miten hyviä tuoksuja ja makuja niissä olikaan! Hyvä ruoka ja yhdessä oleminen tuntuu olevan heille tärkeä asia.


Tässä paistui viiriäistä. Viiriäisen munia oli myös myynnissä paistettuna sellaisella pienellä pannulla palleroiksi.


Ja tässä puolestaan hieman isompaa lintua, kanaa.Tässä oli tehty perunasta tällainen spiraali joka oli kastettu johonkin taikinaan. Sitten se paistettiin ja päälle sai valita maustejauhoa eri makuvaihtoehdoista. Nam, oli hyvää!Tässä puolestaan sai mukaan Thaimaalaista suosittua jälkiruokaa mango stciky ricea. Makeaa riisiä, mangoa ja makeaa kookoskastiketta. Hyvää oli tämäkin.
Illan mittaan kojuja pystytettiin aina vain lisää ja lisää. Vähän ajan päästä oli ihmisiäkin niin, ettei meinannut sekaan mahtua. Festifaalit olivat totisesti suositut paikallisten keskuudessa.


Änkkäri naposteltavia =D. En maistanut.

Kun on syönyt tarpeeksi paljon suolasta voi ottaa päälle makea. Eivätkö olekkin houkuttelevan näköisiä? Sanomattakin on varmasti selvää, ettei festifaaleilta tarvinnut lähteä vatsa tyhjänä. Illala sovittu kuski tuli hakemaan meidät sovitusta paikasta ja ajelimme lava-auton lavalla pilkko pimeässä takaisin hotellille.

14 kommenttia:

 1. Siis oikeasti voiko tuollaista ollakaan. Mitä ruuilla iloittelua, niin erilaista ja värikästä. Aivan ihanaa katseltavaa. <3

  Kivaa päivää Katinka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjolla oli todella jos vaikka mitä ja tuoksut meinasivat viedä järjen. Monia tuli maisteltua, mutta kaikkea ei jaksanut millään =D. Ihanaa viikonjatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Herkullisen näköistä sapuskaa. Nuo makeat ovat upean näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makeita ei jaksanut enään maistaa kun oli notkunut liikaa niiden suolasten puolella =D.

   Poista
 3. Kaunista ja niin ruokahaluja herättävää :-)

  VastaaPoista
 4. Oi mitä tunnelmia ja herkkuja! Yritän myös tähdätä matkani buddhalaisiin maihin täydyn kuun aikaan. Silloin on temppeleissäkin isoja tapahtuamia ja siellä on siis ihan kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjolla oli totisesti vaikka mitä =D.

   Poista
 5. Minullekin tuli hääjuhlat mieleen. Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
 6. Herkullisia kuvia, vaikka vatsa on vasta äsken täytetty, nälkä melkein tulee kuvia katsellessa :D

  VastaaPoista
 7. Outstanding photos Katinka, the food looks delicious!!! I am hungry now :) Thank you for visiting my goose post. I enjoyed learning the Finnish word for them.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Denisein =). We have these gooses also lot of here on Finland too =).

   Poista