tiistai 21. huhtikuuta 2015

Wifi kamerassa - turhake, vai olisiko siitä jotain iloakin?

Kun aikanaan kuulin, että kameroihin alkoi tulla wifi, mietin, että just joo. Mitähän iloa siitäkään olisi? Reilu vuosi sitten sain Canonilta lainaan EOS 6D kameran, jossa oli tämä wifi toiminto. Olen sellainen luonne, että kun jossain vehkeessä on ominaisuuksia, niin aikanin niitä pitää kokeilla, ennen kuin jättää käyttämättä. Niinpä kokeilin, mitä iloa järjestelmäkamerassa olisi wifi toiminteella ja se oli rakkautta ensi hetkestä lähtien!
Otin manuaalin esiin ja tutkin, että mitä kaikkea moisella wifi toiminteella tehdään. Ensiksi opin, että älypuhelimeeni saa sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupasta, jonka avulla kameran ja kännykän voi yhditää juuri wifin avulla. Sovelluksessa oli kaksi toiminnetta, kamerassa olevia kuvia saattoi katsella kameran näytöllä ja kuvia sai ladattua kännykkään. Ja jos kuva on kännykässä, on koko sosiaalinen media kuvaa vastassa! Niinpä esimerkiksi meidän Thaimaan matkalla saatoin laittaa muutaman kuvan heti facebookkin ja kaverit tiesivät millaisisa maisemissa vietimme lomaa. Eikä postikorttiakaan tarvinnut lähettää kun laittoi oman kuvan multimediaviestinä ystävälle menemään. Sai lähetettyä juuri sellaisen "kortin" kuin halusi.


Tästä päästään siihen, että kun yhdistääkin kännykän sijaan tabletin kameraan, voi kuvia katsella jo kuvaustilaneessa isommalta ruudulta. Tuliko kuvasta terävä, vai menikö siinä joku muu asia pieleen. Kuvia voi myös poistaa heti kännykän tai tabletin näytöllä, silloin ne poistuvat kameran muistikortilta. Sovellus, oli se sitten kännykässä tai tabletissa, toimii myös kaukolaukaisimena. Eli ei tarvitse ostaa erillistä kaukolaukaisinta ja voi mennä itse kuvaan. Tosin kännykkä on helpompi piilottaa kuvassa selän taakse kuin tabletti. Tai jos kamera pitää jättää yksin esimerkiksi eläimiä kuvatessa, voi itse mennä pusikoon piiloon =D.Ihan hirmuisen pitkälle metsään ei kannata mennä, sillä wifilähettimen lähetysalue on noin 30 metriä.
Kuvausreissulla ja esimerkiksi lomalla on hyvä kopioida osa kuvista kännykkään tai tablettiin. Jos muistikortille tapahtuisi jotain ja se lakkaisi toimimasta, ei kaikki kuvat lennä bittitaivaaseen, vaan osa säilyy tallella. Siksi minäkin siirsin lomallamme kuvia kännykkään, osin siksi, että pääsin hörhöilemään niiden kanssa sosiaaliseen mediaan, mutta myös siksi, että olisi varmuuskopio olemassa parhaimmista kuvista. Itselläni on tapana muuenkin reisussa aina iltaisin käydä päivän kuvasaldoa läpi ja poistaa oikeasti epätarkat ja kuvat joihin en ole tyytyväinen, hetí pois. Näin vapautan tilaa muille kuvaispäiville, eikä muistikortti täyty ihan turhila kuvilla.
Yllämainittujen hyötyjen lisäksi wifin avulla voi tulostaa langattomasti kuvia tulostimella ja kuvia voi siirtää kamerasta toiseen. Niinpä kun vuosi sitten huhtikuussa hankin itselleni uuden järjestelmäkameran, niin minulla oli heti kaksi vaatimusta. Sen piti olla Canon ja siinä piti olla wifi! Olen ollut kyseisestä toiminteeseen niin onnellinen, että voisin suositella sitä kaikille. Itse näen wifin kamerassa todela hyödylliseksi ja se tulee aivan varmasti olemaan jakossakin kriteerilistalla mikäli hankkisin uuden kameran.

Kuvitus tähän postaukseen tuli vielä Thaimaan matkaltamme, jossa wifi järjestelmäkamerassa oli oivallinen ominaisuus =).27 kommenttia:

 1. Oi kun kiva kuulla sinun wifi kokemuksista. Olen itse haaveillut uuden kameran ostamisesta jo jonkin aikaa ja asia on edelleen ajankohtainen. Täytyykin pohtia olisiko wifi myös minun vaatimuslistalla kameran ominaisuuksien suhteen. Ainakin sen täytyy olla Canon :) Ihania kuvia Thaimaasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria´s. Minä olen ihastunut wifi toiminteeseen todella ja aivan varmasti seuraavassakin kamerassani tulee sellainen olemaan =).

   Poista
 2. Minulla on tuo 6D en oo ikinä käyttänyt wifiä. Ensinnäkin mun kännykkä on todennäköisesti väärää merkkiä (Nokia 1020), ettei siihen ole kyseistä yhdistävää ohjelmaa ja yleensä haluan kotona selata ne lukuisat otokset, valita parhaimman ja kuvankäsittelyllä sen käsitellä ennen julkaisua yhtään missään. :) Myöhemmin julkaistiin samalle mallille myös versio, jossa ei oo wifiä, mutta ei sitä silloin ollut kun mä sen ostin. Harmi, olisi säästänyt jonku euron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa todella olla niin, että Windows puhelimelle ei tuota EOS remote ohjelmaa vielä ole. Wifi toiminne on kaikkein paras tällaiselle somehörhölle kuten itse olen =D.

   Poista
 3. Hello Katinka,
  Nice that you stopped by:-) I see here very nice pictures. I read that with Canon photographed and you make beautiful pictures. Beautiful Colours. I find the flower in picture 7 really promises to be fascinating to watch.
  **************************
  Hei Katinka,
  Mukavaa, että kun pysäyttää:-) Näen tässä erittäin hienoja kuvia. Olen lukenut, että Canon valokuvataan ja voit tehdä kauniita kuvia. Kaunis Värit. Minusta kukka kuva 7 todella lupaa olla kiehtovaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Helma and nice also that you stopped here too =). That flower is banana. Have a nice week!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Omassa järkkärissäni ei ole wifiä, ehkä adapterilla saisi kikkailtua... Tuossa 735 -Lumiassa on ja pidän erityisesti siitä, ettei kuvia tarvitse siirtää erikseen puhelimesta koneelle kuvankäsittelyä odottamaan vaan ne siirtyvät langattomasti ja automaatisesti. Samanlainen ominaisuus olisi kyllä hyödyllinen järkkärissäkin, mutta toisaalta raw-kuvien siirto/siirtyminen wifillä on tosi aikaavievää kun yksi kuva on helposti jo yli 30 megaa. :) Muistikortinlukija tietokoneessa on nopea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kanssa muistikortinlukija tietokoneessa ja on todella kätevä. Siirrän silti osan kuvista jo kopioksi puhelimeen aina reissussa, ainakin ne kaikein tärkeimmät kuvat. Ja sitten niitä pääsee lähettämään myös Instaan ja FB:kiin =).

   Poista
 6. Hello Katinka,
  This is great again, so fantastic these images.
  Shot 6 is amazing. A wonderful place to sit with a drink and have the best view of the world. So special.
  I really enjoy this.

  Many sweet greetings,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marco. This is end of Thailand pictures, finally =). Nex we go to the Finnish spring. Have a nice week :)

   Poista
 7. Monipuolisia ja kauniita kuvia.

  Kätevä on wifi, mukavaa että hoksasit hyödyntää.

  Minulla tyssäs alkujaan kuvien laittaminen älypuhelimen multiamedia viestinä, ei toiminut yhteydet Thaimaasta.
  Hotelli antoi heti eka päivänä loman joka päivälle mahdollisuuden langattomaan netti yhteyteen.
  Iltasanomia tuli luettua kerran päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli hotellissa hyvä yhteys, täydet palkit, mutta se vaan pätki ihan valtavasti. Yhteyksiä ole usempia, että kun rumppasi niiden välillä niin sai aina hetkeksi toimimaan =D.

   Poista
 8. Excelentes imágenes las que nos compartes de tu viaje a Tailandia, estoy totalmente de acuerdo contigo hay que utilizar las nuevas tecnologías que han sido creadas para hacernos la vida más fácil..

  Un saludo.

  VastaaPoista
 9. Nyt mennään jo sellaisiin kuvaus sfääreihin ettei minulla ole enää hajuakaan. Mutta mahtavalta kuulostaa ja kuvaamisessa nälkä kasvaa syödessä. Koko ajan haluaisi parempia kuvia ja kiitos paremman kameran. :)

  Kivaa torstaita ja sydämelliset kiitokset kun äänestit ruoka-annostani kisassa <3 Ilman teitä voittoa ei olisi tullut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Tiia, annos oli todella äänestämisen arvoinen =). Wifi on siis kamerassa ominaisuun, jonka avulla kuvia voi siirtää kamerasta toiseen laitteeseen. Minusta todella kätevä toiminto =D.

   Poista
 10. Tervehdys, hyviä ja teräviä kuvia, ihana blogi :) Minulla myös Canon (EOS 70D) ja wifi-toiminto EOS remote appsin kanssa oli juuri niitä ominaisuuksista miksi tuon kameran halusin. Kiva ottaa teräviä kuvia ja saada niiden kopiot helposti suoraan kännykän kautta blogiin yms. sosiaaliseen mediaan, vaikka välillä blogiin lipsahtaakin minulla noita kännyllä otettuja heikompilaatuisia kuvia :) Ihanaa kevättä ja eikös teilläkin vene ole (kohta) jo vesissä?
  /Juulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Juulia! Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen tuohon EOS 70D kameraan ja wifi toiminto on yksi sen parhaista ominaisuuksista =D. Eilen purettiin paketti hirmuisessa tuulessa ja haave olisi päästä vapuksi vesille. Hieman tiukkaa tekee, mutta kun oikein ahkeria ollaan, niin saatetaan onnistua. Ihanaa kevättä ja kesää myös teidän venekunnalle <3!

   Poista
 11. Aika vähälle käytölle on minun 6D:n wifi, mutta silloin tällöin tulee siirreltyä kuvia puhelimen kautta instagramiin/facebookiin. iPadia en ole vielä valjastanut kameran kaveriksi, mutta kuten mainitsit, vois olla käytännöllistä tsekata sieltä, ovatko kuvat teräviä. Jos kuvais ammatiksi, vois myös välittömästi näyttää kuvia suoraan tabletilta asiakkaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin otat tabletin käyttöön =D. Itse siirrän tosi paljon kuvia suoraan puhelimeen. Ja vallankin matkoilla se on oivallinen varmuuskopio, jos muistikortille sattuu jotain.

   Poista
 12. Moi. Hienoja kuvia sinulla laitoin blogin heti lukulistalle.
  Wifi kamerassa + kännykkä antaa myös uusia kuvakulmia joita ei ilman pystyisi. Kameraa saa kurkotettua sellaisiin sijainteihin joihin normi etsimellä pääsisi. Kännykkää etsimenä ja kaukolaukaisimena käyttäen sitten saa kuviin ihan uusia ulottuvuuksia. Tai kamera monopodin päähän ja sillä sitten mitä erikoisimpiin paikkoihin kurkotellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kovasti täälä yritetään harjoitella kuvaamista, vaan opeteltavaa riittää =D. Tuo oli muuten hyvä pointti tuo kuvakulma, wifi toimii tosiaan siinäkin mainiona apuna juuri tuon kaukolaukausuominaisuuden kanssa. Pitääkin itsekin muistaa hyödyntää =).

   Poista
  2. Jep. se kannattaa hyödyntää. Tuossa vaikkapa linkki kun Hampurissa kurkottelin kameralla pienoismallikaupungin yläpuolella. Sai kuvakulmat kohdilleen ;)
   Toinen paikka missä ajattelin hyöduntää on yksi koski josta olen haaveillut kuvaa hienon kivisen kaarisillan alta, Siinä ajattelin tuota monopodia nyt käyttää, ei tarvitse itse mennä kahlaamaan.
   Mutta tässä linkki Hampurin pienoismalliin: http://jarzas.pictures.fi/kuvat/ReissuKuvat/Hamburg+4_2015/P4180112.jpg

   Poista
  3. Wow, todella hieno kuvakulma! Oliko tuo Miniatur Wunderlandista? Kävin siellä syksyllä ja mulla on siltä kanssa blogissa postaus täällä: http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2014/11/miniatur-wunderland.html oli muuten aivan uskomaton paikka. Olin menossa katsomaan henkisesti "pienoisrautatietä" ja sitten siellä oli monta huonellista tavaraa =D.

   Poista
  4. Ei ollut sama paikka, Olisimpa tiennyt tuosta ;)

   Poista
  5. Laita ehdottomasti korvan taakse vastaisuuden varalle =).

   Poista