maanantai 7. syyskuuta 2015

Rödhamnin vierasvenesatama

Olimme viettäneet Maarianhaminssa aikaa monta päivää, joten oli aika jatkaa matkaa. Irroittelimme köydet ja kävimme hieman huoltamassa venettä ennen merelle menoa. Tankkasimme polttoainetta ja samalla tyhjensimme septitankin. Molemmat hoituivat kätevästi samassa laiturissa.




Lyhyen merimatkan jälkeen saavuimme Rödhamnin vierasvenesatamaan. Saavuimme jälleen sopivaan aikaan, sillä laiturissa oli hyvin tilaa. Illan mittaan se tuli aivan täyteen. Käsillä oli myös lomamme yksi aurinkoisimmista päivistä.






Rödhamnin satama oli meidän venekunnan yksi ehdoton suosikki. Saari oli aivan ihana ja palvelu satamassa ystävällistä. Sama on sen verran luonnotilassa, että täällä ei ollut sähköä saatavana. Kelluva septintyhjennyspiste löytyi saaren edustalta.






Satamakonttorissa sijaitsee pieni kahvila ja myös täällä oli runsaasti lukemista tarjolla. Kahvilan pöydältä löytyi myös luonto-oppaita. Mikä ihana idea! Jos sattui näkemään luonnossa jotain, mitä ei tunnistanut, niin kahvikupin äärellä oli mukavaa etsiä vastausta arvoitukseen.






Eikö olekkin ihana idea, eripari kupit ja vielä näin nostalgiset! Ihan oli vaikea valita, minkä kupin ottaisin kahvilleni, liian monta kaunista vaihtoehtoa oli tarjolla.



Kun menimme maksamaan satamamaksua konttoriin, tuli heti ovella vastaan valtavan hyvä pullan tuoksu. Sehän olikin jo päiväkahvin aika, joten ei näin herkullista pullaa voinut vastustaa. Tämä satama on saanut myös paljon julkisuutta sosiaalisessa mediassa aamusämpylöistä. Me emme niitä tilanneet, koska leipää oli matkassa paljon ja ne oli syötävä ensin pois etteivät pilaantuisi. Mutta homma meni siis niin, että tiskillä tehtiin sämpylätilaus aamuksi ja ne maksettiin. Aamulla uunituoreet sämpylät tuotiin pussissa veneen kannelle valmiiksi. Pussiin oli kirjoitettu hyvän huomenen toivotukset ja kyseisen päivän säätieto.










Tässä satamassa oli yksi lomamme parhaimmista wc:stä. Ne tuoksuivat hyvälle ja vessan kuulmalle oli järjestettu käsienpesumahdollisuus saippuan kanssa, ihan superia! Lisäksi wc tilat sijaitsivat lähellä satamalaituria.




Satamassa oli sauna, jonne sai erillistä maksua vastaan varata saunavuoron. Saunassa peseydyttiin merivedellä, joka on hyvin yleistä saaristossa, sillä makeaa vettä on huonosti saatavilla. Saunasta pääsi uimaan. Vesi oli täällä niin kirkasta, että Kippari ja Juniori snorklailivat rannassa ja näkivät vaikka mitä kivaa. Minulle vesi oli aivan liian viileää vielä =D.




Kyllä näissä maisemissa kelpasi kylpeä, vai mitä mieltä olette?


Kun meni satamasta vessaan, näki matkalla näitä ihania suloisia myyriä, kun vain hetkeksi malttoi hidastaa vauhtia. Minä istuin kameran kanssa kytikselle, eikä kauaa tarvinnut istua kun hän jo tuli näytille. Niin suloinen nappisilmä!


Joten kun suuntaatte Ahvenanmaalle, älkää jättäkö tätä satamaa väliin. Voin suositella paikkaa todella.

16 kommenttia:

  1. Voi että näitä kuvia ja ihan pakahduttaa. Alan jopa kallistumaan Katinka sinun kuvien kautta moottoriveneen vaihtamisen jossain kohti matkaveneeseen. Vaikka koko ajan olen miehelleni sanonut, että ei isoa venettä vaan ulkomaanmatkoja... Mitenhän meidän käy.

    Upeaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis minähän en voi muuta suositella kuin että tietenkin vaihdatte matkaveneen =D. Lupaan, että jäät koukkuun saaristoon heti =D.

      Poista
  2. Tuo paikka vaikuttaa ihan paratiisilta! Suloinen kahvila kaikkine toinen toistaan hurvaavampine kahvikuppeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se Marle olikin, ihana saaristolaisparatiisi =D.

      Poista
  3. Nyt on haaveesi hyvästä kuvasta toteutunut monta kertaa. On niin paljon upeita kuvia. Ja sitä paitsi kuvissa niin kiva kesäinen ja merihenkinen tunnelma. Rödhamin satama näyttää niin luokseen kutsuvalta.
    Ystävien veneellä minä olen päässyt hieman tutustumaan veneilyyn. Hieno harrastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Aimarii! Itse on omaan jälkeen tosi kriitinen, muta hyvä jos mukaan mahtuu jotain sinne päin hyvästä kuvasta =D. Veneily on hieno harrastus. Sille kun antaa pikkusormen se vie koko käden (ja kaiken vapaa-ajan ja rahat) =D.

      Poista
  4. Ihanan kauniita kuvia (kuva 15 on kuin satua, siis muunmuasse tuo kuva pisti silmään)
    Annoit niin kesän tuntua, nyt kun ulkona sataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Orvokki! Piti ihan käydä katsomassa, että missä sitä satua oli =D.

      Poista
  5. Kesän kaipuu ei hellitä otettaan ainakaan näitä idyllisiä saaristomaisemia katsellessa. Huippuihania kuvia jälleen kerran!
    Mukavaa viikkoa sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku! Kyllä täällä itsekin huokailen kaihosta kun näitä postauksia teen. Onneksi on kuvat, niin pääsee palaamaan kesätunnelmiin. Ihanaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  6. Olipa hauska nähdä nämä aurinkoiset upeat kuvasi Rödhamnista!

    Me olimme menossa sinne kesälomalla, mutta saapuessamme sataman lahdelle, ei tilaa ollut enää kuin tuulen puolella laitiuria. Lisäksi oli kova tuuli, joten jatkoimme Maarianhaminaan saakka. Toivottavasti ensi kerralla olisi parempi onni ja pääsisimmek äymään täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merenneito. Siellä se pysyy, joten seuraavalla kerralla sitten. Suosittelen ehdottomasi käymään =D.

      Poista
  7. Todella kaunis saari! Nuo eripari kupit ovat ihania ja onhan tuo nappisilmä söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saari oli ihana. Vielä saatte ihailla sitä seuraavan postauksen verran =).

      Poista