Hieman ennen kylän keskustaa ajoin pyörällä ensin tämän oli, mutta pakko oli palata kuvaamaan, kun se vilahti silmäkulmani ohitse. Mikä ihme??? Onko tämä liikenteen valvontakamera vai poliisin tutka =D. Sen ainakin näin että kamera siellä on sisällä.
Kihnun Pyhän Nikolain kirkko on rakennettu 1784 ja se on yksi harvoista ortodoksista kirkoista, joka on muunnettu luterilaisesta sakraalirakennuksesta ortodoksikirkoksi. Vuosien 1846-1847 aikana lähes kaikki Kihnulaiset kääntyivät ortodoksiseen uskoon. Tsaari Nikolai I:n käskystä annettiin luterilainen kirkkorakennus seurakunnalle ja kellotorniin rakennettiin sipulikupoli.
Sisällä kirkossa oli komea, koko tilan leveydellä oleva kaunis ja yksinkertainen ikonostaasi. Kirkko oli niin pieni, että siellä oli vain neljä penkkiriviä molemmilla puolilla.
Tien toisella puolella, aivan kirkkoa vastapäätä oli Kihnu museo. Siellä pääsi pientä pääsymaksua vastaan tutustumaan Eestin ja ennen kaikkea Kihnun historiaan.
Näillä sitä on ennen viiletetty jäällä =D.
Ensimmäiset tiedot Kihnun koulusta ovat jo vuodelta 1777.
Kihnun saari mainittiin ensimmäisen kerran nimellä Kyne vuonna 1386, ja ensimmäinen maininta saaren asukkaista on peräisin vuodelta 1518. Historialliset aineistot viittaavat siihen, että Kihnussa on käynyt kalastajia sekä hylkeenpyytäjiä jo 3000 vuotta sitten. Kihnu on vanha merenkulkijoiden, kalastajien sekä hylkeenpyytäjien saari.
Tämä mies tässä on Enn Uuetoa, Virolainen merikapteeni, joka tunnettiin paremmin nimellä Kihnu Jõnn. Hän eli vuosina 1848-1913. Jõnn ohjasi aluksia ilman komapssia ja sekstanttia paikoissa, jossa muut merikapteenit eivät uskaltaneet mennä. Hänen viimeinen komentamansa laiva oli nimeltään Rock City. Laiva upposi Tanskan rannikolla vuonna 1913 eräänä myrskyisenä syyspäivänä. Kihnun saarella sijaitseva lomamökki ja leirintäalue Rock City on saanut nimensä. Sieltä muuten sai hyviä hampurilaisia =D.
Lueskelin netistä ennen kuin menimme Kihnuun, että saarella vallitsee vahva kulttuuriperinteen vaaliminen. Ja että naiset käyttävät näinäkin päivinä Kihnun perinne hametta arkivaatteena. Ajattelin mielessäni, että no niin varmaan. Hämmästykseni oli suuri, kun se pitikin paikkansa! Eikä niin, että hame olisi ollut saaren vanhempien rouvien päällä pelkästään, sitä käyttivät myös nuoret naiset, ihanaa! Näin sitä pitäisi vaalia perinteitä ja kulttuuria. Nämä hameet olen kuvannut museossa.
Nämä kuvat on otettu saarelta viikolla, kyseessä ei siis ole mikään juhlapyhä, joten kyllä, he käyttivät hameita arkisin =D.
Museossa olisi ollut hurmaavia yksityiskohtia kuvattavaksi vaikka millä mitalla. Vaan jätetäänpä jotain myös nähtäväksi livenä, mikäli joskus päätätte lähteä käymään Kihnussa. Poiketkaa tutustumassa tutustumassa samalla myös museoon =).
Tosi kivoja yksityiskohtia, alimman kuvan tossut ovat kuin riisipiirakat:)
VastaaPoistaHienot kuvat!
Kiitos Sirpa =). Minulle tuli myös noista tossuista riisipiirakat. Hauskasti saadaan muovattua tossu tuolla tekniikalla.
PoistaKirkoissa on kiva käydä, siellä on historia läsnä. Upeita hameita, ja hienoa että ovat käyttövaatteina.
VastaaPoistaKirkot on minustakin ihania, vallankin kaikki vanhat kirkot. Niissä on ihan oma tunnelma.
PoistaNoi majakan sini-punaiset portaat on kuin karamellit - en ihmettele, että kamera taisi laulaa aika lailla. :D
VastaaPoistaKiitos Vedenneito =). Kyllä se lauloi. Tuli ihan sellainen olo, että piti hieman pidätellä itseään, että ei olisi kovalevy täynnä kuvia yhdestä majakasta =D.
Poista