perjantai 29. elokuuta 2014

Lõunaranna sadam

Oli tullut aika jättää taakse ihana Kihnu ja jatkaa matkaa kohti Muhun saarta ja sielä Lõunarannan satamaa. Satama oli meille entuudestaan tuttu, sillä olimme olleet siellä kaksi vuotta sitten. Ja siksi sinne piti päästä uudelleen, sillä paikka on kerrassan mainio. Matka merellä ei kelin puolesta ollut paras mahdollinen. Tuulta oli enemmän kuin mitä oli ennustettu. Vaan jälleen kerran voin todeta, että kyllä Norjalainen merikelpoisen veneen tekee ja kippari on sen ratissa kuin kotonaan. Turvallisesti hän kuljetti meidät perille vaikka aalto oli melko korkeaa. Perillä satamassa olivat ystävät vastassa. Oli ihanaa tuntea maata jalkojen alla kuoppaisan merimatkan jälkeen.


Satama on hyvin suojaisa ja sieltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Erikoismaininnan saa paikan sauna! Vai miltä kuullostaa: Puilla lämmitettävä, lauteilla puhdas laudeliina ja vesiämpärissä vihta (jotkut sanovat sitä myös vastaksi)! Sauna on lisäksi kaunis, joten siellä kylpeminen on todella suuri nautinto. Vilvoittelemaan pääsee ulos ja sataman konttorista saa virvoittavaa saunajuomaa.Täällä oli lomamme paras saunakokemus.
Lõunarannasta voi myös vuokrata mökkejä, tai siis veneen tässä tapauksessa =D. Eli tulla voi , vaikka ei omistaisi omaa venettä. Muhun saarelle pääse lautalla Virtsun satamasta mantereelta. Eikö olisikin mukavaa yöpyä näin kauniissa venemökissä?


Muhun saarella on kaunis luonto. Satamasta voi vuokrata auton tai polkupyöriä, joiden kanssa voi tutustua saareen. Keskustasta löytyy mm. hyvä kalaravintola Kalakohvik, kauppa, pankkiautomaatti ja monia muita palveluja. Keskustaan on sen verran pitkä matka, että ihan puhtaasti apostolinkyydillä siitä ei selviä, vaikka olisi kovakin kävelijä =D.
Kun selvisi, että lomalla veneen keula suuntaa Ahvenanmaan sijaan Eestiin, oli itsestään selvää, että tulisimme Lõunarantaan. Sataman isäntää Olafia oli mukava tulla tapaamaan uudelleen. Hän osaa tehdä jokaisen olon satamassa kotoisaksi ja hän puhuu erinomaista suomea.


Ja täytyy myöntää, että oli tänne tulemiseen toinenkin syy, nimittäin sataman paella. Jäimme siihen koukkuun kaksi vuotta sitten ja olihan sitä saatava tänäkin kesänä, nam!
Sataman yhteydessä on pieni baari. Kun satamaan saavutaan ja ilmoittaudutaan, voi avata "piikin" ja maksaa sitten lähtiessä kaikki kerralla. Paikka on täynnä monia ihania yksityiskohtia kun vain katselee ympärilleen.


Laiturin päässä on uimalaituri. Siellä kävi myös paikallisia saarelaisia ahkerasti uimassa.


Olitpa liikkeellä autolla tai omalla veneellä, suosittelen lämpimästi vierailua tässä viehättävässä satamassa. Me olemme käyneet täällä nyt kaksi kertaa ja se on fakta, että aina kun suutaamme kulkumme millä tahansa menopelillä tänne päin, tulemme käymään täällä uudeleen ja uudelleen. Tästä ihanasta paikasta voit käydä lukemassa lisää heidän nettisivuilla täällä.

8 kommenttia:

 1. Kauneus on katsojan silmässä...ja sinä huomaat kyllä kaikkea kaunista ympärilläsi ja vielä kauniisti tallennatkin sen.

  Näitä katselee mielellään, usemmankin kerran.

  VastaaPoista
 2. Taas ihanat kuvat. Näyttää tosi kauniilta paikalta - ja kaikki nämä yksityiskohdat joita kuvaat, tykkään. Vaikka rakennukset ei nyt niin kauniita olekaan, niin sitä enemmän rannat ja miljöö.
  Onko tuo vene se sauna? Hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki! Tuo vene on vuokrattava mökki, itseasiassa kaksi mökkiä. Sauna löytyy valkkoisesta "päärakennuksesta" jossa on myös sataman baari. Sauna oli todella erinomainen. Vihtan tuoksu on vieläkin sieraimissa =).

   Poista
 3. Miten ihana laivamökki! Erittäin hyvä idea antaa vanhalle laivalle uusi elämä. Mielenkiintoinen tuo pikkuveneiden säilytys. Oliko vesi laskenut vai vedetäänkö ne aina kuivalle maalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo laivamökki on kanssa ihana. Luulen, että nuo veneet vedetään kuivalle maalle, sillä ne ovat aina olleet noin, kun niiden ohi olen kulkenut =).

   Poista
 4. Ihana on ollut seurata näitä teidän seikkailuita Virossa! :) Tässähän tekee itsekin mieli lähteä Viroon tutustumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Daphnion =). Eestistä löytyy monia kivoja paikkoja, joten ei muuta kuin matkaa suunnittelemaan.

   Poista