keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kihnu tuletorn

Kerroin aikaisemmin, että Kihnu oli minulle meidän loman kohokohta. Sen luonto, ihmiset ja perinteet lumosivat minut täysin. Ja tässä tulee se viimeinen silaus, jonka jälkeen suurinpiirtein suunnittelin muutavani viettämään eläkepäiviä Kihnun saarelle. Mikäs se majakkahullun sydäntä enemmän voisi lämmittää, kuin itse majakka!

Varoitus, postaus sisältää aivan liikaa valokuvia =D.


Majakka sijaitsee saaren eteläosassa Pitkänän niemessä, Rootsikülassa merenrannalla. Kihnun majakka on yksi neljästä Eestin rannoilla sälyneistä malmimajakoista. Majakan osat on tuotu Englannisa vuonna 1865. Majakan valo on 29 metriä maanpinnasta ja 31 metriä merenpinnasta korkealla. Kuvassa olevat mustat täplät oikealla eivät ole pölyhiukkasia linssistä, vaan pääskyjä, joilla oli pesät majakassa =D.
Majakkaan asennettiin vuonna 1996 automaattilaitteet, jolloin majakanvartijan työpaikka hävisi.
Majakssa oli sisällä kauniit rappuset. Maksamalla yhden euron / henkilö, pääsi majakkaan sisään. Maisemat rannalla olivat upeat, joten ne houkuttivat nousemaan majakan toriniin, kaikki 122 rapusta =D.


Näkymä majakan ikkunasta puolivälin tienoilla.


Vihdoinkin alkaa päämäärää häämöttämään. Majakassa oli lämmintä sisällä (se helle), joten oli enemmän kuin ihanaa päästä ulos vilvoittelemaan ja ihailemaan maisemia. Ja tältähän ne näyttivät.


Eestissä on monessa paikassa upeita ja pitkiä hiekkarantoja, niin myös Kihnussa.
Majakalla ei ollut mitään ryysistä, joten saimme kaikessa rauhassa ihailla maisemia. Kyllä näissä silmä lepäsi ja leppoisa tuuli vilvoitti kiipeämisen jäljiltä.


Mennään seuraavaksi alas.


Voitte arvata miten onnellinen oli, kun sain olla majakalla kaikessa rauhassa ja kuvailla. Istahdimme majakan juurella oleville tuoleille ja nautimme virvokkeita kuumassa kesäsäässä. Majakaassa oli pieni kahvila, josta sai myös matkamuistoja.


Tuolla alla näkyvät ne pääskysten pesät.
Kipparini on aikoinaan harrastanut aktiivisesti valokuvausta ja saan häneltä hyviä vinkkejä kuvakulmista, tässä yksi vinkki. Tykkään =). 
Kiersimme pyörillä Kihnun ihan läpikotaisin ja se kannatti ehdottomasti. Seuraavaksi oli vuorossa jälleen tuulien tutkailu ja aika jättää haikeat hyvästit ihanalle Kihnulle ja jatkaa matkaa eteenpäin. Lomapäivät etenivät kovaa vauhtia ja paljon oli vielä nähtävää edessä.

16 kommenttia:

 1. Komeita kuvia! Tuossa majakassa on tyyliä. Edukseen sinistä taivasta vasten varsinkin kolmanneksi viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK! Tämä oli matkamme neljästä majakasta (kolme on vielä tulossa lisää) ehkä hienoin, sekä ulkoa että sisältä.

   Poista
 2. Voi emmää kestä kui ihana satumajakka! Se on hauskan koukeroinen ja ajan myötä rosoistunut. Eikä tässä ollut yhtään liikaa ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rakastuin itsekin tähän majakkaan. Kuvasin ja välillä istuin vain kemällä ja ihailin sitä (ja huokailin) =D.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mina fotostunder! Tykkäsin itsekin majakasta ihan valtavasti.

   Poista
 4. Tosi upea majakka, ja komeat kuvat.
  Tuo majakka on täynnä iihania yksityiskohtia, jotka olet kuvannut mielenkiintoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Minusta on ihana kuvata myös juuri noita yksityiskohtia. Niisä on sitä jotain. Ja mitä vanhempi rakennus, sen kuvauksellisempia ne minusta ovat.

   Poista
 5. Hieno majakka ja hienoja kuvia sinulla kaikki. Yritin edellisiä "Karjalanpiirakka"-tossujakin kommentoida, mutta eipä mennyt jakeluun? Saa nähdä nyt tämän kanssa. Terveisin Marja

  VastaaPoista
 6. Majakat ovat ihania. Mulla on korkean paikan pelko, mutta jos majakka sattuu eteen tulemaan niin aina sinne on kiivettävä, jos vaan pääsee. Kyllä on Kihnun saari vaikuttanut todella ihanalta paikalta, kun on näitä sin postauksia lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli! Kihnu oli todella minulle meidän loman kohokohta. Muutkin paikat olivat toki ihania, mutta Kihnusta jäi pala eri tavalla sydämmeen =).

   Poista
 7. Aivan mahtavaa seurata tätä matkakertomustasi, tämä pariin palaan haaveilemaan varmasti talven pitkinä iltoina.
  Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Kyllä talvella kun pakkanen paukkuu on mukava katsella kesää ja lämpöä kuvien muodossa =).

   Poista
 8. Ihana päivä teillä selvästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ, niin oli. Oli mukavaa ajella pyörällä ristiin rastiin saarta ajan kanssa, fiilistellä ja kuvailla ja nauttia välillä välipalaa =).

   Poista