sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Rauhaa, lepoa ja enkeleitä

Alkanut vuosi on jo hyvää vauhtia etenemässä. Minulle alkaa heti tammikuun alusta kevät, koska valoa kohti mennään päivä päivältä enemmän. Ja keväältä tuo näyttää myös sään puolesta =D. Voi sanoa, että lumi tuli lumi suli. Jaa-a, kaipa tuota saadaan vielä vähän lisää, ennen kuin ihan oikeassa keväässä ollaan.

Aloitan tämän vuoden täällä blogin puolella kuvilla, jotka otin, kun kävimme jouluaattona hautausmaalla viemässä kynttilä edesmenneille rakkaille. Hautausmaalla on aina jotenkin erityinen tunnelma, mutta jouluna se on ihan omaa luokkaansa. Siellä tapaa myös tuttuja ja heidän kanssa voi vaihtaa kuulumisia ja hyvän joulun toivotukset.
Vanhempani asuvat Keski-Suomessa pienessä kunnassa joten myös hautausmaa on suhteellisen pieni. Aivan ensimmäiseksi kun tullaan sisään hautausmaalle, löytyy risti, jonka luona voi sytyttää kynttilän niille rakkaille, jotka on haudattu muualle. Alku iltpäivästä oli jo monta kyntilää sytytetty.
 Tämä oli ehdottomasi kaunein kynttilä, jonka näin.


Täältä haustaumaalta löytyvät myös minun isovanhempani ja heidän lähes koko suku isäni puolelta. Pakkanen oli taiteillut kynttilälyhtyyn kauniita kukkasia, ihan kuin joulun kunniaksi. Olen ollut siitä onnekas, että olen saanut nauttia isovanhemmistani pitkälle aikuisikään saakka. Minulla on heistä monia upeita muistoja. Olen saanut heiltä todella paljon rakkautta, lämpöä, viisautta ja elämän iloa ohjeita.
Muutamien hautakivien päälle oli laitettu kauniita enkeleitä. Siellä ne lumen alla sinnikkäästi vartioivat vainajien viimeistä leposijaa. Minusta nämä olivat jotenkin todella hellyyttävän näköisiä =).
Mitä mahtaa miettiä tämä enkeli käsi poskella?


Näiden tunnelmien myötä tahdon toivottaa teille onnea ja iloa alkaneelle vuodelle. Jännittää nähdä mitä kaikkea se tuokaan tullessaan =).

17 kommenttia:

 1. La luz de la vela es algo simbólico, pero es un gesto muy bonito para mantener en la memoria a los que ya no están entre nosotros. Me gusta la mezcla de respeto y ternura que desprende este reportaje de fotos

  Saludo y buen año 2015

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot for your lovely words. And happy new year to you too =).

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet saanut. Ja todella kaunis tuo antiikkinen kynttilä!
  Hautausmaalla on aina se oma rauhallinen tunnelma. Meillä on tapana käydä jouluaattona haudoilla vasta, kun on ihan pimeää. Kaunis valomeri tulee vastaan, kun kävelee suurten mäntyjen lomassa kohti edesmenneiden omasiten hautoja.

  Ihanaa alkanutta vuotta ja hyviä kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Pimeällä siellä on todella upeaa katsella valtaisaa kynttilä merta =). Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle <3!

   Poista
 3. kauniita kuvia ja muistoja.

  Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi =). Upeaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Hautausmailla on oma rauhallinen, ajaton tunnelmansa - tämän olit hienosti saanut myös välittymään kuviisi. Minuakin on aina viehättäneet nuo enkelipatsaat haudoilla, upeimpia näin Pariisin Père-Lachaisen hautausmaalla, sinne kun pääsisi vielä joskus kuvaamaan aamu-usvan aikaan.

  Onnea, rakkautta, terveyttä ja levollista mieltä vuodelle 2015 toivottelee Aava miehistö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vedenneito! Voin vain kuvitella kuinka kaunista tulla Pariisin hautausmalla olisikaan. Jos sinne joskus pääset kuvailemaan, niin kuvat ehdottomasti esille =D. Upeaa ja seikkailuntäyteistä vuotta myöd teidän venekunnalle <3!

   Poista
 5. Oikein hyvää alkanutta vuotta. Minusta nuo pienet enkelit, joita nykyisin laitetaan hautakivien päälle ovat ihania. Noin lumenkin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli! Minusta lumi teki tosiaan enkeleihin oman "juttunsa" =D. Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle ja armastuksellesi <3!

   Poista
 6. Voi miten kauniita ja tunnelmallisia kuvia olet taas ottanut!
  Itse herkistyin Katariinan puiston ankkuriluodolla joulunpyhinä, kun ihmiset olivat tuoneet rakkaittensa tuhkansirottelupaikalle kauniita hautalyhtyjä mm. neljännessä kuvassasi näkyviä enkelilyhtyjä. Tunnelma 1800- luvulta olevan purjelaivan ankkurin juurella oli todella harras ja jollain tavalla pysähtynyt, tai ajaton, kuten Vedenneito hautausmaan tunnelmaa hyvin osuvasti kuvasi.
  Kotiin palatessamme sytytin kynttilän pihallamme, suihkulähteen ääressä olevan enkelipatsaan siipien suojaan ja hiljennyin muistelemaan edesmennyttä lastani sekä muita muualla lepääviä omaisia ja ystäviä.
  Elämä on tässä ja nyt. Nauttikaamme siitä iloisina, kiitollisina ja onnellisina :)
  Leppoisaa loppiaista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Tuo paikka Katariinan puistossa olisi saanut minut varmasti liikuttumaan kyyneliin!!! Meri ja vainajat, ai että. Otithan kuvia? Menetykset ovat aina raskaita ja oman lapsen menettäminen niistä kaikaikkein raskain. En edes pysty kuvittelemaan, selviäisinkö siitä koskaan. Onneksi muistot sentään lämmittävät mieltä. Elämä on todella tässä ja nyt. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

   Poista
  2. En ottanut kuvia, koska tuo "luoto" on todella pikkuruinen ja kuviin olisi ihan väkisinkin tullut muita paikalla olleita ihmisiä. Toisaalta oli myös niin hämärää, lähes pimeää, joten ilman jalustaa ei kuvaaminen olisi onnistunut. Kivinen Katariina-postauksissa ainakin toisessa näkyy kyseinen luoto ankkureineen ainakin osittain. Lähikuvaa ei ole......vielä :)
   Ihanaa kun päivät pitenevät ja aurinko kipuaa viikko viikolta aina hieman ylemmäs. Kevättä kohti mennään =D

   Poista
 7. Enkelipatsaat hautausmaalla ovat kauniita. Ja tosiaan, kevättä kohti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja niin mennään =D. Kesä tulee ennen kuin ehditään kunnolla huomaamaankaan =D.

   Poista
 8. Kauniita nämä ovat katsella loppiaisenakin. Kiitos Katinka!

  VastaaPoista