keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Porvoo

Tänä kesänä kävimme ensimmäisen kerran nykyisellä veneellä Porvoossa. Olimme käyneet Porvoossa edellisellä veneellä yhden kerran aikaisemmin. Porvoo on minusta aivan ihana ja ennen kaikkea kuvauksellinen kaupunki.




Lähestyttäessä Porvoon jokea muuttuu vesi jännittävän väriseksi. Sen verran on ruskaa, että ei houkuttele uimaan.


Reilu kilometri ennen Porvoon vierasvenesatamaa löytyy sataman opaste.




Joen varrella oli parkissa toinen tositaan hienompia veneitä. Minua sykähdytti eniten tämä Armas! Niin kaunis ja kuvauksellinen "paatti". 






Porvoon vierasvenesatamassa on 23 paikkaa kävelyaisalaitureissa ja kylkikiinnityksessä. Satama sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, kauppatorilla on matkaa noin 500 metriä. Satamassa on laitureilla sähköä, avaimen saa sähkötolppaan satamakonttorista, joka sijaitsee muutama satametriä joenvartta pitkin kaupunkiin päin.




Wc ja suihkutilat, sekä pesukone sijaitsevat ihan sataman vieressä. Vailla ne olivatkin parakin näköisessä rakennuksessa, ne olivat tosi siistit.


Vierasvenesataman vieressä oli terassi, josta sai myös syötävää. Tämä ei ollut vielä se satamakonttori vaan se löytyi hieman pidemmältä. Voit lukea lisää tietoa Porvoon vierasvenesatamasta täältä.




Tykkään tosi paljon Porvoon uudesta sillasta. Sen ympäristö on moderni ja siisti.




Sillan alla oli Ylva Holländerin ja Nelli Nion taideteos Fête Galante. Taideteoksessa oli moni muovinen tavara saanut uuden elämän. Piti ihan ajan kanssa pysähtyä sitä tutkimaan, että mitä kaikkea se sisälsikään =).






Cafe Jokirannassa sijaitsi vierasvenesataman konttori. 


Porvoo on aivan ihana kesäkaupunki. Joenrannasta löytyy monia ruokapaikkoja jossa voi istahtaa nauttimaan maittavia annoksia ja samalla ihailla kaunista jokimaisemaa.






Keskustan tuntumassa sijaitsee Runeberginpuisto joka on yksi Porvoon vanhimmista puistoista. Puutarha-arkkitehti Knut Forsberg suunnitteli puiston aikanaa moderniksi englantilaistyyliseksi maisemapuistoksi. Vuonna 1837 Johan Ludvig Runeberg sai Porvoon kymnasin roomalaisen kirjallisuuden lehtorin viran. Perhe muutti samana vuonna Porvoseen. Runeberg kuoli 6.5.1877 ja hänet on haudattu Porvoon Näsinmäen hautausmaalle.


Käsillä oli nk. Venetsialaisviikonloppu, joten Porvoossakin oli kaikenlaista tapahtumaa. Puistossa pääsi kokeilemaan virkkaamista.


Puistosta löytyi tekstiilitaiteilija Johanna Kuneliuksen 4-osainen penkkiteos Nelinpeli. Teos on improvisoitu kierrätysmateriaalien kautta. Materiaalit oli pitkälti lahjoitettu tai hankittu kirpputoreilta. Teoksen tekijää inspiroi suuri rakkaus kierrätykseen. Tässä taideteoksessa hauskaa oli se, että taide tuli suorastan iholle. Teoksen äärellä saattoi istua hetken tai viihtyä pidempäänkin, ollen itse osa teosta. Teos koostui neljästä penkistä, joita tämä oli nimeltään Nelinpeli, materiaalina urheiluvälineet.


Toinen penkki oli nimeltään Terapiapenkki, materiaalina korkit, papiljotit, muoviosat ja oviverhot.


Kolmas penkki oli nimeltään Kukkapenkki, materiaalina muovikukat, joulukoristeet ja verhonrenkaat. Neljäs penkki oli nimeltään Pehmopenkki, jossa materiaalit olivat puolestaan pehmolelut. Tämä penkki oli taiteilijalla vielä työn alla, joten en saanut siitä kuvaa. Mutta voin kertoa, että hieno siitä oli tulossa =).








Nämä Porvoon makasiinit ovat varmasti tämän kaupungin kuvatuimmat kohteet. Enkä ihmettele, ne ovat ihania! 




Porvoossa rakastan eniten tätä vanhaa kaupunkia! Tämä on antiikinystävän paratiisi. Antiikkiliikkeitä on suunnilleen jokaisessa kadunkulmassa. Vanhakaupunki on täynnä muitakin ihania liikkeitä. Täältä löytää varmasti aina jotain kivaa kotiin viemiseksi.






Pehtoorin perikunnassa oli kaikkea ihanaa vanhaa tavaraa myytävänä. Osa tuotteista herätti vahvasti lapsuusmuistoja (mitä, olenko muka vanha.. en, tavarat olivat mummollani =D) joista juttelin pikän tovin myyjän kanssa. Ihana paikka!


Vanhassa kaupungissa esiintyivät nämä Laulavat nuket ja voi että olivat taitavia! Kun heidän matkalaukkuun laittoi kolikon, heräsivät nuket esiin ja alkoi laulu, ja he osasivat laulaa hyvin. Pari kolikkoa sitä tuli heitettyä, pitihän se varmistaa, että tulisiko seuraavalla kerralla toisenlainen laulu =D.




Vanhassa kaupungissa oli myös kauppa, jossa meinasin mennä ihan sekaisin, Doris & Duke! Siellä myytiin vanhoja vintage tuotteitta. Heillä oli myynnissä myös uusia, sillä se mahdollistaa sen, että samaa mekoa löytyy useampi koko. Aidot kun olivat yksittäiskappaleita. Vaatteiden lisäksi kaupassa oli vaikka mitä ihanaa muuta. Täällä kannattaa poiketa.








Porvoon kirkon pihalla oli juhlapukuisia ihmisiä. Näytti siltä, että siellä oli vihkitilaisuus alkamassa. En halunnut ottaa kuvia väkipaljoudesta, joten siksi sitten kuvia ulkopuolelta.




Rakkaudesta ränneihin =D. Tätä en pysty järjellä selittämään, miksi tykkään kuvata rännejä. Mutta aina vaan niitä kuvaan =D.









 


Näitä kuvia katsellessa tuli sellainen olo, että Porvooseen pitää päästä uudelleen ihan keskitalvella. Olisi ihana nähdä miltä vanha kaupunki näyttää lumiasussa. Joku oikein kunnon pakkaspäivä voisi olla hyvä. Tuleekohan sellaisia ensi talvena? No, pian se nähtäisiin =D. 


14 kommenttia:

  1. Tytär opiskelee Porvoossa ja tulee käytyä siellä silloin tällöin. Valitettavasti kuvausaika on yleensä rajoittunut n. tuntiin ja siinä ajassa koluan yleensä tuota vanhaa kaupunkia. Pitääkin yrittää ehtiä tuonne uudelle puolellekin joku kerta! Kivat laulavat esiintyjät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin mukavat mahdollisuudet päästä kuvilemaan Porvoossa. Otat vain joskus hieman lisää aikaa. Siellä on minua paikkoja jonne itsekkin vielä haluaisin mennä =).

      Poista
  2. Olipa taas todella kaunis ja kattava esittely Porvoon (minusta) parhaimmista paikoista ja tuo vanha kaupunki on todellinen helmi :)
    Kolmena vuonna olemme pienellä naisporukalla käyneet Porvoossa joulukuussa, vain yhtenä niistä on ollut lumi maassa. Varsinkin vanhassa kaupungissa on silloin ihana tunnelma. Sieltä jos jostain se oikea joulumieli löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ansku =). Joulunaikaan tuolla voisikon olla kiva käydä, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Porvoo on tuttu paikka, mutta olen mennyt sinne vain autolla. Tosi kiva nähdä vierailu veneellä. Hienot kuvat kaupungista myös!

    VastaaPoista
  4. Párekin Palvelijatar12 lokakuuta, 2016 14:54

    Voi Porvoo, minun suuri ihanteeni! Noilla paikoilla sitä on tullut käveltyä kerran kesässä ja niin meinaan tehdä jatkossakin. Välillä on käynyt mielessä, että jospa muuttaisi sinne. Mutta miten sitä paljasjalkainen Helsingin Punavuoren likka pois pääkaupunkiseudulta muuttaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on ihana. Onneksi sinne ei ole pitkä matka, vaan jostain syystä ei tule juuri autolla mentyä. Ansku tuolla yllä vinkkasi, että joulunaikaan voisi olla kiva käydä.

      Poista
  5. Valtavan kattava postaus Porvoosta!Ihania taideteoksia ja mielenkiintoisia spotteja olet taas kerännyt kuviisi.Voi, olen käynyt tuossa vintage liikkeessä ja minäkin meinasin seota! :)
    Vietimme viime, vai oliko peräti jo toissa joulun aikaan päivän tyttäreni kanssa Porvoossa.Aivan ihanaa tunnelmaa löytyy myös jouluna! Sinä kamerallasi taltioisit kyllä ihan mielettömän postauksen. :)
    Kadut ja putiikit notkuvat kaikkea kaunista jouluun liittyvää.Ja sitten alkoi soida kirkon kellot, olimme kuin jouluisassa tarussa sisällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset MIrjam-Matilda =). Joulunaikaan voisi olla oikeasti kiva käydä Porvoossa. Pitää laittaa ihan to do listalle =D.

      Poista
  6. Kylläpä Porvoo näyttäytyi sinulle kauniina, ja meille kaikille kuviesi kautta!

    VastaaPoista
  7. Hengästyttävä määrä Porvoota. Sait aivan uuden ilmeen pikkukaupungille. Tietenkin veneen kautta katsottuna, mutta myös kaikkinen detskuineen. Penkkitaide oli kivan näköistä. Kiitti jakamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki =D.Hih... hengästyttävä määrä, hyvin sanottu =). Kuvia oli niin paljon, että varmasti hengästytti =D.

      Poista