keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ihan selvästi on jo kevättä ilmassa!

Minä touhotan aina, että kevät alkaa heti tammikuun ensimmäinen päivä. Silloin päivät jo pitenevät (ovat pidenneet jo reilun viikon) ja mennään valoon päin. Pessimistit väittävät, että silloin on muka talvi, mutta minulla alkaa silloin kevät! Ja viime viikonloppu sen todisti, että kevättä on oikeasti ilmassa, niin upea ja aurinkoinen sää oli. Lähdimme Kipparini kanssa ulkoilemaan ja ihastelemaan "kevättä". Samalla tuli ulkoilutettua kameraakin. Voi että se oli iloinen päästessään pitkästä aikaa kuvaustehtäviin =D.
Kuinka ollakaan, merenrantaan tuli käveltyä. Nokkalan venesatamaan oli joulukuussa avattu Nokkalan Majakka rantakahvila, joka palvelee asiakkaita ympäri vuoden.  Itse rakennus näytti minusta upealta! Kävimme kääntymässä vain kuistilla, sillä paikka pursusi asiakkaita. Ei ihme, ilma oli niin kaunis, että moni muukin oli lähtenyt liikkeelle. Sen verran ennätin silmäillä listaa, että tarjolla olisi ollut myös sinisimpukoita, minun yksi ihan ehdoton herkku, nam! Tänne pitää tulla ehdottomasti ajan kanssa uudelleen. Voit käydä tutustumassa paikkaan paremmin heidän nettisivuilta täältä.
Nokkalan venesatama on kokenut täydellisen uudistuksen ja se myötä satamaan on saatu Ernst Mether-Borgströmin vuonna 1995 tekemä taideteos Haaksirikkoiset. Teos on saatu taidemuseo EMMAn kokoelmista. Uudistettu Nokkalan satama oli todella viihtyisä.


Ihmisiä oli paljon Matinkylän rannassa jäällä. Minä en kyllä uskaltanut mennä, sillä sen verran vaihteleva "talvi" täällä pääkaupunkiseudulla on ollut. Rakastan olla merellä, mutta mieluummin veneessä =D.


Hieman kauemmaksi kun katsoi, oli meri aukeana... minulla ei ollut todellakaan mitään asiaa jäälle =D.


Oli aivan ihanaa olla ulkona ja nauttia auringonvalosta pimeän kauden jälkeen. Ja oli ihanaa katsella merelle. Ei mene enää montaa viikkoa kun saamme laskea veneen vesille! Voiton puolella jo ollaan ja sen myötä reittisuunnittelu käy jo Kipparilla kuumana.


Kävimme viikonlopun aikana myös Suomenojan lintujärven ruokintapaikalla. Toiveikkaana menin sinne kamerani kanssa, että jos vaikka pyrstötiaisia olisi paikalla. Vaan ei ollut muita kuin pari tinttiä ja mustarastas. Tyhjää parempi toki =D. Kovin hiljaista oli vielä, mutta muutaman viikon päästä tämäkin alue kuhisee elämää. Olen niin innoissani jo nyt kun pääsee taas seuraamaan nokikanojen pesintää ja muita kaikkia ihania lintujärven asukkeja.


 Lintujen puuttuessa kuvauskohteeksi käy vaikka takiainen hangella...


... tai kuivunut maitohorsma, joka on minusta melko kuvauksellinen =D.


Joku oli kyllästynyt vanhaan sohvatuoliin ja raijannut sen Suomenojalle. Se ei ole käsittääkseni kaatopaikka, minne tämä olisi kuulunut. Miksi kukaan halua roskata luontoa? En käsitä.


Teimme lenkin myös Suomenojan satamassa. Tätä venettä ei tarvitse laskea keväällä vesille, se on siellä jo =D.


Aiheellinen varoitus, heikkoja jäitä kannattaa varoa, vallankin tällaisena "talvena".


Tästä se alkaa kevät ja kesän odotus. Kevät vaan on niiiiiiin parasta aikaa. Valon määrä kasvaa, kesä on päivä päivältä lähempänä ja koko kesän ihanuus on edessäpäin. Rakastan kevättä! Milloin teidän kevät alkaa? Onko se jo menossa vai alkaako se vasta sitten kun kalenterissa niin todetaan? Aurinkoisia kevätpäiviä teille kaikille!

30 kommenttia:

 1. Ihanaa, että tässä mennään varmoin askelin kevättä kohti. Ulkoa kuuluu itseasiassa juuri tällä hetkellä linnun sirkutusta. :) Minulta meni viime viikonlopun aurinkoiset kelit aivan ohitse, kun olin molemmat päivät messukeskuksessa, mutta kiva katsella näitä keväisiä kuvia. Tosin noita nojatuoleja sun muita ei ole kiva nähdä luonnossa. :( Ei voi käsittää miten piittaamattomia toiset ihmiset onkaan. Kohta lähden Tahkolle, jossa on tällä hetkellä -17 astetta. Ei tunnu kovin keväiseltä, mutta onneksi loppuviikoksi on luvattu lämpimämpää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuulin kansa yhtenä aamuna oikein kunnon konserton linuilta, selvästi on kevättä rinnassa heilläkin =D. Ja onneksi on lupaillut tulevalle viikonlopulle yhtä mukavaa säätä, joten sinäkin pääset siitä nyt nauttimaan =D.

   Poista
 2. Upea kuvasarja!
  Kyllä viikonloppuna oli jo niin kevään tuntua, kiitos kultaisen auringon:)
  Ihania kevätpäiviä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Tulevana viikonloppuna ennustusten mukaan saadaan myös nauttia auringosta =D.

   Poista
 3. Onneksi on muitakin keväthöhliä, jotka mielellään aloittavat kevään ja kesän odottelun heti joulun jälkeen!:D
  Varsinkin aamuiset talitintit kyllä täyttävät rinnan kevätfiiliksillä, kun niin visertävät raikkaasti.
  Upea kuvasarja taas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda, tiesin että löytäisin kevätsielunsiskoni =D. Kevät on niin ihmisen parasta aikaa =D.

   Poista
 4. Mulla on ollut vähän verhot kiinni... Noin kaunista, mutta roskaamista minäkään en voi sietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, nyt vain verhot sivuun ja nautimaan kevätauringosta, sitä on taas luvassa viikonloppuna =D.

   Poista
 5. Hehee, täällä yksi keväthörhö ilmoittautuu! Viimeistään helmikuun lopulla alan jo laskemaan viikkoja, tai no, melkeinpä mieluummin jo päiviä veneen laskuun =D
  Kevättä on ilmassa jo nyt, olkoonkin tammikuu tilastollisesti vaikka kuinka selvästi talvikuukausi ;)
  Lintujen laulua, auringon lämmittäviä säteitä, lisääntyvä valon määrä....
  Ja voihan vitalis taas kerran näitä sinun upeita kuviasi! Huikean hienoja, ei muuta voi sanoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sielunsiskoni, meitä yhdistää kaiken muun lisäksi myös tämä keväthörhöily =D. Täälläkin lasketaan jo viikkoja veneen laskuun. Käytiin sitä jo silittelemässä viikonloppuna =D.

   Poista
 6. Viime päivinä onkin ollut keväinen tunnelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut ja ennusteiden mukaan on luvassa myös ensi viikonloppuna =D.

   Poista
 7. Ihanat kuvat. Espoon rantaraitti on hieno kävelypaikka. Upea kahvila tuo jotenkin mieleen "Löylyn" Eiran rannassa. Olisikohan samat arkkitehdit asialla. Täytyypä käydä katsastamassa tuo silmänilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja! Espoon rannat ovat minustakin ihan parhaita ulkoilumaastoja kaikkina vuoden aikoina =D.

   Poista
 8. Ihana aurinkoinen päivä ollut Teillä ulkoillessa.

  Todella kaunis rantakahvila!

  Kauniita kuvia!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kyllähän näissä kuvissa ihan selvästi on jo keväinen tunnelma :) Ja viime päivinä varsinkin, kun vettä on satanut...ei kiva, mielummin kauniin aurinkoista. Enpä minäkään uskaltautunut järvenjäälle, kun rannassa kävin kurkkimassa. Meilläkin kesän (mopo)reittisuunnitelmat alkvat hahmottua. Suunnittelu on melkein yhtä kivaa kuin niiden toteutus, eikö vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pauliina =D. Suunnittelu on todella yhtä ihanaa kuin itse totutuskin, ellei jopa ihanampaa, sillä kaikki mitä suunnittelee on vielä edessä =D.

   Poista
 10. Upeat kuvat, niin terävät ja paljon puhuvat. Kiva katsoa osittain tuttuja maisemia, ja rantaraitti Espoossa on vertaansa vailla.
  Mutta miksi ihmeessä et uskalla mennä jäälle, kun siellä on muitakin ihmisiä. Ei se petä alta. Itse menen silloin kun jäällä kävelee kymmeniä muita. Ja jäällä kävelyä ei voita mikään... heh. Kerran vain olen sinne päässyt, viikko sitten oli Kivenlahden jää mustanaan ihmisiä. Mutta ei sinne enää ilkeä mennä. Niin nopeasti sää vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =D. Minua vaan todella pelottaa mennä jäälle. Vaikka siellä olisi kuinka paljon ihmisiä =D. Joskus kun on ollut pitkään kunnon pakkase, olen käynyt, mutta silloinkaan en tuntenut oloani siellä kotoisaksi =D.

   Poista
 11. Hi Katinka,
  it still looks cold out at you. Fortunately eht again more light and that is also in Islander Country so. A little patience and we can enjoy the spring weather.
  Nice pictures show you. Ice and art :-)

  VastaaPoista
 12. Fint ställe och vackra bilder i väntan på våren!

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia ja yhdyn mielipiteeseen, todellakin on ollut viime aikoina jo kevättä ilmassa! Nyt ainakin paistelee helmikuun aurinko niin ihanasti, jee ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Onneksi keväiset ilmat jatkuvat edellen.

   Poista