sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Talvinen hämärä kaupungilla

Mietin pitkään, että tohdinko laittaa ollenkaan näitä kuvia tänne näytille lainkaan, mutta tässä ne nyt ovat. Kun kävelimme katselemassa Lux teoksia, innostuin samalla kuvamaan myös talvista kaupunkia iltavalaistuksessa. Joka kerta jännittää yhtä paljon, että tuleeko kuvista mitään. Joskus olisi super hienoa päästä jonkun oikein iltakuvausgurun matkaan (niitäkin on olemassa, olen nimittäin nähnyt upeita hämärässä otettuja valokuva) oppimaan, miten oikeasti kuvataan hämärässä. Noh, tässä nyt kuitenkin minun viritelmät =D.


Kauppatorin rantaan oli merestä jäätynyt hauskoja lauttoja.


Baari oli auki =).Allas merikylpylä oli hiljainen, sillä se on tällä hetkellä kiinni uuden päärakennuksen rakennustöiden ajan. Se avautuu yleisölle uudelleen tänä keväänä. Tämä on paikka, jonne teen ehdottomasti joskus vierailun. Voin vain kuvitella miten nastaa olisi lillua tuolla ja katsella maisemia kauppatorille ja sen ympäristöön.


Katselimme kipparini kanssa kanavaa ja mietimme, että joskus me ollaan menty omalla veneellä tästä. Enää ei mennä =D. Nykyinen vene on liian iso. 


Uspenskin katedraali loisti valaistuksessa kauniilla paikalansa. Tämä on minusta yksi kauneimmista näkemistäni kirkoista.


Kipparini ohjeistaa minua aina, että kuvat pitäisi ottaa jalustan kanssa. Hän on siinä oikeassa, mutta kun minä olen oinas nainen ja minua jalustat ahdistaa. Olen yrittänyt opetella niiden käyttöä (kyllä, omistan parikin), mutta minulle tulee heti sellainen tunne että ne sitova minua liikaa. Tykkään kuvata "vapaalla kädellä". Ilman jalustaa on liikkumavaraa ihan erilailla. No, ei sitä sitten saa aikaiseksi hyviä kuvia hämärällä. Harjoittelu jatkuu =D.

42 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kaunista! Kiva, että julkaisit nämä kuitenkin. Jalusta kyllä tosiaan sitoo. Itse olen myös yrittänyt opetella sen käyttöä, mutta kovin hidastahan se ainakin on. Kyllä todellakin olisi kiva päästä oppimaan hämäräkuvausta, harmittaa joka kerran kun olisi jotain kaunista ja kun ei osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Saara =). Jos löydät hyvän oppaan tai paikan missä tätä voisi opetella lisää, niin vinkkaa ihmeessä minullekkin =D. Jalustan omistan kyllä mutta olenkohan käyttänyt sitä... ööö ... kaksi kertaa? Jotain sinne päin =D.

   Poista
 2. Hienostihan näissä onnistuit!
  Tuo jalustan käyttämättömyys aiheuttaa aina omantunnostuskia! Jos joutuu vielä kävelemään kuvattavaan kohteeseen, niin on aina helppo mennä sen taakse ettei jaksa kantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoset Vikki =D. Joka kerta kun näkee jonkun kuuvavaan jalustalla, tulee ihan nolo olo kun itse ei ottanut mukanaa. Minulla on jopa melko kevyt kolmijalka ja silti se vaan ei lähde mukaan =D.

   Poista
 3. Meinasinkin heti kysyä, että kuvasitko jalustalta? Minä olen vähän yrittänyt opetella kuvaamaan jalustan kanssa ja vaikkapa makrokuvissa ero on kyllä ihan älytön, vaikka en ole halunnut sitä aluksi myöntää... :D

  Hienosti välittyy kuvista kaupungin tunnelma ja hauskoja väripilkahduksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoset =). Tiedän kanssa, että varmasti jälki olisi jalustan kanssa vielä parempaa ja kyllä karvaalta tuntuu se myötää =D. Macrokuvauksessa tulee ihan kontattua maastossa, selainen pikku kolmijalka voisi olla kätevä.

   Poista
 4. Hmm.. Tulikohan äskeinen kommetti ilman nimeä? Systeemi ei pyytänyt laittamaan nimeä & urlia. No, se olin siis minä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sinä =D. Blogger ei valitettavasti kysele nimiä =D. Siinä taas yksi syy mahdolliselle alustan vaihdolle, vaan kun en meinaa ennättää perehtymään niihin.

   Poista
 5. Miten vaativa oletkaan kuviesi suhteen? Minun mielestäni kuvaat hämärässä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitokset Aimarii =D. Sitä on aina vähän itselleen vaativa, ehkä liiankin vaativa =D.

   Poista
 6. Eka kuva on ihan taianomainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Rita, piti ihan käydä katsomassa mikä se olikaan =D.

   Poista
 7. Oi miten hienot kuvat, etenkin tykkään tuosta ensimmäisestä!
  Kyllä jalusta enimmäkseen viettää aikaansa tuolla nurkassa minullakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa. Sama paikka minunkin jalustalla, nurkassa =D. Pitäisiköhän siihenkin ihan saada käyttökoulutus, että miten sillä olisi kätevä kuvasta =D =D.

   Poista
 8. These night shots are beautiful, Katinka!

  VastaaPoista
 9. Ei ole hämärässä valokuvaaminen helppoa, mutta erinomaisesti olet onnistunut näissä postauksen kuvissa. Varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa on jotain sellaista koukuttavaa, että sitä täytyy palata uudestaan ja uudestaan tutkimaan ja ihastelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sanna =). Ensimmäinen kuva on saanut monilta maininnan =D. Jostain syystä en niin hirmuisesti pitänyt siitä ensin, mutta ehkäpä... ehkäpä se sitten on ok =D.

   Poista
 10. Tosi hienoja kuvia. Mullakin on jalusta, mutta se on pölyttynyt käytön puutteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kastanjan varjossa =D. Niin se pölyttyy täälläkin hyvää vauhtia =D.

   Poista
 11. Hienojahan nämä sinun "viritelmät" ovat!
  Harmittaa kyllä tosissaan kun en osaa kuvata hämärässä. Mistähän sellaisen gurun löytäisi? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku =). Kun löydät sen gurun, niin vinkkaa minullekin =D.

   Poista
 12. Párekin Palvelijatar16 tammikuuta, 2017 13:26

  Kun onnistuu käsivaralta saamaan noin loistavia otoksia, mihin sitä jalustaa tarvitsisikaan. Juu, ainahan siinä on eroja, kun jalustalta kuvaa, mutta ei ole häiritseviä vikoja sinun kuvissasi nytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset palvelijatar =D. Ehkä sitä jalustaakin pitää joskus kokeilla. Lähteä oikein vartavasten kuvaamaan =).

   Poista
 13. Hienoja kuvia, turhaa pohdit niiden julkaisua! Pidin eniten Uspenskin kuvasta, siinä olit ihanasti saanut taltioitua valot ja rakennuksen muodot. Mä ostin viikonloppuna uuden kolmijalan, katsotaan nyt kuinka paljon sitä käytän: Hämärä/pimeäkuvaus on kyllä minulle vieras/tuntematon alue, olen tainnutkin liikaa pysytellä mukavuusalueellani, kirkkaassa päivänvalossa:)Gurun opit olisi tarpeen täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Mariamariama =). Kun sen gurun löydät niin vinkkaa ihmeessä. Hämärässä kuvaamisen olisi kiva perehtyä kunnolla. Valo on kuvissa upea voimavara tunnelman luojana.

   Poista
 14. Oijoi miten upeita kuvia ja valopilkkuja. Upea Helsinki hienosti vangittuna. <3 Mukavaa uutta viikkoa Katinka ja minun silmiin kuvat ovat upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Tiia =). Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle <3!

   Poista
 15. Katsoin ensin kuvat ja luin sitten vasta mitä kirjoitit.
  Olin jo ihan mykkänä hienoista kuvistasi ja ajattelin, että mitä ihmeen taikakameraa tuo Katinka käyttää, kun suoltaa näitä täydellisiä kuvia vaan.
  Sitten luin, että mietit kehtaatko laittaa kuvia blogiin...COME ON GIRL!!!! :D
  Näähän on ihan täydellisiä otoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Mirjam-Matilda, ihanhan täällä punastin =). Se on tuo oma kynnys niin korkealla ja itse toivoisi parempaa jälkeä. Juuri katselen netistä yhtä valokuvauskurssia jossa käytiin läpi tuota valokuvaamisen pyhää kolminaisuutta, valotus aukko ja iso. Taas pääsin hieman enemmän asiasta jyvälle =D.

   Poista
 16. Huikeita iltakuvia! Hienosti olet osannut taltioida kaupungin sykettä ja väripilkkuja. :)

  VastaaPoista
 17. Älä sinä tyttö väheksy itseäsi, ainakin näin maallikon silmissä loistavia kuvia härärästä helsingistä.

  VastaaPoista
 18. Vau, ovat kyllä todella onnistuneita! Olet selkeästi tässäkin todistanut, että ilman jalustaakin pärjää hämärässä/pimeässä, etenkin jos objektiivissa on vakaaja. :) En minäkään mihinkään kaupunkikävelylle jaksaisi jalustaa raahata, ellen sitten olisi menossa vaan johonkin tiettyyn paikkaan ja nimenomaan valokuvaamaan. :D Olen tässä monta kuukautta haikaillut kuvaamaan noita Helsingin valoja, mutta aina on tullut reissulle joku este.. No, eiköhän me täältä perämetsästä kohta lähdetä sinne isollekin kirkolle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna =D. Aina se vaan jännittää yhtä paljon, että tuleeko niistä kuvista mitään. Tervetuloa isolle kirkolle =D.

   Poista
 19. These are really great pictures.
  Very nice that the buildings in color and that you have captured amazing beautiful ..
  My compliments

  VastaaPoista