perjantai 25. elokuuta 2017

Kuressaaren linna

Yksi näyttävimmistä paikoista Kuressaaressa on Piispanlinna. Rakennus on näyttävä ja on upealla paikalla. Kävimme linnassa sisällä vuonna 2014 kun ajelimme Kuressaaressa vuokra-autolla Muhusta. Postauksen tuosta vierailusta voit lukea täältä. Tällä kerralla ihastelimme linnaa vain ulkopuolelta.
Linna on rakennettu 1300-luvulla. Linnasta toimii Saarenmaan museo jolla on pysyvän näyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyjä. Kuressaare Piispanlinna on keskiaikainen linnoitus ja se on säilynyt hyvin ilman suurempia korjauksia. Itseasiassa Kuressaaressa on ollut ensin linna ja sen ympärille on kasvanut Kuressaaren kaupunki.
Linnan ympärillä on vesistö.
Kävimme linnan pihalla ja saimme huomatta, että siellä oli täysi tohina päällä. Viikonloppuna oli alkamassa oopperajuhlat ja linnan pihalle rakennettiin suurta katsomoa. Myös harjoitukset olivat menossa, joten kuulimme muutaman pätkän ohjelmistoa tulevasta oopperajuhlasta.


Linnan ympärillä on kaunis puisto jonne on istutettu jo 1800-luvulla lehmuksia, jalavia, punapyökkejä ja kastanjoita. Puistossa ja linnan reunalla on muutama mukava ravintola jossa ruokaa nauttiessa saa samalla ihastella tätä kaunista linnaa.
Vietettyämme useamman päivän Kuressaaressa, ennätti tuulet jälleen tyyntyä ja oli jälleen aika jatkaa matkaa. Minne suuntasimme seuraavaksi, siitä lisää tulevassa postauksessa =D.

6 kommenttia:

 1. vuosia sitten olen käynyt tuolla. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ihana linna. Kymättä vielä, mutta nämä upeat kuvat olkoot ensikäyntini. Kiitos, Katinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Rita. Ota joskus agendalle lähteä vieraille =D.

   Poista
 3. Ihana paikka viettää aikaa.

  VastaaPoista