perjantai 6. lokakuuta 2017

Naissaar sadam Viro

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin myös lomamme läheni loppuaan. Suunnitelmissa oli enää vain yksi kohde ennen kotisatamaa ja se olisi Naissaari. Kohde oli meille uusi, tosin olimme kuulleet siitä melko paljon tarinaa ystäviltä. Niinpä oli aika jättää Pranglin saari taakse, irrotella köydet ja suunnata veneen keula kohti Naissaarta.


Matkalla Naissaareen bongasin lomamme majakan numero viisitoista, Keri tuletorn. Merellä oli melkoisesti aallokkoa, joten en saanut majakasta tämän kummempaa kuvaa. Majakka sijaitsee Kerin saarella joka on Viron pohjoisin saari Suomenlahdella. Ensimmäinen majakka on ollut tällä saarella jo 1719. Majakka paranneltiin 1803 ja nykyiseen muotoon se on tullut vuonna 1858. Kerin majakka on 28 metriä korkea ja se on 31 metriä korkealla merenpinnasta. Majakan valo loistaa 11 merimailin päähän.


Naisaaren vierasvenesatama on hyvin tilava. Jos merellä sattuisi olemaan kova aallokko, voi satamaan ajaa suojaan ja laitella lepuuttajat ja köydet paikoilleen rauhassa ennen laituriin ajoa. Satama-alueella on hyvä ja lapsiystävällinen uimaranta. Pääsimme nauttimaan täälläkin auringosta. Iloksemme oli myös hyviä ystäviä tullut jo edellisenä päivänä Naissaareen samaan satamaan. Hiekalla kölliessä oli tosi mukavaa vaihtaa kuulumisia.
Satamassa oli hyvät aisalaiturit. Vettä sai laiturin päästä. Satama toimii aurinkoenergialla ja tästä syystä sähkön kulutusta rajoitettiin. Sähköä oli mahdillista saada erillistä maksua vastaan. Tosin näin on asia monessa muussakin satamassa =D. Satamamaksu meni veneen koon mukaan. Siihen nähden, että satamassa ei ollut juurikaan palveluja, oli satamamaksu kallis.
Täällä sitä sähköä syntyy auringosta =D.


Satamarakennuksen yhteydessä oli inva wc, sekä tavallinen wc ja pieni kahvila. Pieni puinen rakennus on roskien kierrätyspiste.


Satama-alueella oli mielenkiintoisia kuvauksellisia paikkoja.


Ystäväperheen Siri koira nautiskeli auringosta hiekkarannalla!


Sataman läheisyydestä löytyi opasteet siitä, mitä kaikkea saarelta löytyisi. Karttaa ei ollut saatavilla, joten otimme kännykällä kuvan kartasta.


Satamasta noin 100 metrin päästä löytyy matkailu- ja lomakeskus. Matkailukeskus tarjoaa erilaista majoitusta perhemökeissä, saunarakennuksessa, 8 paikkaisessa huoneessa ja jopa 10 hengen huoneessa. Keskuksen yhteydessä on mukava ravintola, josta sai hyvää ruokaa. Sieltä sai vuokrattua myöd polkupyöriä ja sähköautoja, joiden avulla pääsi tutustumaan saareen.


 Kävimme katselemassa saarta seuraavana päivänä, joten siitä lisää seuraavassa postauksessa.

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Tuo Naissaari näyttää tosi kivalta paikalta! Siri koira on suloinen♥ Mukavaa lokakuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja =D. Ihanaa lokakuuta myös sinulle <3

   Poista
 2. Kiintoisa saari, odotan innolla seuraavaa postausta

  VastaaPoista