maanantai 2. lokakuuta 2017

Kelnase sadam Prangli Viro

Aikamme ihasteltua Kaberneemen kauniita taloja, oli aika irrottaa köydet ja suunnata kohti Pranglin saarta. Prangli oli toiseksi viimeinen kohde ennen kotisatamaa, joten tässä vaiheessa lomaa alkoi hiipiä pieni haikeus. Prangli oli meille uusi kohde. Olimme kuulleet sitä paljon hyvää ystäviltä, joten pitihän siellä päästä käymään.
Kelnasen satama on vanha kalastama. Vieläkin siellä oli kalastaja veneitä laiturissa. Vierasveneitä varten on rakennettu laituri, jossa sähkön sai laiturille vedetystä sähkökelasta. Laiturissa oli aisapaikkoja ja peräpoijupaikkoja. Tilaa oli satamassa hyvin.


Punainen trio =D.
Sataman edustalla oli paljon lintuja, ennen kaikkea näin monia harmaahaikaroita. Vastarannalla oli saaren ravintola, jonne oli satamasta noin kilometrin matka.


Satama oli kaikessa värikkyydessään erittäin mielenpainuva =D.
Satamassa oli pieni kioski, josta sai virvokkeita ja pientä purtavaa, sekä matkamuistoja kotiin viemiseksi. Meille lähti veneeseen pieni huovutettu hylje merimuumin kaveriksi.


Satamassa itsessään ei ollut muuta kuin pari puuceetä, mutta saarelta sai vuokrattua saunan useammastakin paikasta. Me varasimme tämän saunan ihan läheltä ja tosi hyvä. Ennen kaikkea tuo palju! Otimme heti kahden tunnin vuoron ja minä istuin paljussa lähes koko sen ajan =D. Henkilökunta kävi lisäämässä puita pesään. Vesi oli niin ihanan lämmintä! Onko siitä ollut puhetta, että minulla on edelleen talviturkki päällä? Ei tarvinnut uida tänä kesänä, sillä merivesi ei noussut minulle tarpeeksi lämpöisin asteisiin.


Pranglin saarelle pääsee ympäri vuoden lautalla Leppneemestä. Joten jälleen on tämä kohde saavutettavissa vaikka et omistaisikaan itse venettä.
Satamasta sai vuokrattua polkupyöriä, joten lähdimme tutustumaan itse saareen pyörien selässä. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa värikkyyttä ja persoonallista ilmettä tässä ja edellisessä postauksessasi.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda, paikka oli juuri tuollainen, värikäs ja persoonallinen =D.

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar03 lokakuuta, 2017 11:51

  Ihan kuin olisi itsekin päässyt matkalle. Hieno kuvat!

  VastaaPoista