sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Esittelyssä uusi kesäkotimme

Meidän venekunta on haaveillut jo runsaat kaksi vuotta siitä, että voisimme päivittää kesäkotimme hieman suuremmaksi. Ensisijainen tarve oli saada Juniorille oma nukkumatila. Hän alkaa olla jo aikuisten mitoissa eikä nukkuminen äidin ja isin vieressä ole ehkä tuossa iässä ihan parasta =D. Toki isompi vene tuo lisää merikelpoisuuttakin. Tykkäsimme Kipparini kanssa kovasti Saga veneestä ja tämän koko ajan hän yritti etsiä meille Saga 32 venettä. Vaan niitäpä ei kerta kaikkiaan ole Suomessa. Tänä keväänä Kipparini laittoi linkin sähköpostiini toteamuksella "jospa vaihdetaankin merkkiä".  Ja niinhän siinä sitten kävi =D. Ennen Thaimaan matkaa kävimme katsomassa venettä Inkoon venehotellissa, jossa  vene oli talvisäilytyksessä.


En ollut koskaan aikaisemmin päässyt käymään tällaisessa venehotellissa. Siksi olin kuin Liisa ihmemaassa. Katselin ja huokailin, oli melko vaikuttava näky! Hallissa on lämmintä kesät talvet noin 15 astetta. Super hieno paikka! Vene, jota menimme katsomaan oli onneksi lattialla =D. Myyntikuvat olivat antaneet veneestä todella siistin kuvan ja oli kiva yllätys, että se oli sitä myös livenä. Katsastimme veneen läpi kotaisin ja lähdimme ajelemaan mietteliäinä kotiin. Tulisiko siitä meille tälle kaudelle uusi kesäkoti? Keskustelimme Kipparini kanssa veneestä, eikä kumpikaan meistä löytänyt siitä "mitään vikaa". Päin vastoin, vene oli todella siisti ja siellä olisi monia uusia juttuja, jotka veisivät veneilyn meidän venekussanssa "next levelille". Teimme Väyryset ja nukuimme parin yön yli ja päätimme tehdä veneestä tarjouksen! Elettin jännittäviä aikoja, menisikö tarjous läpi. Ja menihän se! Nyt vasta alkoikin jännittää =D. Kippari teki kaupat veneestä sillä varauksella, että koeajo vielä suoretettaisin. Ja jos siinä ei mitään kummempaa ilmene, olisi vene meidän. Tästä asetelmasta lähdettiin lomalle Thaimaahan =D.


Jäät lähtivät tänä keväänä todella myöhään. Malttamattomina odotimme sitä päivää, kun pääsisimme koeajamaan veneen. Ennätimme käydä venehotellissa ihailemassa venettä parikin kertaa ennen sen vesille laskua. Toisella kerralla oli meidän mukana myös katsastusmies, hän teki veneelle runkokatsastuksen. Vene on runkokatsastettava viiden vuoden välein, silloin kun kuuluu pursiseuraan. Normaalikatsastus tehdään joka kevät. Vihdoin koitti se päivä, että saimme autokyydin Inkoon venehotellille. Siellä tuleva uusi kesäkotimme jo odotteli meitä vedessä. Perhoset kutittivat vatsaani, sillä minäkin pääsin mukaan "kotiinajolle"! Kävimme läpi satamassa entisten omistajien kanssa hallintalaitteet ja sen jälkeen käynnistettiin kone. Kipparini istui ajamaan ja lähdimme kohti Espoota. Onneksi koeajon aikana oli Porkkalan selällä yli yhdeksän metriä tuulta, joten pääsimme heti kokeilemaan kuinka vene ottaa aallot. Ja hienostihan se otti!


Saavuimme kotisatamaan ja koeajo tuli suoritettua. Vene toimi loistavasti, joten Kippari totesi, että kättä päälle ja kaupat syntyi. Meillä oli nyt uusi vene! Vene on nyt sitten "ranskatar" eli Jeanneau Merry fisher 925. Mitä uutta saimme tämän veneen myötä? Juniorille sen oman pikku hytin, lämmintä vettä hanasta (on mutten aika luksusta), septitankille mittari (tietää milloin se on täynnä). Takana on ihana "terassi" ja veneen katolla "flaikkari" eli flybridge, josta pääsee myös ohjaamaan venettä. Ennen kaikkea sillä on oivallinen auringonotto paikka. Sieltä on melko ruhtinaalliset näköalat =D. Tähän veneeseen mahtuu mukaan myös taittopyöriä, joten jatkossa ei tarvitse vuokrata niitä satamista.

Flaikkarilla auringossa =D


Toimme veneen kotiin keskiviikkona ja vappu oli tulossa, joten kiirettä piti, että ennätimme saada sisään kaikki tarvittavat tavarat. Vieläkin ne vähän hakee paikka, mutta pikku hiljaa vene alkaa tuntua omalta.
Vappua vietimme ystävien kanssa Suomenlinnassa. Menimme sinne jo viikonlopuksi. Tämä oli meidän venekunnan ensimmäinen reissu uudella veneellä. Tämä vene on akselivetoinen kuten oli edeltäjänsäkin, joten Kippari käsitteli venettä kuin olisi ollut aina sen "puikoissa".


Seuraavana viikonloppuna olimme meidän pursiseuran omassa saaressa. Tämä oli ensimmäinen peräpoiju rantautuminen ja helposti meni. Uuden veneen kanssa on aina kivaa tehdä kaikkea ensimmäisen kerran =D.


Merimuumi ja hylje ovat päässeet jo omalle paraati paikalle. Kyllä oli heillä kummallakin silmät lautasinä jännityksestä kun ensimmäisen kerran pääsivät uuden veneen kyytiin =D. Tästä se alkaa meidän venekunnan tämän kesän veneilykausi uudella veneellä. Jännittävää nähdä, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan =D.

13 kommenttia:

 1. Hieno esittely ja hieno vene!
  Lämpimät onnentoivotukset teille vielä tätäkin kautta uudesta, upeasta kesäkodistanne ♥
  Innolla jään odottamaan juttuja uusista yhteisistä seikkailuistanne :)
  Antoisaa ja turvallista alkanutta venekautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

   Poista
 2. Onnittelut kauniista uudesta kesäkodista! <3 Turvallisia tuulia ja ihania uusia kokemuksia toivottelee koko Aavan miehistö *halit* :)

  VastaaPoista
 3. Párekin Palvelijatar28 toukokuuta, 2018 11:48

  Onnistuneita merimatkoja ja suotuisia tuulia teille! Kaunis on uusi kesäkotinne ja varmasti tarjoaa teille unohtumattomia reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar. Niitä matkoja odotetaan täällä todella innolla =D.

   Poista
 4. Uusi vene lienee lupaus uusista veneilykertomuksista. Vene näyttää hienolta. Onnea venematkoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Kyllä meillä taas vähän reviiri laajenee, joten varmasti on uusia satamia tulosa blogiin kesän mittaan =D.

   Poista
 5. Onnittelut uuden aikakauden alkamisesta! Hyviä veneilykelejä ja paljon mukavia veneretkiä sekä uusiin että tuttuihin kohteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-P! Reviiri laajenee entisestään, joten uusia satamia on sitten syksymällä esittelyssa täällä blogissa =D.

   Poista
 6. Jee ihanaa, onneksi olkoon! Uusi vene on upea. :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava vene! Meillä myös on hankinnassa samankaltainen vene. Toki täytyy vielä selvittää venepaikan vuokraus ja muut. Innolla odotan että päästään tekemään pieniä seikkailuja ensi vuonna. Oma vene kun on ollut haaveissa jo kauan aikaa. Kiva myös lukea muiden veneilyistä.

  VastaaPoista