lauantai 26. toukokuuta 2018

Hyvää matkaa Caroline!

Teistä vanhimmat lukijat ovat jo varmasti ihmetelleet, että missä on kaikki se hehkutus keväästä ja veneilykauden aloituksesta? Tänä keväänä meidän venekunnalle on vihdoin konkretisoitunut jo kahden vuoden haave siitä, että saisimme Juniorille oman nukkumapaikan veneeseen. Meidän rakkaassa kesäkodissa nukuimme kaikki kolme rinnan keulahytissä. Niinpä tämä projekti on pitänyt meidät tämän kevään aikana erittäin kiireisenä =D. Vesille pääsyä myöhästytti myös se, että jäät eivät vain meinanneet lähteä ajoissa, vaan itsepintaisesti pitivät pintansa. Vesillä olemme olleet jo ennen vappua, mutta siitä hieman myöhemmin lisää.


Koska olemme olleet viikonloput vesillä, on vanhan veneen myyntikuntoon saattaminen vienyt meiltä viikolla monta iltaa. Vaan mikäpä on ollut satamassa puuhatessa, kun on ollut näin upea sää! Olen hellästi ja haikein mielin puunannut meidän kesäkotia niin sisältä kuin ulkoa yhdessä kipparini kanssa. Samalla olen muistellut kaikkia niitä ihania hetkiä, joita tämä meille niin rakas vene on mahdollistanut. Saimme kokea monet kesät Virossa, yhden kesän Tukholman saaristossa, puhumattakaan niistä monista upeista paikoista Suomessa. Vaan niin se menee, että vanhasta pitää luopua, jotta saa jotain uutta tilalle.


Niinpä torstai-iltana saapui kuljetusauto satamaan hakemaan Carolinen liikkeeseen myyntiin. Pieni tenkkapoo meinasi tulla, kun vene oli pukeilla "väärin päin" (keula olisi pitänyt olla tielle päin), mutta onneksemme satamassa pyörii nosturiautoja ihan päivittäin ja saimme apua veneen siirtämiseksi pukeilta trailerin päälle. Suur kiitos nosturiauton kuljettajalle avustasi!
Nosturin liinat paikoille ja ilmaan!


Tämä on aina yhtä jännittävä hetki. On todella mukavaa katsoa, miten ammattilaiset osaavat hommansa. Rauhallisesti ja taitavasti vene siirtyi trailerin päälle.
Vielä muutama liina kiinni ja sitten Caroline on valmis matkaan. Tykkäsimme Kipparini kansa Saga 25 veneestä tosi paljon. Tämä on kokoonsa nähden todellinen tilaihme. Norjassa valmistettu Saga on myös erittäin merikelpoinen. Ei voi muuta kuin suositella, mikäli tämän kokoluokan venettä olet etsimässä.
Vaikka tämä oli minulle todella haikea hetki, olen silti tosi iloinen meidän uudesta kesäkodista. Saatte siitä esittelyn seuraavaksi. Nauroin Kipparilleni, että olen varmasti sataman ainoa nainen, joka itkee veneen perään. Mutta minä nyt vaan olen tällainen tunnehömppä. Rakastin tätä venettä! Hyvää matkaa Caroline! Toivottavasti löydät pian uuden, paljon merellä viihtyvän omistajan ja pääset takaisin vesille. Kiitos kaikista ihanista hetkistä, en tule unohtamaan niitä koskaan (varsinkaan kun niistä löytyy kovalevyltä tuhansia valokuvia =D). 

4 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar26 toukokuuta, 2018 15:06

  No voi sentään, ihan tässä tulee tippa silmään lukijallekin. Niin kaunis vene ja upeat reissut tarjosi kuvallisesti meille sivullisillekin. Onnea tulville matkoille.
  Innokkaana odotellaan kuvia uudesta veneestänne ja matkakertomuksia tältä kesältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä paruin veneen perään koko illan =D. Se oli niin ihana. Vaan vanhasta pitää luopua jotta saa jotain uutta tilalle. Uuden veneen myötä reviiri jälleen laajenee, joten uusia satamia on luvassa =D.

   Poista
 2. Itkin myös, kun myimme meidän moottoriveneen!!! Haikeaa, mutta uudet seikkailut odottavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, en siis ole ainoa =D. Niin se menee, että vanhasta pitää luopua, jotta saa jotain uutta tilalle. Ihanaa ja seikkailun täyteistä kesää myös teille <3.

   Poista