keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Elisaaren kevät 2018

Jos jäät lähtivät tänä keväänä myöhään, on toukokuu antanut parastaan. Upeita aurinkoisia päiviä! Helatorstai on siitä mukava, että se mahdollistaa pitkän viikonlopun veneellä, kun vaan ottaa perjantain vapaaksi =D. Niinpä vapaataa otettiin kaikille, myös Juniorille koulusta ja suuntasimme yhteen meidän lempipaikoista, Elisaareen. Olen esitellyt saarta monta kertaa blogissani, joten tällä kerralla keskitymme aurinkoisten päivien fiilistelyyn =D.


Lähdimme matkaan keskiviikkona töiden jälkeen. Kun saavuimme perille, huomasimme "päälaiturissa" olevan parkissa samanlaisen veneen kuin meillä! Totesin aamulla Kipparille, että olisipa mukava käydä vähän "vakoilemassa" millaisia ratkaisuja heiltä löytyisi. Emme ennättäneet tuumasta toimeen, kun tämän veneen omistajat olivat bonganneet meidät ja tulivat meidän luokse kylää! Ja me puolestamme pääsimme heille kylään. Toisen veneen "kipparitar" totesi tosi osuvasti, että veneet olivat samanlaiset mutta silti erilaiset =D. Kiitos Anu ja John, oli tosi hauska tutustua teihin ja teidän veneeseen!
Elisaari oli heräämässä kesään hyvää vauhtia. Kioskilla oli tarjolla jo pieni valikoima ja saunat lämpesivät tuttuun tapaan. Otettiin heti pari vuoroa eri päiville. Kippari heitti talviturkin, kääk! Minulla on kahden talven talviturkit päällä. Saas nähdä, pääsenkö heittämään ne tänä kesänä =D.


Kun päivä oli valjennut kunnolla, saimme viereemme yllättäen ystäviä! Olemme tutustuneet Lisbethin miehistöön alun perin Thaimaassa muutama vuosi sitten. Olimme heti samalla aaltopituudella, kuinka ollakaan, kun kaikki veneilemme. Oli mukavaa laittaa yhdessä grillillä ruokaa ja vaihtaa kuulumisia. Seuraavana päivänä Kipparit laittoivat meidän kumiveneen kuntoon ja lähtivät käymään kalassa. Kiitos Nina ja Marko, oli mukavaa viettää aikaa yhdessä!


Talven jälkeen näissä maisemissa tällaisella kelillä nautti todella. Aivan ihanaa!


Lissun jatkettua matkaa miehistön kera, seurasi seuraava yllätys. Saimme jälleen ystäviä satamaan ja heidän mukana tuli myös suosikki koirani Bianca. Jälleen oli iloisen jälleen näkemisen aika. Laitoimme yhdessä ruokaa ja sanoimme. Sunnuntaina oli edessä äitien päivä ja Kipparit päättivät viedä meidät naiset lauantaina sen kunniaksi Scolaniin syömään, nam!
Olemme käyneet tällä kerran aikaisemminkin ja olen esitellyt paikan tässä postauskessa. Meitä oli lähdössä retkelle viisi henkiä, joten kaikki emme mahtuneet kumiveneeseen. Niinpä osa meistä käveli puolitoista kilometriä, kun ensin soudimme veneellä salmen yli. Soutuveneitä saa lainata Elisaasen kioskilta.


Alkuruoaksi otin tietenkin parsaa. Rakastan parsaa! Ja oli suussa sulavan hyvää.


Toinen himoni kohde on ehdottomasti ribsit. Näissä oli mukavasti erilainen mauste, chiliä ja korianteria, taivaallisen hyvää!


Ja hyvän ruoan kruuna tietenkin herkullinen jälkiruoka. Leivos näytti ensi silmäykseltä, että olisi kuiva, vaan mitä vielä, aivan ihanan makuista! Koko ruokailu oli jälleen kerran makujen sinfoniaa. Oli nautinto syödä hyvää ruokaa hyvien ystävien kanssa. Kiitos Petra ja Joonas mukavasta seurasta!
Paluumatkalla kävelimme Juniorin kanssa kahdestaan takaisin Elisaaren. Näimme matkalla yhteensä kuusi valkohäntä peuraa! Oli ihanaa viettää hetki yhteistä aikaa tyttäreni kanssa ja tarkkailla yhdessä hänen kanssa luontoa. Matkan varrella näimme nämä hauskat kiviteokset. Tuolla yhdellä on ihan selvästi Ikean sininen kassi kädessä (kyllä sen veneilijä heti tunnistaa =D).


Elisaaressa on aina mukava kävellä katselemassa maisemia. Saaressa on aivan ihana luontopolku, jonka varrella näkee monta erilasita luototyyppiä.
Kesä oli jo ihan ovella. Kyllä tämä vihreys jälleen hivelee silmää talven jälkeen.
Naava on puhtaan ilman merkki!


Ja jos haluat nähdä kevätesikoita luonnossa, suuntaa siinä tapauksessa Elisaareen.


Aurinko lämmitti jo niin kivasti, että monia perhosia oli lennossa. Ylhäällä neitoperhonen ja alhaalla kangasperhonen (joka oli melko haastava kuvata, kun on niin pieni).


Kaikki ihana loppuu aikanaan, ja niinpä koitti sunnuntai ja kotiin paluun aika. Ajelimme Kipparini kanssa venettä flybridgeltä ensimmäisen kerran ja täytyy kyllä todeta, että oli aivan ihanat näkymät merelle! Päivä oli tyyni.
Näitä maisemia kun katselee, tulee mieleen, että onko pakko mennä pois? Onneksi veneilykausi on vasta alullaan ja tätä ihanuutta riitää vielä monta viikonloppua ennen kuin ollaan syksyssä. Ja tuleehaan sieltä se kesälomakin. Reittisuunnittelu on jo käynnissä =D.

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehrääjä. Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

   Poista
 2. Ihana Bianca - ei näytä yhtään iloiselta ;-) Vaikka varmaan oikeasti onkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Bianca on oikeasti todella iloinen ja rakastava koira =D. Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar30 toukokuuta, 2018 20:09

  Kiitos! Taas olen koukussa tähän blogiinne. Upeita kuvia ja sujuvaa, mielenkiintoista sanailua. Kesä on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar =D. Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D. Toinen haaste on edessä, vaihdoin kameraa uudenpaan ja nyt ei kuvankäsittelyohjelma tunnista kuvia! Kyllä tekniikka on välillä haastavaa =D.

   Poista
 4. Oi miten upeita kuvia ja onpas kivanoloinen paikka! Hauska on tuollaisessa paikassa päivää viettää ja vielä upeassa auringon paisteessa! Ruoka jälkipaloineen näytti hyvältä..Nam:) Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

   Poista
 5. Tosi ihania kuvia jälleen kerran. Oiken paljon antoisia ja aurinkoisia merimaileja uudelle kesäkodillene ja teille. Oletteko muuten koskaan kävelleet Orslandetin puolella sitä luontopolkua? Suurimmassa näkemässämme peuralaumassa on ollut yli kaksikymmentä peuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli =D. Luontopolkua ollaan kävelty Elisaaressa, onko tuo Orsolandet eri paikka? Peuroja on paljon ja sen myötä myös punkkeja =D. Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

   Poista
 6. Oijoi miten upeita kuvia! Tuskin maltan odottaa kesäloman alkamista ja moniin, ihaniin saarikohteisiin pääsyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Kesäloma alkaa parin viikon päästä, joten silloin nähdään minne veneen keula suuntaa matkansa =D.

   Poista
 7. Oi Suomen suvea ❤
  Onnea uudelle veneelle ja hyviä reissuja - lisää maisemakuvia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka =D. Parin viikon päästä alkaa neljän viikon kesäloma, joten uusia satamia luvassa sen jälkeen blofin puolella =D.

   Poista
 8. Elisaari on =D. Pääsin kommentoimaan näin myöhään, kun bloggerissa oli joku pitti poikittain =D.

  VastaaPoista