torstai 28. kesäkuuta 2018

Juhannuksen tunnelmia ja kamera-asiaa

Kesä on lähtenyt käyntiin hyvää vauhtia ja lomakin jo pilkottaa oven takana. Aika on suorastaan lentänyt! Juhannuksena lähdimme tietysti merelle, kuinkas muutenkaan. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin ja ensimmäinen yö vietettiin pitkästä aikaa Stora Brändössä. Viime kaudella ei tullut käytyä siellä kertaakaan.


Heräsin aamulla varhain, sillä oli juhannuksen aaton aatto ja edessä etätyöpäivä. Mikä näissä maisemissa onkaan tehdä etätöitä. Istuskelin veneen perässä ja nautiskelin aamun rauhallisesta tunnelmasta. Hetken päästä selkäni takana kuului lokkien kovaa ääntä. Mitä ihmettä siellä tapahtuu? Kun käänsin selkäni, näin, että pari lokkia härkki merikotkaa, joka lensi aivan läheltä ja onnekseni istahti läheiseen puuhun. Nyt meinasi hengitys lakata! "Pysy siinä, pysy siinä... kamera... kamera..." Ryntäsin veneeseen sisälle kaivamaan kameraa esiin ja hoin mielessäni koko ajan "pysy siinä". Ihan niin kuin kotka olisi kuullut =D.


Vapisevin käsin kaivoin kameran esiin ja vaihdoin siihen objektiivin.


Sain kuin sainkin jonkinlaisen kuvan linnusta! Otetaan tähän väliin vähän kamera-asiaa. Päivitin tänä keväänä entisen minijärkkärini Canon EOS M10 uutteen malliin, Canon EOS M50. Se, mitä sain vaihdon myötä, oli tietysti uudempaa tekniikkaa, mutta ennen kaikkea kameraan etsimen ja kääntyvän takanäytön (joka kääntyy kokonaan niin, että näytön saa piiloon suojaan). Lisäksi kuvaus asentoja hallitaan perinteisesti (järkkärimäisesti) valintakiekolla, eikä takanäytöltä, kuten M10 mallissa. Tämä kamera tuntuu oikeasti mini järjestelmäkameralta. Kuvaa ottaessani pääsin testaamaan 55-200mm objektiiviä. Ylhäällä olevassa kuvassa kuvaa on cropattu melkoisesti ja silti saa jonkinlaisen tolkun linnusta. Alla alkuperäinen kuva vertailun vuoksi. Eihän tällä vielä mitään luotokuvausta kunnolla harrasteta, mutta oli tyhjää parempi =D. Canon EOS M50 on varmasti verraton kaveri reissulle mukaan, sillä se ei paina niin paljoa kuin perinteinen järjestelmäkamera.
Jatkoimme matkaa kohti varsinaista juhannuksen viettipaikkaa, joka oli tälläkin kertaa (voisi sanoa jopa perinteisesti) meidän yksi suosikkipaikka Gölisnäs. Kun saavuimme paikalla, oli laiturissa jo monta venettä. Silti oli vielä hyvin tilaa. Oli mukavaa nähdä jälleen niin monet tutut paikalla.
Juhannuksena on mukavaa katsella aina juhlalippuja. Kokkoa emme nähneet tänä vuonna, sillä juhannusaattona tuuli tosi kovasti. Vaikka kokko olisi laitettu merelle, olisi tuuli puhaltanut sieltä kipinöitä vaikka minne, joten turvallisuus ennen kaikkea. Sen sijaan saimme kuulla live musiikkia tänäkin vuonna!
Juhannus aatolle oli luvattu hieman sadetta, ja muutama pisara sitä saatiinkin. Silti sateesta ei ollut sanottavaa haittaa juhannuksena. Kävelimme ystävien kanssa Barösundin kaupalla, jonne Gölisnäsistä on matkaa 5 kilometriä. Mikä oli kävellessä kauniissa kesämaisemissa hyvässä seurassa.
Juhannukseenhan kuuluu ehdottomasti sauna. Me kävimme parikin kertaa tässä ihanassa pikku saunassa. Molemmat paikan saunat ovat aivan mahtavia, mutta me pidämme erityisesti tästä pienestä. Saunavuoroja voi varata perhesaunaan tai sitten voi käydä naisten ja miesten vuorolla. 


Olen esitellyt paikan blogissani moneen kertaan. Voit hakea siitä lisätietoa halutessasi hakukentästä. Juhannus oli jälleen yhtä mukava kuin aina ennenkin täällä. Kiitos kaikki ystävät, teidän kanssa oli jälleen ihanaa viettää keskikesän juhlaa <3!

4 kommenttia:

 1. Onnea uuden kameran johdosta! Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Párekin Palvelijatar29 kesäkuuta, 2018 16:37

  Hyviä hetkiä uuden kameran kanssa! Kiitos jälleen hienosta postauksesta. Tekstiäsi on ilo lukea ja kuvasihan ovat aina huippuluokkaa.

  VastaaPoista
 3. Nämä sinun kuvat ja tarinat ovat vaan niin ihania!

  VastaaPoista
 4. Vau! Olisi siinä meikäläiselläkin kädet tärisseet ja hengitys hädin tuskin kulkenut, jos kotka olisi laskeutunut kuvausetäisyydelle :) On se vaan komea ilmestys ❤
  Oli muuten oikein mukava päästä taas pitkästä aikaa viihtymään ihanan blogisi pariin!
  Toivottelen sinulle oikein kivaa ja kuvauksellista kesää uuden kamerasi kanssa ❤

  VastaaPoista