torstai 26. huhtikuuta 2018

Parhaat snorklauspaikat Khao Lak Thaimaa

Meidän vakiotaksikuskimme Umm suositteli Memoreis rantaa ja onneksi suositteli, sillä sieltä löysimme pikkuisen matkatoimiston. Menimme Kipparini kanssa katsomaan, mitä kaikkia kivoja kohteita heillä oli tarjota ja iloksemme saimme kuulla, että heillä oli kaksikin eri paikkaa, jossa olisi hyvä snorklata.


Niinpä tilasimme oitis retket kahdelle eri päivälle. Parasta näissä molemmissa retkissä oli se, että saimme olla oman perheen kesken. Matka pitkähäntäveneellä oli leppoisaa. Pitkähäntä veneestä oli itseasiassa helpompi mennä veteen kuin speedboatista, sillä veneen reunalle asetettiin perille päästyä portaat. Molemmilla retkillä oli mahdollista nauttia virvokkeita ja vettä sekä lounas. Yksi mainitsemisen arvoinen asia tällaisesta omatoimiretkestä on se, että aikataulu ei ole ihan niin tarkka, vaan saimme snorklata sydämemme kyllyydestä.


Ensimmäisen päivän retki suuntautui Koh Phalle .Ajelimme aamu varhain taksilla Memoreis beachille, jossa meidät otettiin jälleen iloisesti vastaan. Jopa paikan koirat alkoivat tuntea meidät =D. Tulihan niitä paljonkin rapsuteltua, koira ihmisiä kun ollaan koko perhe. Veneen miehistöksi lähti paikan isä ja hänen kaksi aikuista poikaa. Sieltä meidän menopeli saapuikin. Venettä ei voi ajaa ihan rantaan, joten kahlasimme veteen ja nousimme tikkaita pitkin veneeseen. Nämä pitkähäntäveneet ovat minusta ehdottomasti niin Thaimaata kuin vain voi olla. Pidän niiden rauhallisesta kyydistä.


Ajelimme rauhallisesti reilu pari tuntia kohti snorklaus paikkaa. Samalla uistelimme kalaa kahdella vavalla. Oli hauska huomata, että heillä oli käytössä Rapalan uistimia! Jonkin aikaa uisteltua, tarttui barracuda vieheeseen. Hetken taisteltuaan se pääsi kuitenkin irti, pahus! Jännitystä se ainakin sai aikaiseksi koko retkikunnassa =D. 
Kun saavuimme perille, vene kiinnitettiin poijun ja ei kun veteen. Kaloja oli todella paljon ja korallit olivat upeita. Ai missä on kuvat kaloista? Voin kertoa, että kalojen kuvaaminen on kohtalisen haastavaa, sillä eivät tahdo asettua kuvattavaksi, vaan ovat liikkeessä koko ajan =D. Lisäksi kuvaaja kelluu ja liikku yhtä aukaa. Melko mahdoton yhtälö saada yhtään järkevää kuvaa kaloista =D. Koralli sentään pysyi paikallan.
Lounasta menimme syömään kauniille hiekkasaarelle. Meille asetettiin alusta ja aurinkovarjo jonka äärellä saimme syödä rauhassa herkullisen lounaan. Lounaan jälkeen vaihdoimme jälleen paikkaa ja saimme lisää aikaa snorklaamiseen. Paluumatkalla oli jälleen uistimet vedessä ja tällä kerralla nappasi jonkin moinen nokkakala joka saatiin nostettua kyytiin. Meidän oppaat olivat kalasta kovasti mielissään. En sitten muistanut napata tuosta kalasta kuvaa, niin olin täpinöissäni =D.


Seuraavana päivänä suuntasimme samalla retkikunnalla Khao Na yakille. Nyt ajelimme hieman vähemmän aikaa kohteeseen.


Näimme matkan varrella mm. armeijan aluksen ja suurempia kalastusveneitä, jotka palasivat yöllisiltä kalastusretkiltä.


Tämän päivän retkikohde oli XXXXX saaren edustalla. Jos edellinen snorklauspaikka oli aivan mahtava, tämä oli vielä parempi. Saaren edustalla oli korallia eri syvyyksisä ja lähimmillään kalat uiskentelivat ihan parin metrin etäisyydellä. Täällä tuli todella tunne, että uiskentelet akvaariossa kalojen seassa =D. Pari tuli katsomaan minun snorklauslaseja! Pakko oli laittaa silmät kiinni, ihan vähän liian lähellä olivat =D.
Kalat maistelevat herkkuja veneen pohjasta =D.


Juniorin tyylinäyte. Paitaa on hyvä pitää snorklatessa, sillä aurinko porottaa todella ja selkä (sekä peppu) on todellisessa vaarassa palaa. Vaatteet ovat myös aurinkorasvaa luontoa suojelevampi vaihtoehto. On hyvä muistaa, että kun laittaa aurinkovoiteita, pitäisi olla vähintään puoli tuntia menemättä veteen.


Tällä reissulla nautimme lounaan veneessä ja katselimme tällaista maisemaa. Ei ollenkaan hullumpaa vai mitä? Lounaan jälkeen palasimme veteen ja uimme tutkimaan saarta. Ja sitten sai taas snorklata. Päivä oli niin rentouttava kuin vain voi olla.


Lounaan jälkeen jälkiruoaksi oli ananasta ja vesimelonia, maistui!


Paluumatkalla heitimme vieheet jälleen veteen ja tällä kerralla barracuda tuli veneeseen saakka. Saimme illalla tästä kalasta kolmen ruokalajin menun, ja oli todella hyvää.

Molempia kohteita voi koko meidän retkikunta suositella todella. Ja mikä parasta, hinta oli edullinen. Retkellä sai olla omalla seurueella ja aikataulu ei ollut kiireinen. Englanninkieli tulee olla jollain muotoa hallussa. Eli kun menet Khao Lakiin, suuntaa Memoreis rannalle. Ranta itsessään on aivan mahtava ja sen lisäksi voit tilailla sieltä itsellesi mukavia retkiä.

4 kommenttia:

 1. Oi miten upeita kuvia! On kyllä niin kivannäköiset paikat ja tuo snorklaus on varmasti mukavaa puuhaa:) Sitä en ole koskaan kokeilut, kun joskus lapsena mökkirannassa:) Nuo valkoiset hiekkarannat ja turkoosivesi on kyllä upea yhdistelmä! Leppoisaa loppuviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laita snorklaus korvan taakse, se on tosi kivaa puuhaa =D.

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar27 huhtikuuta, 2018 13:21

  Päivä selvästi kirkastui täälläkin, kun noita kuviasi katselee. Kiitos jälleen ihanasta matkakestomuksesta!

  VastaaPoista