torstai 20. helmikuuta 2020

Vene 20 Båt -messuostoksia

Toinen messupäivä vierähti perinteisesti tarvikeosastolla. Katsotaanpa mitä kaikkea siellä oli ja mitä tarttui mukaan =D.

Maritimin osastolla saimme esittelyn Mirkan uusista tuotteista. Mirka tuoteperhe oli meille entuudestaan tuttu, sillä edellisessä veneessämme oli punainen raita kyljessä. Jokainen, kenellä on vähänkään väriä veneen rungossa tietää, mitä aurinko sille tekee. Me saimme oman punaisen raitamme Mirkan tuotteiden avulla kauniiksi. Postaus siitä löytyy täältä. Nyt tutustuimme
Mirkan uuteen tuotesarjaan Polarshine Marine. Kiiltoa lupaa ja sitä toden totta tulee. Kuvan kanistereista ensimmäinen on Polarshine Marine Deet Clean, joka on erittäin tehokas ja syväpuhdistava oksaalihappopohjainen pesutiiviste veneen kuohurajan ja pohjan puhdistukseen. Runkoon veden rajan yläpuolelle tulee vuosittain se keltainen "rantu", joka lähtee tällä aineella. Tuote laimennetaan 1:3-1:10, suihkutetaan pinnoille ja annetaan vaikuttaa 5-10 min. Hangataan sienellä ja huuhdellaan pois. 


Kuvan seuraava kanisteri on Polarshine Marine Boat Wash, joka on laadukas kiskastevahaa sisältävä veneshampoo. Se soveltuu kaikille vesipestäville pinnoille kuten alumiini-, gelgoat-, lakka-, maali-, puu-, ajopeite-, kuomu- ja metallipinnoille. Tuote poistaa myös vaikeat liat kuten esim. rasva, öljy, noki ym. Tuote laimennetaan 1:30-1:100 likaisuudesta riippuen. Levitetään alhaalta ylöspäin, annetaan vaikuttaa 1-5 min, hangataan tarvittaessa pesusienellä ja huuhdellaan poi, jälleen alhaalta ylöspäin.


Polarshine Marine Shield on nyt sitten se juttu, josta innostuimme. Tämän aineen myötä veneen pinta saa keraamisen kestopinnoitteen, jonka vaikutus kestää koko veneilykauden! Se on tarkoitettu gelcoat-, maali-, alumiini-, teräs-, muovi-, ja lakkapinnoille. Aine suojaa UV-säteilyltä, suolavedeltä, hapettumiselta ja mm. linnun jätöksiltä =D. Kun vene on pesty huolella, jätetään veneen pinta kosteaksi (ei liian märäksi) ja suihkutetaan aine pinnalle. Levitä puhtaalla sienellä ja huuhtele painepesurilla. Messuilla oli näytöksiä näillä tuotteilla mustan veneen kylkeen ja täytyy sanoa, että jälki oli tosi siistiä.


Maritimin osastolla saimme myös kattavan esittelyn Reolink-valvontakameroista. Ei ole montaa päivää sitten, kun luin facebookista, että eräässä venesatamassa oli käynyt varkaita. Olemme myös Kipparini kanssa joskus mietitty, että tuollainen kamera ei olisi hullumpi asia veneessä. Kameroita oli saatavana erilaisia ja yhteyden sai muodostettua joko wifi verkkoa hyödyntäen tai laittamalla sisään sim kortin ja sitä kautta hyödyntää mobiililaajakaistaa. Kamera nukkuu, kun mitään ei tapahdu, mutta herää henkiin ja alkaa lähettää videokuvaa vaikkapa kännykkään, kun liikettä tapahtuu. Akun kesto oli myös pitkä, joten laitetta ei tarvitse olla joka viikonloppu lataamassa. Tämä jäi vakavaan hankinta harkintaan.


Navy Bluen osastolta löydän aina jotain. Tällä kertaa Kipparini bongasi tämän Sebagon reilun kokoisen kassin hyvään messuhintaan. Mukaan lähti sininen. Tähän mahtuu hyvin reilun viikonlopun reissun vehkeet ja mikä parasta, kassin sisällä on muutama  lokero. Nykyinen kassini on saanut saanut hermoni välillä riekaleiksi, kun sieltä ei löydä mitään. Kyllä, pakkaan sen nätisti kotona, mutta otapa pari asiaa pohjalta, tadaa, kaikki on sen jälkeen hyrskyn myrskyn =D. Odotan jo uutta kautta tämän kassin kanssa.

Hylje solmukurssilla


Pidä saaristo siistinä osastolla oli Roope merkki äänestys käynnissä. Minusta vaihtoehto kaksi olisi mukava tulevalle kaudelle. Ostan tältä osastolta aina kesän astianpesuaineen veneeseen, mutta nyt vedin vesiperän. Tiskiaine oli loppunut! Ei auta muu kuin tilata netin kautta.


Nämä kannelliset kahvimukit ovat meillä jo veneessä, mutta ovat minusta niin ihanat, että kuva kannattaa ottaa aina.


Marinean osastolta löysimme veneeseemme vesiletkun. Viime kesänä kun olimme Virossa idässä, siellä oli paljon uusi hienoja satamia, vettä laiturilla, mutta vesiletku tuli pyytää aina satamakapteenilta erikseen. Siinä sitten välillä neuvoteltiin, että koska olemme veneessä ja milloin letku tulee. Silloin kävi mielessämme, että miten kätevää olisi, kun letku olisi itsellä mukana, voisi tankata vettä milloin haluaa. Välillä vanhemmissa satamissa on myös melko likaiset letkut joten on tosi kiva käyttää jatkossa omaa. Tämä letku venyy pituuteensa (22 metriä) kun sinne menee painetta ja vettä. Letkuja oli tarjolla kahta eri kokoa ja myyjä kertoi, että myyntiin oli tulossa vielä kolmas, pidempi letku.


Alahallista East Baltic Coastin osastolta saimme uuni tuoreen Viron satamaoppaan. Satamia kunnostetaan ja niitä tulee lisää Viroon siihen tahtiin, että uusin opas kannattaa olla aina mukana. Heillä oli myynnissä myös Viron merikarttoja. Meillä sellaiset löytyy jo entuudestaan, joten ei tarvinnut ostaa.
Vuoden 2020 vierasvenesatamiksi valittiin tänä vuonna Bodön vierasvenesatama saaristomereltä ja Saharannan vierasvenesatama Kuhmoisista Päijänteen rannalta. Onnea molemmille voittajille! Saharannan satama valittiin jo kolmatta kertaa, joten jotain siellä tehdään oikein =D.
Ocean Spiritin osasto on joka vuotinen must visit paikka. Uutuutena osastolla oli esillä mm. tämän ihan Sea Lovers astiasto. Astiasto on pakattu perässä vedettävään koriin, joten sen kanssa on kätevä lähteä vaikka päiväseltään picnicille. Tai viedä astiat helposti veneestä grillipaikalle ja kattaa kauniisti. Olin tilannut osastolle etukäteen meidän veneeseen uuden pöytäliinan, jonka kuosi on sama kuin meidän veneen astiastossa (Nordwind). Edellinen pöytäliina oli hieman liian pieni, sillä se oli tehty edellisen veneen mittojen mukaan. Samalla ostin kuosiin sopivia tiskirättejä. Joko pääsee kohta merelle!
Nautikulman osastolla oli näitä ihania Constantin Nautics rannekoruja. Ja eihän näitä voinut ohittaa! Siis niin ihania. Voitte uskoa, että olin vaikean valinnan edessä. Koruja oli onneksi eri kokoisia, joten myös minun ranteeseen löytyi pitkän harkinnan jälkeen koru. Mukaani lähti alakuvassa oleva rannekoru.
Kolmen litran laatikkoviinille löytyy kaunis kassi (viinipussi laitetaan sisään ilman laatikkoa). Tämä jäi vielä harkintaa.


Majakkahullun piti tietysti päästä ihastelemaan kaikkia majakka aiheisia tuotteita =D.

 

Ihana muumimajakka ja vieressä Marjaniemen majakka, joka löytyy jo kotoa. Seuraavassa postauksessa yhdistyy kaksi ihan parasta, nimittäin meri ja Muumit. 

 Kiitos Helsingin messukeskukselle bloggaaja passista. Kaikki tämän postauksen nostot perustuvat minun omiin mieltymyksiin, eikä niihin liity blogiyhteistyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti