keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Vene 20 Båt -messut

Viime viikonloppuna sai taas kevään odotus uutta kipinää, kun pääsimme ihastelemaan monia asioita ja tapaamaan veneily ystäviä Vene 20 Båt -messuilla. Messuilla vieraili kaikkiaan lähes 70 900 veneilyn ystävää. Tänä vuonna kävijämäärä kasvoi 8.7 prosenttia, mikä on suurin kasvuprosentti kahdeksaantoista vuoteen messujen historiassa.

Tällä kertaa meidän venekunnan hankitalista oli pieni, sillä olemmehan veneilleet jo kaksi kautta tällä meidän nykyisellä "Ranskattarella". Suurimmat hankinnat on jo tehty. Vaan jotain pientä aina tarttuu mukaan =D. Käydään parin postauksen verran läpi tämän vuoden messuantia.
Kävimme ihastelemassa Jeanneaun osastolla heidän hulppeaa Leader 36 uutuus mallia. Kyllä tällä kelpaisi viettää aikaa merellä! Venettä on saatavana kovakattoisena tai Open -mallisena. Kovakattoisessa versiossa on iso sähköisesti avautuva kattoluukku. Heti takana on suuri uimataso ja kun mennään veneeseen sisään, löytyy iso ja upea sohvaryhmä jonka voi muuntaa halutessaan aurinkopediksi, tykkään!


Pöytä levittäytyy vielä tuplasti, joten tämän pöydän äärellä on mahdollista isommankin porukan nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta.


Salongista mennään pari rappusta alaspäin jossa vastaan tulee veneen pentteri ja sen yhteydessä oleva keulahytti. Avaraa tilaa on saatu aikaiseksi siten, että pentterin ja keulahytin väliin on tehty liukuovi. Kun paistaa ruokaa, voi oven laittaa kiinni. Ja toisaalta kun viettää keulahytissä aikaa, mahtuu sinne useampikin henkilö. Keulahytin sänky oli mukavan leveä, näin hyvin ei ole asiat kaikissa veneissä.
 Leander 36:n pentteristä löytyy hyvät tilat astioille ja tilava jääkaappi. Veneen salonkiin voi sijoittaa jopa grillin!


Veneen toinen hytti on oven takana omassa rauhassa. Hytissä on sohva ja sohvaa vastapäätä löytyy kahdelle makuupaikat. Tässä hytissä kehtaisi majoittaa ystäviä merimatkalla. Veneen kokonaispituus on 11,47 m, rungon pituus 9.86 m, rungon leveys 3.62 m ja syväys 0.75 m. Lisää tietoa tästä upeasta veneestä voi lukea täältä. Täytynee laittaa lotto vetämään =D.


Messujen matkaveneeksi tänä vuonna valittiin Beneteau Swift Trawler 30. Kipparini oli tutustunut tähän veneeseen jo aikaisemmin ja halusi esitellä sen myös minulle, sillä tämä vene voisi olla mahdollisesti meidän seuraava vene! Minä olen aina haaveillut pääseväni eläkkeellä (jos joskus pääsen eläkkeelle) omalla veneellä Keski-Eurooppaan ja tällä veneellä pääsisi. 

Olemme kovasti tykästyneet nykyisessä veneessämme flybridgeen ja myös tästä veneestä löytyy iso tilava yläohjaamo. Täältä on hyvät näkymät merelle! Kävimme koluamassa myös veneen sisätilat, jotka kyllä kelpaavat. Sen verran oli ihmisiä liikkeellä, että en oikein saanut kuvia sisältä. Erityisesti minua ilahdutti veneessä todella turvallisesti kuljettava reuna. Lisää kuvia ja teknisiä tietoja voit lukea lisää heidän sivuilta täältä.

Tälläkin kerralla messuilla oli esillä nämä namu Marinot =D.


Olemme katselleet nykyiseen veneeseen sopivaan keulatasoa ja tässä olisi ihan täydellinen sellainen. Keulassa oleva ankkuri jäisi keulatason alle ja siinä olisi valmiina myös keulatikkaat matalia laitureita ajatelle.


Katsellaan seuraavassa postauskessa, mitä kaikkea pientä lähti mukaan messuilta. Ei, emme ostaneet kumpaakaan näistä veneistä - vielä =D.

Kiitos Helsingin messukeskukselle bloggaaja passista. Kaikki tämän postauksen nostot perustuvat minun omiin mieltymyksiin, eikä niihin liity blogiyhteistyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti