tiistai 7. huhtikuuta 2015

Koh Lanta ja eläimet

Pääsiäinen lomineen on vietetty ja jatketaan vielä muutaman postauksen verran kierrosta Thaimaan kauniilla saarella Koh Lantalla. Meidän venekunta rakastaa luontoa ja eläimiä joten niitä tuli bongailtua myös Thaimaassa.


Thaimaassa on paljon liskoja joista varmasti yleisin on tämä ihana gekko. Näitä näkee vallankin iltaisin paljon ihan joka puolella. Gekoilla on "sormissaan" mikroskooppiset tartuntakarvat, joten ne voivat liikkua vaivatta jopa katossa. Sen lisäksi, että nämä ovat todella suloisia (varsinkin ihan pikkuiset vauvagekot), on niistä paljon iloa. Ne syövät hyttysiä ja tuovat onnea. Sattuipa yksi tällainen tulemaan uimapukuni uumenissa myös sisälle hotellihuoneeseemme =D.




Viisaammat saavat puolestaan kertoa mitä lajia nämä kaksi liskoa ovat? Näitä sai bongailtua myös monta kertaa vallankin pensaista ja kukkaruukuista. Kauniita eläimiä ovat nämäkin.






Katsokaa piten pitkä häntä liskolla on! Ja miten hyvin se maastoutuu värinsä puolesta =).


Ja sitten olivat nämä ihanat pikkuiset taskuravut! Näitä oli rannat täynnä. Totuin kävelemään hieman raskain askelin, että he ennättivät mennä koloon, ettei vaan tulisi astuneeksi heidän päälle. Eräällä rannalla, kun rapu oli mennyt koloon, asetuin macron kanssa "ovelle" odottamaan. Eikä tarvinnut kauaa konttailla kun hän jo tulikin esiin =D. 



Rapuset olivat tehneet hiekkaan tällaisia pieniä hiekkapalloja. Minulle ei selvinnyt matkan aikana, että miksi he niitä tekevät ja kuinka. Joka tapauksessa rannat olivat hauskan näköisiä, kun olivat ihan täynnä näitä palleroita. Niistä muodostui varsinaisia taideteoksia.






Tämä hauska kaveri puolestaan on erakkorapu, joita löytyi myös rannalta. Erakkoravulle tyypillistä on käyttää takaruumiinsa suojana jonkun toisen eläimen koteloa, esimerkiksi kotilon kuorta. Kun kuori käy pieneksi, vaihtaa rapu sen suurempaan. 


Kesken kuvausten alkoi ujostuttaan =D.


Näitä kotkia näimme myös paljon. Ja jälleen on tarkka lajimääritys hakusessa, joten ken sen tietää, niin kertokoon ihmeessä =). Kaunis lintu. Minulla kävi tuuri kun olin rannalla ja tämä yksilö alkoi kaarrella aivan yläpuolellani. Lähistöllä rantahiekalla oli jotain, minkä se halu. Niin monta kierrosta se otti, että ennätin hyvin vaihtaa kameraan objektiivin ja kuvata lintua.




Olihan rannalla myös simpukoita =D.




Lehmiä löytyi harvakseltaan sieltä täältä. Osa oli ihan kadun varrella kiinnitettynä köyteen. 




Minua kävi sääliksi kun heidät oli kiinnitetty köyten nenästä. Köyden päässä oli pyöreä nappula. Onneksi meillä Suomessa sentään pääsevät kirmaamaan vapaana kesäisin laitumella. Ja suurimmat navetatkin mahdollistavat hyvät tilat liikkua myös talvisin sisällä.


Vaan niin he pitivät huolta toisitaan kun vaan sattuivat olemaan lähietäisyydellä.




Thaimaassa on paljon upeita ja isoja perhosia. Näitä pääsi näkemään kun vain meni hieman enemmän kasvillisuuden pariin esimerkiksi luonnonpuistoon. Osa oli niin suuria kuin olisivat olleet pieniä lintuja.


Koiria ja kissoja löytyi myös muualtakin kuin vain löytöeläintalosta. Nämä eläimet olivat jonkun omia ja heitä kohdeltiin hyvin.



Tämä koiruus oli niin "räyhän" näköinen että oli ihan pakko ottaa kuva =D.



Tämä ihana koira lekotteli kadulla kotinsa edessä. Thaimaassa homma menee niin, että jos koira makaa kadulla, niin muut väistävät häntä =D.




Ja suloisia kissoja oli monessa paikassa.



Eläimiä on todella mukava katsella ja bongailla myös ulkomailla. Vielä jäi vaivamaan muutaman kohdalla tarkempi lajimäärittely... hmmm... pitää yrittää selvittää =D.

25 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja ihania eläimiä. Gekot on kyllä hauskoja. Niitä on hieman edullisemmissa majapaikoissa ollut ihan huoneissakin sisällä :D Lehmän nenäkiinnitys näyttää kyllä ikävältä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina =). Nuo lehmät minuakin surettivat kovasti. Laidunmaata kun saarella on, mutta liekö niitä ei sitten omista samat ihmiset, joilla on näitä lehmiä.

      Poista
  2. Beautiful series! Get to know the place by the various animals, very nice :)

    VastaaPoista
  3. Monenlaista tunnelmaa. Nuo gekot on itse asiassa aika tyylikkäitä. Mutta tuo lehmän nenänsierainten läpi menevä köysi näyttää pahalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmia todella saarelta löytyy laidasta laitaan =).

      Poista
  4. Hienot kuvat! Kotka on komea ja nuo liskot aivan ihania.

    VastaaPoista
  5. Que fotografias tán bién captadas..Son bellisimas y con lo que quiero a los animales,,,Me ha encantado esta entrada

    Gracias por compartir
    Con cariño desde España
    Victoria

    VastaaPoista
  6. Monipuolisesti sait kuvattua Thaimaan eläimiä.
    Kauniita kuvia.

    Pensaassa oleva kaunis oranssi keltainen lisko on luullakseni agama lisko.

    Kotkia liiteli jatkuvasti myös hotellialueemme yllä, viidakon helmassa kun oleilimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liplatus =). Noita kotkia oli todella paljon tuolla Thaimaassa. Ja kiitos liskon määrityksestä. Pitkäälin lukea lisää tuosta agamasta =D.

      Poista
  7. Paljon olet löytänyt kuvattavaa. Hienot ja monipuoliset kuvat. Hyvä sinä.

    VastaaPoista
  8. Upea sarja kaikenlaisista eläimistä. Kotka on mahtava löytö, olit onnekas kun olit sen alla kameran kanssa.
    Mutta kaikki koiraa pienemmät maassa olevat ovat minulle kauhistus :)
    Kerroit blogini kommentissa potevasi nyt flunssaa, toivottavasti selviydyt siitä pian. Minulla kesti toista viikkoa sairastella ja nyt toipuminen päälle. Ei yhtään kivaa.
    PS. Upeita kuvia ja hienoa kerrontaa noissa aiemmissakin Thaimaan postauksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Orvokki =). Ja kyllä tämä flunssa tästä pikkuhiljaa, toinen lääkekuuri jo menssa =D. En olekkaan ollut pitkään aikaan sairaana joten kai se oli minun vuoro välillä.

      Poista
  9. Gekot tuovat mieleen niin kotoiset sisiliskomme. Paljon merkillistä ja uutta siellä olet nähnyt. Kotka on komea, perhoset sieviä, kissat hyvinvoivan näköisiä, mutta lehmäparka. Ei varmaan ole mukavaa olla nenästään liekaan sidottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gekot olivat todella meidän sisiliskojen kaltaisia =). Minusta on aina tosi kuvaa katsella ympärille ja bogailla vallankin luonnonvaraisia eläimiä.

      Poista
  10. Preciosas fotos, ya veo que aprovechaste muy bien tu visita a la isla. Lo de las bolitas de arena muy curioso.

    Un saludo.

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoinen postaus kaikkineen!
    Nuo lehmäparat vaan säälittävät, haluan uskoa ettei tuo kiinnitystapa satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin haluaisin minäkin ja toivottavasti ei totisesti satu. Vaan olisi heidän mukavampi vapaana käyskennellä.

      Poista
  12. Aivan ihastuttavat eläinkuvat ♥
    Mä tykkäisin gekoista, sisiliskot täällä ajaa saman asian minulle :D
    Ihanaa kevättä sinulle ja aurinkoisia päiviä täällä Suomessakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seijastiina =). Ihanaa kevättä myös sinulle!

      Poista
  13. Gekot ja niiden jalat <3 Eläimet on meillekin tärkeitä "bongauskohteita" matkoilla ja aina sitä ilahtuu, jos näkee etenkin jonkin harvinaisen luonnonvaraisen eläimen omassa elinympäristössään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä. Itse tulee ainakin katseltua ympärille "sillä silmällä" koko ajan että jos vain jonkun elukan bongaisi =).

      Poista