torstai 22. syyskuuta 2016

Grisslehamn (Ruotsi)

Kauniin Väddön kanavan jälkeen saavuimme Grisslehamniin. Tämä oli meidän loma viimeinen paikka Ruotsin puolella. Grisslehamnissa on kolme vierasvenesatamaan, fiskehamnen, GMSS Gästhamn ja Marina & Camping, jonne menimme.


Tämä oli koko loman ensimmäinen satama, joka näytti ensin siltä, että täynnä on. Vaan hetken katseltuamme ympärillemme totesimme, että kyllähän tuohon rakoon vielä yksi vene menee, ei kun laituriin. Saimme mukavasti apua naapuriveneilijöiltä, he tekivät tilaa. Silti oltiin kyllä melko tiiviisti =D. Tästä asiasta tykkäsin kanssa kovasti Ruotsin puolella, että aina tehdään tilaa seuraavalle tulijalle.  


Satamassa oli sähköä ja vettä laiturilla. Wc ja suihkutilat olivat mukavat ja niitä oli riittävästi. Satamakonttorin yhteydessä oli pieni kauppa. ICA market löytyi alle kilometrin päästä satamasta, jossa saattoi tehdä suuremmat ostokset.


Sataman ravintola oli meidän mielestä nähnyt parhaat päivänsä. Olisimme menneet sinne syömään, mutta juuri se annos, jota havittelimme, oli tietysti loppu. Hetken katseltuamme ympärillemme, totesimme, että emme olisi muutenkaan halunneet jäädä sinne.


Satamassa sijainneen ravintola edustalla oli hienoin ikinä näkemäni  minigolfrata. Olihan siellä majakka =D. Pelaajia näytti olevan ihan tungokseen asti. Grisslehamnin Mariasta voit lukea lisää heidän nettisivuilta täältä.


Samana päivänä sattui satamassa olemaan kirpputori.
Siellä ne ovat veneet ja asuntoautot sulassa sovussa keskenään.


Ihan muutaman metrin päästä satamasta löytyi hyvä ravintola, Ängbåtsbryggan, joka oli GMSS vierasvenesatamassa. Pieni kylmä rinki kävi takapuolessa, kun jonotimme pöytään ohjausta. Tarjoilija kysyi, että olemmeko varanneet pöydän? No ei olla ei, kääk! Hän hetken pyöritteli papereita ja sanoi iloisesti, että kyllä me teille paikka löydetään. Täällä söin elämäni parhaan caesar salaatin. Junior oli samaa mieltä, sillä hän otti saman annoksen.
Kävelimme pienen kylän läpi suurten laivojen satamaan, jossa sijaitsi myös kolmas vierasvenesatama, Fiskehamnen gästhamn. Matkaa oli alle kilometri. ICA marketin lisäksi löytyi pari muuta ravintolaa ja leipomo.


Ecerö line ajaa Ahvenanmaalta Grisslehamniin juuri tähän satamaan. 
Satamassa oli parkissa monia kalastaja aluksia. Kuvaajan varjokin on päässyt kuvaan mukaan =D. Minusta näissä kalastusaluksissa on jotain tosi kuvauksellista. Niinpä annoin kameran laulaa oikein antaumuksella.


Vanhoja veneitä voi hyödyntää vaikka kukkaistutuksiin =D.


Viimeinen päivä Ruotsin puolella painui pikku hiljaa iltaan. Hieman oli jo haikea mieli. Vaikka lomaa olikin vielä muutama päivä jäljellä, oli seilailut tällä erää täällä ohi. Aamulla oli edessä aikainen herätys, sillä tuulet olisivat silloin suotuisat ison meren ylitykseen.

10 kommenttia:

 1. Excelentes e belas fotografias desta linda Marina.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 2. Kalastajalaiva ja verkot. Wau. Niin ja se eka ravinteli jossa kävitte, siellä mekin todettiin, ettei palvelua saanut lainkaan ja kipitettiin siihen samaan ravintolaan, josta saitte parasta salaattia. Eli samat stepit meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bipopää =D. Ravintola oli todella nähnyt parhaat päivänsä jo aikoja sitten =D.

   Poista
 3. Paikan tunnelma välittyy tosi upeasti näistä kuvista!

  VastaaPoista
 4. Hello Katinka,
  Great pictures.
  A wonderful place to be with these boats in the harbor. There is enough to see on this wonderful locations.
  Your last picture is a nice ending.

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista