torstai 29. syyskuuta 2016

Sommaröstrand Marina

Loma alkoi toden teolla vedellä viimeisiä päiviä. Meille on tullu jo muutaman vuoden aikana tavaksi lopettaa loma yhteen meidän lempipaikkaan, Sommaröstrandiin. Sommaröstrand Marina sijaitsee Tammisaaren etelänpuoleisessa saaristossa, Skärlandetin lounaisessa niemekkeessä, joten meillä oli vain puolen tunnin venematka edessä kun lähdimme Tammisaaresta. Tämä vierasvenesatama on todella siisti, laiturilla on sähköä ja vettä, sekä mikä parasta, kunnolliset kävelyaisalaiturit. Satama-alue on puhdas uida ja kalastaa. Lisäksi henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista. Olen esitellyt Sommaröstrandin aikaisemmin jo täällä ja täällä.


Hauska kalasaalis odotteli laiturilta tulijaa venevajan kulmalla =D.
Tänä vuonna oli mukava yllätys huomata, että paikalle oli perustettu pieni saaristolaisleipomo. Leipomon maukkaita tuotteita sai ostaa satamakonttorista ja lähellä sijaitsevasta saaristolaiskaupasta. Satamakonttorin cafésta sai kunnon kahvia ja monenlaisia herkkuja, nam!
Ja herkuista pääsi nauttimaan ulos Cafén terassille.


Viehättävä leikkipaikka perheen pienimmille.


Sommaröstrad on siitäkin mukava paikka, että täällä on kaikkea kivaa tekemistä. Hyvä minigolfrata oli jo edellisenä vuonna. Tänä vuonna pääsi kokeilemaan suppausta. Juniori pääsi täällä toistamiseen loman aikana testaamaan suppilautaa. Alla hänen tyylinäyte suppailusta.Sommarösrtandin ihanasta Marinasta voit lukea lisää heidän nettisivuilta täältä.
Lomamme viimeinen päivä merellä laskeutui kauniin auringonlaskun myötä iltaan. Seuraavan päivänä olisi edessä viimeinen legi, joka päättyisi kotisatamaan.


Kotimatka taittui kauniissa säässä, tietenkin. Tuntui entistä haikeammalta päättää loma näin kauniissa säässä. Sitä olisi voinut jatkaa vielä vaikka kuinka monta päivää. Pieni lohtu oli se, että kesää oli vielä jäljellä ja pääsisimme vesille takaisin muutaman työpäivän jälkeen.


Oli niin muhkeat pilvet että oli ihan pakko ottaa kuva.


Meripelastus alus Jenny Wihuri ajeli meitä vastaan kovalla vauhdilla. Olikohan heillä tehtävä päällä? Niin sitten loppujen lopuksi rantauduimme kotisatamaan ja edessä oli tavaroiden purkaminen. Ei ollenkaan niin mieluisa tehtävä kuin niiden vieminen sinne loman alussa. Vaan vaikka oli haikea mieli, olimme koko venekunta todella tyytyväisiä lomaamme. Yli viisi viikkoa merellä oli ihan luksusta. Näimme monia uskomattoman upeita paikkoja, tapasimme uusia ja vanhoja veneilyn ystäviä, unohtamatta meidän viehättäviä amerikkalaisia vieraita. Meidän kesäkoti kuljetti meitä taitavan Kipparin käsissä kaikkiaan yli 662 merimailia. Reitti kulki: Kotisatama - Gölisnäs - Hanko - Kastelholma - Kapellskär - Futusund - Vaxholm - Tukholma - Saltsjöbaden - Smådalarö - Dalarö - Utö - Nynäshamn - Malma Kvarn - Sandhamn - Norrtälje - Grisslehamn - Eckerö - Korppoo - Tammisaari - Sommaröstrand - kotisatama. Ahvenanmaa tuli kierrettyä matkan varrella ympäri. Näiden kuvien ja muistojen kanssa jaksaa taas pitkä talven yli, sillä pian on käsillä jälleen veneen nosto ansaitulle talvilevolle.  Kiitos myös teille ihanat lukijat, että olette jaksaneet olla meidän "matkassa mukana". Loma 2016 oli tässä.

18 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle ihanasta kuvamatkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi, että olet jakanut olla "matkassa mukana" =).

   Poista
 2. Kiitos että sain olla mukana! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan sinulle upeista kuvista teillä on ollut hieno reissu. Oli mukavaa päästä tutustumaan noihin hienoihin paikkoihin joissa olitte käyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosket sinulle että olet jaksanut olla "matkassa mukana" =).

   Poista
 4. Belas fotografias e gostei desta pequena marina.
  Um abraço e continuação de boa semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 5. Párekin Palvelijatar29 syyskuuta, 2016 15:21

  Mikä tahansa kaupunkiloma Euroopassa kalpenee tuon teidän viisiviikkoisen reissunne rinnalla!! Lämpimät kiitokset matkakertomukssta ja upeista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Palveijatar, että olet jaksanut olla "matkassa mukana". Itsekkin kyllä olen sitä mieltä, että tämä oli ehkä ihan paras loma tähän mennessä, vaikka ne kaikki ovat olleet ihania =).

   Poista
 6. Onpa ihanaa kun voitte toteuttaa lomanne sellaisen harrastuksen parissa joka tuo paljon iloa!
  Eipä aikaakaan, kun tulee jälleen uusi kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoset Vikki. Juuri tänään puhuttiin, että vene nostetaan talviteloille parin viikon päästä. Kausi meni todella nopeasti, vaan pian se on taas kevät ja uudet suunnitelmat =).

   Poista
 7. Kauniita kuvia jälleen ja pilvikuva on ihan yliveto! Hauskat olivat merimerkit kuivalla maalla polun reunalla.

  VastaaPoista
 8. Muistan, kun postailit instagramissa, että olette Sommaröstrandissa ja me oltiin siellä samaan aikaan vedenhakureissulla :)). Se oli niin kaunis kesäpäivä, ah! Leipomo on ollut meillekin kiva uusi yllätys, kun aina pari kertaa kesässä pistäydymme Sommaröstrandissa. Leipomukset ovat olleet tosi hyviä, mutta minun silmääni pisti jo heti ekalla visiitillä se, että leimomo olisi voitu stailata vähän kivammin. Sälekaihtimet ja muovimateriaalit pinnoilla on ihan nou-nou -juttu mielestäni tällaisessa paikassa. Viihtyisyyttä siis hieman lisää… Mitä mieltä sinä olit tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. minäkin muistan ja harmitti niin ettei nähty =D. Sommaröstrand on ihana paikka. Olet kyllä oikeassa, että hieman vielä vähän panostamalla sisustukseen voisi saada erilaisen tunnelman. Minä kun en osaa katsoa asioita "sisustus silmällä" kun olen siinä ihan puupää =D.

   Poista
 9. Oletko aikeissa tehdä kuvakirjat lomareissuistanne. Saisit upeita kirjoja vuotuisilta rantautuksiltanne. Ja taatusti 120 sivua tulisi täyteen toinen toistaan upeampia kuvia. (Sun pitäisi tehdä !)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen välillä miettinyt, että lomat vois todella laittaa kuvakirjoiksikin, vaan kun saisi aikaiseksi =D. Edes pimeinä talvi-iltoina ei muka ole aikaa =D.

   Poista