perjantai 23. syyskuuta 2016

Käringsunds Marina Eckerö

Aikainen aamu valkeni aurinkoisena ja tyynenä. Juniori jatkoi uniaan kun me Kipparini kanssa teimme nopeat aamutoimet ja irrottelimme köydet hiljaa, ettemme herätä viereisiä venekuntia. Oli aika jättää Ruotsi taakse ja suunnata kohti Ahvenanmaata. Olo oli oikeasti haikea. Tykkäsin olla Ruotsin puolella niiiiiiin kovasti. Ilmoitin Kipparilleni, että haluan palata ehdottomasti ensi kesänä takaisin. Aika näyttää, minne reitti silloin vie =D.Ennen "ison veden" ylitystä ajelimme kalakasvattamon ohi (tai ainakin luulen että se oli sellainen). Meri oli ihanan tyyni, ainakin näin saarten suojassa. Hetken päästä olimme jo "meren laidalla" ja matka Ahvenanmaalle alkoi. Merellä oli hieman enemmän tuulta, mutta silti se oli turvallinen ylittää. Jälleen totean, että se on aina yhtä jännittää kun ensin ei näe edessä mitään. No ehkä joksen rahtialuksen. Ja sitten alkaa horisontissa pikku hiljaa häämöttää jotain ja niin ollaan pian toisessa maassa.


Saavuimme aamutuimaan Eckeröhön Käringsundin vierasvenesatamaan. Satama sijaitsi todella tuulelta suojalta rauhaisassa lahdessa. Kun saavuimme satamaan, lähti kuin tilauksesta yksi vene laiturista ja saimme heidän paikan. Kun vene oli kiinnitetty laituriin, oli aamupalan aika.


Maisemat hivelivät täällä todella silmää. Vettä ja sähköä oli laiturilla. Wc- ja suihkutilat olivat todella hyvät. Pieni haaste saattaa olla liikunta rajoitteisille se, että ne sijaitsivat korkealla laiturilla. Portaita pitkin pääsi hyvin vessaan satamasta ja hieman kun kiersi pääsi myös tietä pitkin.


Satamassa oli mukavan oloinen ravintola, jonne satamamaksu maksettiin. Samalla sai tilattua aamuksi tuoreet sämpylät. Täällä saimmekin lomamme parhaat sämpylät.
Täällä pääsi ihanasti saaristolaistunnelmaan.
Satamassa oli polttoaineen tankkausmahdollisuus, vaan tällä kerralla se oli epäkunnossa. Tämä on se syy, miksi ei koskaan pidä ajaa tankkia ihan tyhjäksi. Meidän oli tarkoitus tankata täällä, vaan eipä onnistunut tällä kerralla. Ei muuta kuin opas käteen ja tutkimaan, mistä löytyy seuraava tankkausmahdollisuus. Meillä on myös jerrykannullinen varapolttoainetta mukana, juuri näitä tilanteita varten.
Käsillä oli jälleen hellepäivä. Sataman lahdessa oli todella upea uimaranta, joten ei tarvinnut kauaa miettiä mitä tehdään. Lähdime rannalle rentoutumaan! Läheiseen pikkusaareen pääsi kahlaamalla. Tien toisella puolella oli suuri camping alue.


Käringsundin vierasvenesatamaa voin suositella todella. Lahti oli upea ja täällä oli kaikki kesäisen päivän viettomahdollisuudet käsillä. Voit lukea lisää Käringsundin vierasvenesatamasta voit lukea lisää täältä. Tämä oli viimeinen meille uusi paikka lomamme aikana. Tästä eteenpäin vierailimme entuudestaan tutuissa paikossa, jotka ovat meidän mielestä mukavia käydä joka kesä. Parin postausken verran vielä asiaa niistä.

17 kommenttia:

 1. Fotografias fantásticas, gostei de ver.
  Um abraço e bom fim-de-semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 2. Párekin Palvelijatar23 syyskuuta, 2016 12:24

  Matkanne on ollut todella hieno ja tarjoaa silmäniloa meille lukijoille blogin välityksellä upein kuvin ja informatiivisen tekstin kautta. Hurjan matkakuumeen nostatit! Lämpimät kiitokset kokemustenne jakamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että olet jaksanut olla "matkassa" mukana =).

   Poista
 3. Mahtavat maisemat! Ja upeat kuvat :-)

  VastaaPoista
 4. Vilka underbara små ställen ni besöker!
  Åland är ju så fantastiskt vackert!
  Härligt att få följa er på alla ljuvliga ställen!
  Tack för att du visar!

  VastaaPoista
 5. Uskomattomat maisemat. Kyllähän tuolla varmasti viihtyy varsinkin, kun säätkin näytti suosivan. :)

  VastaaPoista
 6. Te näitte ja koitte tosi paljon kaikkea ja ihanat kuvat ikuistit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällä lomapläjäyksellä jaksaa taas pitkän talven =).

   Poista
 7. Luin nämä viimeisimmät reissupostauksesi yhdellä kertaa ja hieman tuli haikea olo nyt minullekin...
  Niin upeita paikkoja joka ikinen missä kävitte, eivätkä maisemat voisi enää kauniimmat olla! Kiitos näistä kaikista mahtavista postauksista, tuntuu melkein kuin olisin itsekin ollut teidän reissussa mukana =D
  Näitä kuviasi tulee varmasti katseltua tulevana talvena moneen kertaan ♥

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanan kesäinen tunnelma ja upeat maisemat! Samassa veneessä (heh heh) melkein ollaan, sekä veneilijöiden että motoristien kausi on pohjoisessa lyhyt, mutta sitäkin muistorikkaampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pauliina. Niin se juuri on, kohta on laitettava harrastus taas laitettava "pakettiin" ihan kirjaimellisesti =D.

   Poista