torstai 1. syyskuuta 2016

Nynäshamn vierasvenesatama (Ruotsi)

Meillä oli tarkoitus olla Utössä kolme yötä, olimme jopa maksaneet ne jo etukäteen. Vaan sitten Kippari huomasi, että tuulet alkavat nousta. Se tarkoittaisi sitä, että joko lähdemme aikaisemmin tai sitten olemme vielä pidempään. Saari tuli tahkottua pyörällä melko hyvin läpi, joten päätimme lähteä aikaisemmin ja jatkaa matkaa. Satamakonttori palautti meille yhden maksetun yön, hieno juttu! Reilu tunti merellä ja saavuimme Nynäshamnin vierasvenesatamaan.


Jo heti merelle näkyi komea kirkko.


Satamassa on 220 vierasvenepaikka aisa- ja poijukiinnityksellä. Kyseessä oli jälleen iso satama ja voin kertoa, että oikea herkuttelijan taivas! Siitä vähän tuonnempana lisää. Nynäshamnin keskeinen sijainti on myös hyvä miehistönvaihto satamaksi. Monilla on yhteinen vene ystävien kanssa. Toinen porukka tulee autolla satamaan ja toinen jatkaa autolla pois, kätevää =D. Sataman ihan vieressä oli myös rautatie- ja bussiasema.
Satamakonttorin vieressä oli ravintolalaiva, jossa kuuntelimme live musiikkia.


Satamasta löytyi kaikki palvelut. Vettä ja sähköä oli laiturilla. Mikä minua ilahdutti kovasti, niin vessoja oli paljon. Monta kertaa vessojen määrä on todella alimitoitettu suhteessa sataman kokoon. Lisäksi sauna kuului satamamaksuun. Saunasta oli merinäköala. 


Satama-alueella oli monia ravintoloita ja pikkuisia puoteja, jossa myytiin kaikenlaista ihanaa tavaraa. Täällä viimeistään pääsi rahoistaan hyvin eroon. Lisäksi kaupunkiin oli matkaa alle puolikilometriä. Sieltä puolestaan löytyi alkomahooliliike ja hyvä ruokakauppa. Nynäshamn oli siis oivallinen huoltosatama.


Lempi lintuni toivotteli tervetulleeksi =D.
Ja sitten siihen herkuttelijan taivaaseen. Satamassa oli Nynäs Rökerin myymälä!
Kuvaajakin pääsi kuvaan =D.
Nynäs Rökerissä oli valtavat herkkutiskit mm. juustoja ja kalaa. Minä en ollut koskaan maistanut savustettuja katkarapuja (räkor rökta) joten se aukko sivistyksessä paikattiin täällä. Täältä ostimme myös lomamme maukkaimmat perunat. Myymälässä oli valtavan upea valikoima ruotsalaista näkkileipää. Tänne on niin päästävä uudelleen!
Pidimme veneellä oikein kunnon rapukestit. Ostimme sekä savustettuja että tavallisia katkarapuja ja lisukkeeksi paria eri maustettua majoneesia. Matkaan lähti myymälästä myös kalaa ja patonkia.


Ruotsalaiset ovat kovia syömään katkarapuja. Niitä oli saatavilla ihan joka paikassa. Ravintoloissa ne olivat yhtenä osana monessa eri annoksessa.


Vierasvenesatamasta löytyi myös grillipaikka sitä tarvitseville.
Siellä se meidän "Merimarianne" lepäilee laiturissa. Tämän hauskan nimen veneemme värityksestä keksi eräs blogini lukija =D.


Alan todella toistaan itseäni, mutta tämäkin satama oli minusta aivan ihana. Vaikka se oli iso, oli se silti melko rauhallinen. Ja nuo herkkukaupat... NAM! Voit lukea lisää tietoa sataman omilta nettisivuilta täältä.

14 kommenttia:

 1. Minäkin alan toistaa itseäni. Yksi asia, jossa Suomeen kaivattaisi ruotsalaisvaikutteita on siisteys. Esittelemiesi venesatamien siisteys on häkellyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... ihan samaa mieltä. Ylipätään kaikkialla Ruotsissa oli tosi siistiä.

   Poista
 2. Taas loistava kuvasarja kauniista satamasta. Löydät paljon kivoja yksityiskohtia, ja kuvasi on todella upeita.
  Mukavaa alkanutta syyskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki ja ihanaa syyskuuta myös sinulle <3!

   Poista
 3. Tonne mennään ensi kesänä! Ja Utöseen! Jään innolla odottamaan seuraavia postauksia, tässä pääsee vielä fiilistelemään kesää kesken sadepäivän :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voin todella suositella kuten Utötäkin. Itsekkin olen ihan fiiliksissä kun saan "elää" meidän reissun vielä uudelleen =D.

   Poista
 4. Minäkään en voi muuta kuin ihailla näitä kaikkia kauniita ja kiinnostavia paikkoja, missä olette olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että jaksat olla "matkassa mukana" =D.

   Poista
 5. Oi, oi, oi mitä putiikkeja ja tosi kaunis on paikkakin! Ja katkaravut maustemajoneesin kanssa! <3 Ihan herahti vesi kielelle! :)Pääsisimpä tuonne viettämään kaunista kesäpäivää.
  Kiva oli huomata, että Merimarianne jäi mieleesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. merimarianne oli minusta aivan ihana ja osuva nimi, nyt kun kuomukin on punainen =D.

   Poista
 6. Ihan jokaisessa käymässänne satamassa olisi elämys käydä! Hauskaa, että kuvaajakin pääsi kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös tykkäsin kaikista aivan valtavasti.

   Poista
 7. Nynäshamn oli meilläkin suunnotelmissa, mutta aikataulut ja tuulen suunnat pudottivat sen pois lomapurjehdukseltamme :/ Postauksesi perusteella sinne on päästävä ensi vuonna. Ihanan kesäisiä ja värikkäitä kuvia taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito =). Laittakaa ehdottomasti must visit listalle. Uskon että tykkäätte =D.

   Poista