tiistai 26. tammikuuta 2016

Pakkanen pyllähti

Olemme saaneet nauttia monta päivää upeasta talvesta, vaan tällä viikolla se on mennyttä, ainakin täällä Etelä-Suomessa. Hieman surettaa, sillä voin sanoa, että vihaan märkää loska ja sitähän loppuviikosta piisaa. Itseasiassa se alkoi jo tänään. Tähän päälle loppuviikosta vielä vesisadetta, niin avot, ohi on kauniit pakkasmaisemat ja lumi saa kyytiä. Ainakaan maisemia ei tarvitse mennä hetkeen kuvaamaan.
Olemme ottaneet Kipparini kanssa jo melkein tavaksi piipahtaa silloin tällöin Suomenojan lintujärvellä katsastamassa, mitä siellä näkyisi. Vielä on melko hiljaista, mutta pian tämäkin paikka herää eloon. Pakkanen ja vesi olivat tehneet hauskoja kerrostumia kaislikkoon.


Juuri kun olin ajatellut, että kohta voisin uskaltautua jäälle kävelemään, sää lauhtuu. Sanoivat juuri uutisissa, että jäät alkavat heikentyä, joten eihän sinne sitten enään uskalla mennä. Jutussa kerrottiin, että monissa tietoiskuissa kerrotaan, kuinka pääsee jäistä pois jos sinne tipahtaa, mutta ei sitä, mitäs en jälkeen. Kaikki tietää, että kylmä kangistaa nopeasti ja kuivaa pitäisi saada ylle heti. Jutun henkillöllä oli vedenkestävässä kassissa mukana vaihtovaatteet, jotka hän vaihtoi jäällä heti mulaamisen jälkeen päälle. Kätevän... vaan kuinka monella teistä on mukana vaihtovaatteet jäällä? Ei minulla ainakaan, vaan myönnän, että viisasta olisi.
Vaan niinhän se menee aina sään suhteen, että sillä mennään mitä annetaan. Ainakaan toistaiseksi emme pääse siihen lyhyellä aikavälillä vaikuttamaan, millainen sää on milloinkin. Hyvä sää on aina iloinen yllätys ja huonokeli pitää vain tarpoa läpi.


Tällä kierroksella olivat ainoat linnut tinttien lisäksi harakka ja läjä variksia, mitä näimme Suomenojalla. Olen vähän mietiskellyt, että pitäiskö tänävuona pitää kirjaa siitä, kuinka monta eri lintulajia bongaan? Lista voisi olla kännykässä, niin se olisi aina mukana. Varis ja harakka siis jo listalla =D.
Laajensimme kävelylenkkiä lähistölle merenrantaan. Merenrannalla on aina yhtä ihanaa, oli mikä vuoden aika tahansa. Kuulin kerran eräältä ystävältä, jonka ystävällä oli Italialainen mies, että hän oli hämmästellyt sitä, kuinka hiljaista meillä on täällä Suomessa talvella merenrannalla. Aallot eivät tosiaan pauhaa kun meri on jäässä. En ollut itse tullut koskaan ajatelleeksikaan asiaa.
Tämä vuosi lähti vauhdilla käyntiin. Viimeistä tammikuun viikkoa vietetään. Kohta voi sanoa, että vajaa kolmekuukautta ja ollaan taas vesillä!


Loskakelistä huolimatta olen iloinen jokaisesta neljästä vuodenajasta. Meillä täällä etelässä nyt vaan sattuu nuo loskakelit näin talvisin tulemaan. Kumisaappaat jalkaan ja loskaa päin =D. Tämä postaus meni ihan säästä taivasteluksi tällä kertaa =D. Ihanaa viikkoa teille!


30 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!
  Sään vaihtelut tuo mukavasti vaihtelua kuvien sävyihin ja valoon.

  Tylsäähän olisi jos aurinko aina paistaisi tahi aina sataisi. Maamme sään ilmeikkyys on mukavaa. :-)
  Täällä sataa nyt vettä, mittari pomppasi plussan puolelle vajaalla kahdella asteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Liplatus =). Totta turiset, vaihtelut on hyvästä, sillä harmaan jakson jälkeen osaa nauttia auringosta täysin rinnoin =D.

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar26 tammikuuta, 2016 14:33

  Jokainen vuodenaika tarjoilee hienoja mahdollisuuksia hyvään valokuvaan. Sää on pukeutumiskysymys, lähteminen on tahdon asia. Mutta koira mukana lenkeillä on usein oikea haste ja jopa este valokuvaamiselle ;) Merenranta on niin koiran kuin minunkin lempipaikka joka vuodenaikaan. Sinulla on jälleen hyvin kauniit kuvat esiteltävinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoset Parek ja Palvelijatar =). Se on totta, sateella veden kestävää niskaan ja pakkasella lämmitä =D. Onneksi tuo liukkaus alkaa hieman helpottaa, asfaltti alkaa olla jo näkyvissä monin paikoin.

   Poista
 3. Mekin kävelimme tänään taas kerran meren rantoja pitkin ja hiljaista oli. Ei lokkien kirkumista, ei pikkulintujen laulua, ei aaltojen kohinaa. Ei montaa vastaantulijaakaan ollut, lieneekö syynä se, että taivas vihmoi jalkarättejä tuulen hyvällä avustuksella suoraan päin kasvoja ;)
  Parasta oli kotiintullessa juoda iso mukillinen kuumaa kaakaota ja syödä iso, herkullinen laskiaispulla =D
  Aah, nyt kelpaa katsella todella kauniita kuviasi ja odotella kiukaan lämpenemistä...... ja haaveilla lähestyvästä keväästä =D  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku =). Se on juuri näin. Pian saadaan lintujen laulua kun luonnon lepoaika on ohi. Kevät tulee kohisten =D.

   Poista
 4. Samaa mietittiin täällä, kun pätkää katsottiin, että kuinka monella oikeasti on vaihtovaatteet mukana ja vielä vedenpitävässä kassissa, kun jäällä liikkuu. Ei monellakaan. Ei ole enää pitkä aika kun pääsette jälleen vesille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pian päästään vesille =D. Venemessut on pian ja se on ensimäinen etappi aina uuden kauden alussa. Ihan mahtavaa kun tulee kevät!

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia. Teepä itsellesi käyttäjätunnus tiira.fi :hin ja voit syöttää lintuhavaintosi sinne. Voit sitten selailla niitä vuosienkin kuluttua. Siellä näet myös mitä lintuja muut ovat nähneet. http://www.tiira.fi/laajalahti.html tuolta näkee Laajalahden ympärillä tehtyjä havaintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kvilttaaja ja kiitos todella hyvästä ideasta! Pitääkin tehdä. Sinne voi varmasti älypuhelimellakin lisällä tietoja. Ja ennen kaikkea näkis mitä muut ovat nähneet.

   Poista
 6. a place that seems so calm, thank you for sharing!

  VastaaPoista
 7. Kyllä nämä loskat kestää jos se tietäis, että lumet sulaa pois ja uutta ei tule tilalle. Jatkuva sahaaminen edes takas ärsyttää grrrrrr. Nasse setä on hyvin vihainen. Hyvää tammikuun loppua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit Harry niiin naulankantaan! Ihan sama täällä. En valittaisi loskasta jos tietäisin, että sen perään se kevät tulee, vaan kun ei tule. Samoin sinulle, hyvää tammiluun loppua ja helmikuun alkua =).

   Poista
 8. Kyllä on Suomessa kaunista, kun osaa kuvata! Tuo on niin totta: pitäisi tosiaan olla ne vaihtovaatteet, jos meinaa jäällä liikkua. minä en ole jäälle uskaltautunut, koska täällä kotijäilläkin on monia virtapaikkoja, jotka eivät kanna, vaikka muissa kohdin olisi jo paksu jääkerros yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Merenneito! Minäkään en mene jäälle mielelläni, mun maallakin voi kävellä =D. Virtapaikkoja saa todella varoa.

   Poista
 9. Heti kunn kevät ja muuttolinnut saapuvat on altaalla aikamoinen vilske kuvaajia.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa tunnelmaa. Voi että miten hirveää ulkona on tällä hetkellä. Mutta jospa se vain tarkoittaa, että kevät on lähempänä.. En ole hirveästi jäällä liikkunut, mutta jos menen, pidän naskaleita mukana. Mitäköhän hyötyä niistä tosiaan on, jos sitten on jossain pitkällä märissä vaatteissa.. Ei kyllä tulisi mieleen kantaa vaihtovaatteitakin mukana. Ehkä siis parempi jättää jäät sikseen! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Suvi =). Minäkin pysy mielummin maalla kuin menen jäälle, niin paljon pelkään mulaamista =D.

  VastaaPoista
 12. Beautiful snow and ice sculptures.
  In the Netherlands is still little to no snow fell.
  That's why I so enjoy your photos with snow and ice :-)
  ********************
  Kaunis lumi ja jääveistoksia.
  Alankomaissa on vielä vähän mitään lunta satoi.
  Siksi olen niin nauttia kuvia lumen ja jään :-)  VastaaPoista
 13. Hei onpas kivoja kuvia säätilasta huolimatta! Itse olen jo ihan luovuttanut ja menettänyt toistaiseksi inspiraationi, tosiaankin luontokuvat saavat osaltani tovin odottaa... Huoh. Onneksi enää pari kuukautta kunnon kevääseen. Otin sen sijaan puikot käteen ja rupesin neulomaan sukkia - kuvailen sitten vaikka sisätiloissa niitä, jos ei hetkeen kiinnosta mennä ulos luontoon :D Kivaa viikkoa, Katinka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nunu. Mukava kuulla, että sielläkin tulee sukkia. Puikot heiluu kovasti myös täällä =D. Kevättä todella odotellessa =).

   Poista
 14. Hienoja kuvia. Lintulistaan kertyy pikku hiljaa lisää lintuja. Ylläolevilla paikoilla, on varmaan kesäisin paljon lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Anne =D. Kesällä Suomenojan lintujärvi on todella täynnä eläää. Suosittelen käymään jos linnut kiinnostavat =).

   Poista
 15. Hello Katinka,
  Wonderful all these winter pictures.
  It's so mazing to see all these ice.

  Warm greetings,
  Marco

  VastaaPoista