maanantai 25. huhtikuuta 2016

Suomenojan lintujärven kevät kuulumisia

Kävin eilein taas pitkästä aikaa vilkaisemassa, millaista on meno Suomenojan lintujärvellä tässä kohtaa kevättä. Paikalle oli saapunut kaikki tutut laji. Pääsin jopa useammat niistä kuvamaan.
Silmut ovat puissa jo pitkällä. Tästä kun vielä vähän lämpenee, tulee lehdet puihin ihan kohinalla.


Naurulokkien lisäksi näin ihan ensimmäiseksi tavi pariskunnan uinumassa auringossa. Uros tavilla on aivan ihana värikäs pää.


Västäräkin olen nähnyt tänä keväänä jo aikaisemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin hänet kuvaamaan, tänä vuonna. Västäräkkejä oli Suomenojan lintualtaalla monia.

Tukkasotkia oli myös paikalla monia. Nämä ne on vekkuleita veijareita. Tästä linnusta tulee väistämättä mieleen sanonta tukka takana ja elämä edessä =D. Kun tuuli kävi linnun takaa nousi tukka pystyyn ja lintu näytti ihan punkkarilta.


Punasotkat pysyttelivät rannasta hieman kauenmpana. Ai että tuli tälläkin reissulla pidempää putkea ikävä (olenkohan muistanut laittaa loton vetämään). Onneksi yksi heistä uiskenteli hetkeksi hieman lähemmäksi.
Pesänrakennus puuhat olivat kaikilla työnalla. Oksia ja risuja aseteltiin hartaudella paikoilleen. Se on tarkkaa puuhaa se, mihin sitä munat lasketaan ja päästään hautomaan.


Nokikanoilla oli myös ahkera pesänrakennus menossa.


Välillä oli urosten kesken käytävä painia siitä, kummalle alue oikeasti kuuluikaan. Tästä kuvasta näkee hyvin tuon linnun jalan koon, se on valtava!
Paikalla oli myös pari liejukanaa. Näitä ei tahdo aina huomata, sillä he viihtyvät hyvin ruovikon kätköissä. Esiin tullessaan saa katsoja ihailla todella kaunista lintua. Näin pariskunnan uivan iho. Silti sain hetken seisoskella, ennen kuin löysin heidät uudelleen. Suomenojalla lintuja tarkkaillessa maltti onkin valttia. Ei kannatta hosua ja mennä kiireellä järven ympäri, vaan seisoskella ja tutkailla pitkään.
Naurulokkeja oli alueella todella runsaasti ja äänimaailma oli myös sen mukainen. Oli niin mukava ja kotoisa olo. Talven hiljaisuus oli poissa.


Tällä reissulla pääsin kuvamaan minulle uuden tuttavuuden, harmaasorsan. Uros on helppo tunnistaa mutta naarapuolinen harmaasorsa olikin jo sitten haastavampi. Helppoa se oli nyt kun hän uiskenteli uroksen kanssa. Mutta jos se laitetaan muiden naaras sorsien joukkoon, niin homma olisikin jo vaikeampaa, ainakin minulle =D.
Mustakurkku-uikkuja oli Lintujärvellä monia paikan päällä. Todella kaunis lintu.
Eikä sovi unohtaa telkkiä. Paikalta löytyivät hekin.
Näiden lisäksi olivat lapasorsatkin paikalla, mutta he eivät olleet kuvaustuulella, vaan pysyttelivät sitkeästi kauempana. Toivottavasti toisellakertaa näen heitä lähempää. Suomenojan lintujärvi on kyllä valtavan upea alue. Kokoonsa nähden sieltä löytää vaikka kuinka monta eri lintulajia. Kevät on jo pitkällä ja vihreää puskee kovasti.

26 kommenttia:

 1. Onpas todellakin laaja lintulajisto yhden käynnin aikana osunut sinun putken ulottuville! Monta lajia, joita en ole ikinä nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi joskus retken tekemistä tuonne. Pieni alue ja todella rikas lajisto =).

   Poista
 2. Ihanasti lajeja Suomenojalla. Toivottavasti hieno reportaasisi auttaa aluetta säilymään lintuparatiisina. Tämän suunnan lintuparatiisiin ujuttautui pirulainen eli minkki on tullut joelle. Olen aivan järkyttynyt asiasta. Toivottavasti Stara pyytää sen mahdollisimman nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, minkki ei lupaa hyvää. Siinä on munat vaarassa elleivät pidä puoliaan. Toivottavasti tosiaan saavat sen pian kiinni.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar25 huhtikuuta, 2016 07:48

  Tässä blogissahan oppii tunnistamaan lintuja! Selkeät kuvat ja teksti, tällainen tumpelokin pääsee kärryille mikä lintu on mikä. Suuret kiitokset jälleen. Tätä blogia ei voi ikinä ohittaa, kun sen kerran on onneksi löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Palvelijatar =D. Itsekin vasta opettelen, mutta kuvaamisen myötä kiinnostuu aina ottamaan selvää, että mitä tuli kuvattua =D.

   Poista
 4. No, on koreita lintuja. Hieno kavalkadi.

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat! Hävettää sanoa, etten ole vieläkään käynyt Suomenojan lintujärvellä. Olisikohan siinä seuraava projekti?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Gunilla =). Ehdottomasti ota tästä seuraava projekti. Ja vallankin keväällä kun poikaset ovat kuoriutuneet, sillä riitää kameralle töitä =D.

   Poista
 6. Upea kuvasarja! Todella monta eri lintua!

  VastaaPoista
 7. Upeita lintukuvia ja kevään fiilistä. "Pandalintuparikin" oli päässyt poseeraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoset Merenneito =D. Ja kyllä, siellä oli monia Pandalintuja paikalla =D =D.

   Poista
 8. Ihan samat lajit bongattiin mekin eilen. Oli niin kaunista aamusta kun olimme siellä. Ja olet oikeassa; maltti on valttia. Meilläkin vierähti reilut kolme tuntia ja niin haaveilin pidemmästä putkesta. Tosin en nyt ihan sellaista 800 millistä. On sillä vaan sen verran kova hinta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IIIK, ollaanko oltu yhtäaikaa Suomenojalla? Voi kun olis tienny, oltais treffattu. Erään naisen kanssa kuvailtiin ja bongailtiin kahdestan, alettiin vaan juttelemaan ja niin oli kivaa katsella mitä kaikkea oli näkyvillä. Hänellä oli kiikari ja kamera mukana. Kasisatasesa ei tosiaan tarvitse haaveilla, ei edes käytettyä puoleen hintaan =D.

   Poista
 9. Wonderful pics of all the different ducks and other birds. It's Spring time!

  VastaaPoista
 10. Upeat lintukuvat!! Nokikanaa, liejukanaa, enkä myöskään harmaasorsaa ole onnistunut ikinä näkemään luonnossa. Tai jos olenkin, niin sitten ovat olleet niin kaukana, etten ole niitä tunnistanut =D
  On tosi hieno juttu kun teet näitä lintupostauksia! Näiden avulla tällainen urvelokin oppii tunnistamaan uusia lajeja. Ja mikä parasta, tässä samalla pääsee nauttimaan todella upeista kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi Ansku =). Nokikanoja on jonkin verran merellä, ei vaan ole tainnut osua kohdallesi. Ei muuta kuin bogailemaan kiikareilla, niin voi nähdä vaikka mitä =).

   Poista
 11. Kyllä taasen on niin upeita kuvia!! Onpa siellä kevät paljon pidemmällä kuin täällä, ei kyllä löydy silmuja puista, vaikka suurennuslasin kanssa koittaisi hakea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Marjukka =). Täälläkin kevät otti hieman takapakkia, luntakin satoi, mutta ei onneksi pysynyt kauaa maassa. Lämpöä odotellessa =).

   Poista
 12. A wonderful spring blog. Budding flowers and catkins on the trees. Many birds have managed to photograph your wonderful. Wagtail, crested ducks, gulls, coots and beautiful nature in and around the water.

  Greetings, Helma

  VastaaPoista